Sinirden , aylardır görmezden gelinen problemlere olan rahatsızlığımdan uyumakta zorlandığım bir gece daha... O kadar gerginim ki birileriyle tartışmak için ortam yapıyorum resmen. Stoper ve yedek forvet transferleri olacak gibi ama tekrar tekrar haykırmak istiyorum : SAĞ BEK ve SAĞ AÇIK alın artık . Hep söyledim , sürekli kendimi tekrar etmekten bıktım aylardır yineliyorum. Sezon önü planlamada Yasin 11'e yazılmaz , Yasin'i çok seviyorum iyi de oynuyor ama olmaz. Galatasaray takımı kanat oyuncusu olarak Poldi,Yasin ve Olcan ile yetinemez hele ki 4-2-3-1 oynuyorsa. Yasin yıl içinde çok verimli olur ama bir transfer daha gerek yoksa deplasmanlarda oyunu açmakta zorlanırız aylardır söylüyorum bunu.
Merkez üçlü , denge-pas oyuncusu ve dribling ile öne doğru mesafe alan oyuncular değil. Daha çok orta saha civarında kenarlara pas atarak oyun kurma yetisi yüksek oyuncular özellikle Selçuk ve Sneijder. Burak da ileride top tutamayınca tüm pas trafiği tehlikeli bölgeden uzak bölgede oluyor ve rakip kaleye yaklaşmakta sıkıntı çekiyoruz. Kenarlara bakalım : Poldi-Yasin. İkisi de kenar forvet özellikleri olan , oyun kurma ve pas trafiğini ileriye taşıyabilen değil noktayı koyan oyuncular. Melo-Selçuk-Wes-Burak varsa mutlaka dribling ile öne gidecek oyuncu olması gerekiyor bana kalsa sadece sağ kenar değil orta 3 lü için de bir tane böyle oyuncu alırım ama şu an bu imkansız zaten. Yani şunu söylüyorum taktik getirisi bir yana bunun sakatlığı var , kart cezası var : SAĞ AÇIK ALIN !!!
Podolski'ye gelirsek onu Podolski yapan sol kenardan forvete ve ceza sahası civarına girip etkili olması , gol atmasıdır. Onu başka yerde oynatarak herhangi artı bir durum elde edemeyiz. Podolski sol kenar forvetten 12-14 gol atıp takımın gol yükünün geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Burak'a bağımlı olmasına çözüm olabilecek bir oyuncudur. Podolski sol kenar , sağ kenara transfer. Yasin gibi kendini geliştiren yetenekli bir oyuncu da olunca kenarlar işler.
Saha da Selçuk ve Chedjou haricinde iyi oyuncu yoktu , özellikle Bilal,Sabri ve Olcan'a nasıl katlanıldı ben hiç anlamadım.