2013´ün Unutulmazları

2013´ü geride bırakırken iz bırakan olayları hatırlayalım istedim bu başlıkta.

Bana göre 2013´nü en unutulmaz olayı Gezi Direnişi´dir. Gezi Parkı´ndaki ağaçları korumak için başlatılan eylem özgürlüklere müdahale edilmesine karşı başlatılan bir başkaldırya dönüştü. Eleştirilen gençlik 7´den 70´e herkese ders verdi. Kuşak çatışmasına meydan okurcasına değil anne - çocuk, anneanne - torun meydanlarda birlikte direndi.

Sporda Galatasaray Erkek Basketbol Takımı´nın 23 sene sonra gelen şampiyonluğu bana göre yılın spor olayıydı. Ama ne acıdır ki Gezi Eylemleri nedeniyle bu harekete ve Galatasaray´a gönül veren kişiler doyasıya yaşayamadı yaklaşık çeyrek asır sonra gelen şampiyonluğu.

Hep gülmedi tabii yüzümüz, hüzünlendiğimiz anlar da oldu elbet. Tiyatronun duayenleri Tuncel Kurtiz, Nejat Uygur, Metin Serezli, edebiyat dünyasında Şu Çılgın Türkler kitabıyla unutulmaz derin bir iz bırakan Turgut Özakman ve diğerlerini kaybetmek... Keza Gezi Direnişi´nde hayata veda ettirilen değerlerimiz Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, İrfan Tuna, Ali İsmail Korkmaz...

Ve aylardır hayata tutunmaya çalışan Berkin. "Diren Çocuk", bari sen güldür yüzümüzü!..
 
Fubolda yıllar sonra yeniden Şampiyonlar Ligi'nde yer almamız ve çeyrek final oynama başarısı göstermemiz geçen senenin en büyük olaylarından biriydi.

Voleybolda ise Galatasaray Daikin'in ilk defa katıldığı CEV Şampiyonlar Ligi'nde Final Four ev sahipliği yapması senenin camiamız adına unutulmaycak bir olayı idi. Erkek Voleybol takımızın da bu sene ilk defa aynı organizasyonda ülkemizi temsil etmesini de es geçmemek lazım.
 

Üst