2014 - 2015 Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi

Engelsiz Aslanlar ligde ikinci hafta ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk edecek. Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki mücadele 15 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'te başlayacak.
 
Galatasaray 86-45 Yalova Engelliler


Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 4. hafta maçında Yalova Engelliler ile karşılaştı. Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki mücadeleyi takımımız 86-45'lik skorla kazandı.

1. Çeyrek: 16-14
2. Çeyrek: 18-10 (34-24)
3. Çeyrek: 27-10 (61-34)
4. Çeyrek: 25-11(86-45)

Takımımızda Piotr Luzysnki 22 sayıyla en skorer isim olurken Filipski 17 sayı, Fikri Gündoğdu ile Cem Gezinci 12'şer sayı ve Ferit Gümüş 10 sayı kaydetti.
 
[h=1]Antalya BŞB. Maçı Galatasaray Lehine 20-0 Tescil Edildi[/h]
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 5. haftasında Antalya BŞB. ile 14 Aralık'ta deplasmanda oynaması gereken mücadele rakibimizin ligden çekilmesinden ötürü gerçekleşmedi ve karşılaşma 20-0 takımımız lehine tescil edildi.
Antalya BŞB ilk üç maçına çıkmadığında da aynı uygulamayla karşı karşıya kalmıştı.
 
Maç: Galatasaray-Pendik Bld.Anadolu Yakası
Tarih:28.12.2014 Saat:14:00
Salon: Kurtköy Spor Salonu

Resmi sitede maçla ilgili bilgi yok. Umarım fikstürde bir değişiklik yoktur. Biraz geç yazdım ama belki gören birileri salona gelir.
 
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 7. hafta maçında Pendik Bld. ile karşılaştı. Kurtköy Spor Salonu'ndaki mücadeleyi takımımız 48-70'lik skorla kazandı.

1. Çeyrek: 6-16
2. Çeyrek: 19-15 (25-31)
3. Çeyrek: 12-19 (37-50)
4. Çeyrek: 11-20 (48-70)

Cem Gezinci 16 sayı, Özgür Gürbulak 21 sayı, Rodney Hawkins ve İsmail Ar 10 sayı ile oynadı.
 
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 8. hafta maçında KKTC Turkcell ile karşılaşacak. KKTC'de bulunan Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'ndaki mücadele 3 Ocak Cumartesi günü saat 11.00'de başlayacak.

Maç: KKTC Turkcell - Galatasaray
Salon: Lefkoşa Spor Salonu, KKTC
Tarih: 03.01.2015 Saat: 11.00
 
Bizim de hatalarımız var, tribünde Engelsiz Aslanlar´ın hak ettiği ilgi göstermiyoruz ama bu olayın başka bir yönü.

Şu anda ele alınması gereken Bedensel Engelliler Federasyonu bütçe gerekçesiyle bir branş hariç tüm branşlarda faaliyetlerini durdurdu. Bu ayıp, bu topluma yeter...
 
Çok detaya girmeden:

1- TBESF'de yaşanan iktidar kavgası maalesef engelli vatandaşlarımızın spor yapmasına engel olmakta.
2- TBESF'de yaşanan kutuplaşma hocamızın kariyerine kastetmiş durumda.
3- Kulüpte yaşanan ödeme zorluklarına rağmen aslanlarımız hala daha aynı ciddiyetle çalışmalarına devam etmekte, Sedat Hoca'mız kendi cebimden yatırdığı maaş ile büyük özveri göstermekte. Böyle yürekli, onurlu gruba sahip olduğumuz için şükretmemiz lazım.

Aslında yüreğim yanıyor yaşananlardan ama sükunetimi korumak istiyorum bir süre daha. Tek dileğim, bu sefer bir şeyleri kaybetmeden tepki koyulması. 10 senenin emeği.
 
Ne zamandır bilgi geçmiyorum. Ufak bir özet yapalım.

Bilindiği üzere, bir süredir takıma ödeme yapılmıyordu. Özellikle erkek basketbol takımımızda çıkan krizden sonra beklentim Engelsiz Aslanlar da dahil tüm basketbol kollarına ait ödemelerin gerçekleşeceğine yönelikti. Kulüpten olmasa da sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir insan, sayın Hakan Üstünberk, her zaman olduğu gibi yardıma koştu. Takımımıza ait bir miktar ödemeyi gerçekleştirerek az da olsa rahat bir nefes almamızı sağladı.

Maçlara verilen ara nedeniyle takımımız biraz paslanmıştı. Ara sonrası ilk maçımız olan İzmir BŞB maçında bunu açıkça gözlemledik. Özellikle son çeyrekte genç oyuncularını sahaya süren İzmir ekibinin sert basketbolu karşısında çok da iyi reaksiyon gösteremeyen takımımız, Şampiyonlar Ligi için güzel bir testten geçmiş oldu. Hemen akabinde Beşiktaş'ı çok rahat bir oyunla geçtik.

Dün ise Balıkesir BŞB ile oynadık. Maçın ilk yarısına yetişemedim ancak ikinci yarıda özellikle 15 sayıya çıkması gereken maç bir anda 6 sayıya düşünce (49-43) alınan molanın ardından takımın konsantrasyonunu ve performansını görmenizi isterdim. Bir anda 15-1'lik seri ile farkı 20 sayıya kadar çıkardık ve sonunda maçı da 22 sayı farkla 88-64 üstün tamamladık. Balıkesir, bizim hemen arkamızda tek mağlubiyetle lig ikincisi konumundaydı. Bu anlamda önemli bir maça çıktık. Takımımız bu galibiyet ile zirvede yalnız kaldı. Ligde geriye iki önemli maçımızın kaldığını söyleyebilirim: Balıkesir ve Karabük deplasmanları. Bundan sonra oynanacak her maç bizi Şampiyonlar Ligi'ne biraz daha hazır götürecek.

Şimdi 22 Mart'a kadar 3 haftalık bir ara var. 13-14 Mart tarihlerinde Euroleague elemeleri oynanacak. 7-8 Mart hafta sonu ise maç yok. Takımımız 22 Mart 2015 Pazar günü Yalova deplasmanında.
 

Üst