• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Bir bu eksikti...

Eurocup gecesi kupa törenini izleyen her Galatasaray taraftarına bu sene olacakları söyleseydiniz sanırım size güler geçerdi..Evet burası Galatasaray kulübü ve slogan haline gelmiş bir cümleyi hatırlatmak isterim!! "Galatasarayda hiçbir başarı cezasız kalmaz".Bu kadarı da pes dersiniz ama gün gelir o olay gerçekleşir bir gün. Her şeyi geçtim de şöyle dönüp bir kazanılmış başarılara bakıyorum da her biri daha da anlam kazanıyor bu olayları görünce..

Bütün bunlar aklıma geldi. Kadın takımı hem de ülke sınırları içindeki branştaki tek rakibini finalde yenerek avrupanın bir numaralı kupasını aldı da ne oldu?

Bu halimizle EL falan haketmiyoruz zaten. Adam gibi sponsor bulmadan düzelmez bu işler.

Zaten bütçeyi aştık. Transfer filan yapamayacaktık. Klasik geriden gelen borçlarımız da tuz biber ekti şimdi. Bu kadro mühendisliği oturmamış takımdan bir şeyler beklemek zorundayız şimdi.

Bi şube baştan aşağı ne kadar kötü yönetilebilirin kitabını yazıyoruz resmen sonumuz hayrolsun.

Transfer yasağı çok sorun değil ama şu olan hiç iyi olmadı. Geçmişte yaptığımız saçma sapan transferlerin bedelini ödemeye devam ediyoruz. Acaba ne kadar daha sürecek bu durum? Sene başında da Euroleague yönetimi sadece bizim takıma şerh koymuştu bu da onun uzantıları herhalde

Sadece basketbol değil tüm branşların yeniden düzenlenmesi lazım kulüpte!! Tabi bunun için bu yönetimin gidip daha nitelikli kadroların gelmesi lazım.Futbol,Basketbol ve Voleybol bu tarz branşları, tek başına hocalara bırakmamak lazım..Her branşın ayrı bir konusunda uzmanlaşmış sportif direktörü olması gerekiyor.Bu kişiler hoca ile yönetim arasında bir bağ oluşturur..Kulübe bir düzen gelmesi lazım artık. Bu kulüp "Şu oyuncuyu ben aldım" kafasından çıkarsa başarılar gelecektir!! Riva-Florya ekseninde arazilerle işler çözülmez.Daha derinlemesine çözümler lazım ama bunları yapacak tek bir kişi bile yok şuanda yönetimde!!

Ona sevinme denmez,Ataman'ın büyük kumarının üstüne Krstic'in dizlerinin patlaması vede kendi isteğiyle ayrılmasının ardından gelen fırsat transferi gibi oldu,kısa vadede beklenen katkıyı verir sandık ( Katkı azda olsa verdi ama yetmedi ) ama yine yanıldıkki zaten vermesi gereken katkıyı verememesine şaşırmadım çünkü 1 yıl top oynamamış hiç hazır olmayan oyuncu olduğu için şaşırmadım ve hazır hale gelmesinin uzun süreceğini tahmin etmiştim,tabii Pleiss oynamak,katkı vermek isteyen iyi niyetli bir oyuncu hazır olmamasına rağmen olması gerektiği gibi doğru roldede oynatılmadı yine coachng hatası var burada sonuçta faydalanamadı ve Ataman'ın Krstic üstüne aldırdığı ve faydalanamadığı için bunun sorumluluğu başkasına değil Ataman'a yazılır o zamanda yazdık istenen kıvama gelene kadar uzun zaman geçer diye halbuki bu kumarlara girmeden zahmet edip araştırsaydı Tyus'un daha uzunu olan savunmacı bir pivot aldırabilirdi ama hep kolaylara kaçtığı için çuvalladı,bu tür transfer hataları yüzünden her sene kadroyu yenilemek ve geçmiş sezonlardan borç ödemek zorunda kalıyoruz sizde savunurken bunları göz ardı etmeyin.

Geçmiş sayfalarda verdiğim liste ile ilgili eleştiriler gelmiş. Yazmıştım ama tekrar yazayım. Ben işaretlediğim oyuncuların transferini yanlış olarak nitelendirmiyorum. Veya kalitelerini tartışmıyorum. Sadece verim alamadığımızı düşünüyorum. Başkalarının bu konuda benden farklı düşünmesi de doğaldır. Benim dikkat çekmek istediğim nokta Ataman'ın transfer politikasıydı. Transferde nitelikten çok niceliğe önem vermesiydi.

onca oyuncu aldık hala şu takımın point guardı yok, rebound alabilen uzunu yok. her hücum doğaçlama. her maç reboundlarda eziliyoruz. rakip takım reboundlardan dolayı her maç bizden 10 top fazla kullanıyor. kulübün hedefleri umrumda değil, 2 tane transfer yapılsın da şu takımı dünya gözüyle bi eksiksiz göreyim. playoff yapmasak da olur. yetenekleri birbirini tamamlamaktan uzak bi yığın yetenekli adam. bi yığın başarısızlık. bitmeyen hayal kırıklığı.

Ona sevinme denmez,Ataman'ın büyük kumarının üstüne Krstic'in dizlerinin patlaması vede kendi isteğiyle ayrılmasının ardından gelen fırsat transferi gibi oldu,kısa vadede beklenen katkıyı verir sandık ( Katkı azda olsa verdi ama yetmedi ) ama yine yanıldıkki zaten vermesi gereken katkıyı verememesine şaşırmadım çünkü 1 yıl top oynamamış hiç hazır olmayan oyuncu olduğu için şaşırmadım ve hazır hale gelmesinin uzun süreceğini tahmin etmiştim,tabii Pleiss oynamak,katkı vermek isteyen iyi niyetli bir oyuncu hazır olmamasına rağmen olması gerektiği gibi doğru roldede oynatılmadı yine coachng hatası var burada sonuçta faydalanamadı ve Ataman'ın Krstic üstüne aldırdığı ve faydalanamadığı için bunun sorumluluğu başkasına değil Ataman'a yazılır o zamanda yazdık istenen kıvama gelene kadar uzun zaman geçer diye halbuki bu kumarlara girmeden zahmet edip araştırsaydı Tyus'un daha uzunu olan savunmacı bir pivot aldırabilirdi ama hep kolaylara kaçtığı için çuvalladı,bu tür transfer hataları yüzünden her sene kadroyu yenilemek ve geçmiş sezonlardan borç ödemek zorunda kalıyoruz sizde savunurken bunları göz ardı etmeyin.

Yorumları okuyun sonra tekrar konusalım o sayfadaki.

Geçmiş sayfalarda verdiğim liste ile ilgili eleştiriler gelmiş. Yazmıştım ama tekrar yazayım. Ben işaretlediğim oyuncuların transferini yanlış olarak nitelendirmiyorum. Veya kalitelerini tartışmıyorum. Sadece verim alamadığımızı düşünüyorum. Başkalarının bu konuda benden farklı düşünmesi de doğaldır. Benim dikkat çekmek istediğim nokta Ataman'ın transfer politikasıydı. Transferde nitelikten çok niceliğe önem vermesiydi.

Dosttum kendinle çelişme lütfen :)

Pleiss, Thompson, Tyus güven vermiyor. Ersin dağlıyı geri alsak çok daha rahat olurduk şu an. Gelde N'dong'u, Bonsuyu veya Patrick Young'u arama. Bir yerde patlak verecektik zaten bu kadar defonun üzerine o an bu andır.

Bu gelen transfer yasağı çok iyi oldu ki bence en çok da sezon başlamışken Russ Smith'i yollayalım şunu alalım, Schilb'i yollayalım bunu alalım diyen taraftara iyi oldu bence. Hemen hemen hepsi Ergin Ataman'ı eleştirip Ergin Ataman'lık yapmak istiyor. Kabul edelim Ergin Ataman bu senemizi mahvetti ve artık en az hasarla geçmek lazım bu seneyi. Bazı oyuncuların kontratından olabilecek en az hasarla çıkmak lazım ve rotasyonun da biraz daralmasıyla bu sezonu geçmek lazım artık. Bu saatten sonra bu takımı gelecek bir oyuncu filan kurtarmaz bari başka masraf yaratmayalım.

Bu gelen transfer yasağı çok iyi oldu ki bence en çok da sezon başlamışken Russ Smith'i yollayalım şunu alalım, Schilb'i yollayalım bunu alalım diyen taraftara iyi oldu bence. Hemen hemen hepsi Ergin Ataman'ı eleştirip Ergin Ataman'lık yapmak istiyor. Kabul edelim Ergin Ataman bu senemizi mahvetti ve artık en az hasarla geçmek lazım bu seneyi. Bazı oyuncuların kontratından olabilecek en az hasarla çıkmak lazım ve rotasyonun da biraz daralmasıyla bu sezonu geçmek lazım artık. Bu saatten sonra bu takımı gelecek bir oyuncu filan kurtarmaz bari başka masraf yaratmayalım.

Hocam o Ergin Atamanlık yapmak değilde bu takımı nasıl toplarız demek aslında.Öyle kötü bir malzeme var ki elde herkes biran önce, bir yol varsa şöyle yapalım derdine düştü..Şimdi haklılar bu takımı,kulübü sevdiğimiz için konuşuluyor bu gitsin şu gelsin ama tabi dediğiniz gibi bazı maddi gerçeklerde var..

Bu takım bir kanat bir playmaker ile iyi bir coaching ile bir kademe daha yukarıya çıkar tabi koç değişmeyecekse transfer yapmaya gerek yok o konuda haklısınız.

Hocam o Ergin Atamanlık yapmak değilde bu takımı nasıl toplarız demek aslında.Öyle kötü bir malzeme var ki elde herkes biran önce, bir yol varsa şöyle yapalım derdine düştü..Şimdi haklılar bu takımı,kulübü sevdiğimiz için konuşuluyor bu gitsin şu gelsin ama tabi dediğiniz gibi bazı maddi gerçeklerde var..

Ya zaten kesinlikle kimsenin iyi niyetinden şüphem yok ancak zaten her sene onu aldık olmadı bunu alalım diye 10 yabancı gelip gidiyor şubeye ve o yüzden bu cezaları alıyoruz. Dediğim gibi en az hasarla atlatmak lazım artık bu seneyi.

Bu takım bir kanat bir playmaker ile iyi bir coaching ile bir kademe daha yukarıya çıkar tabi koç değişmeyecekse transfer yapmaya gerek yok o konuda haklısınız.

Furkan kardeşim(yaşın benden küçük diye yazdım umarım rahatsız olmazsın) sen özellikle düşünce tarzını, yazılarını sevdiğim birisin bu forumda. Ancak dediğin takviyelerin 2 türlü eksi girdisi var şubeye. Bu 9-10 MD'lık oyuncu bütçesi zaten imkanlar zorlanarak yaratıldı bu sene biliyoruz hepimiz. Şimdi gidenlere paralarını verip, birde dediğin "iyi" oyunculara verecek paramız yok maalesef. .Çok iyi giden kadın takımına bile 50-100 dolarlık oyuncu alabildiler ancak ki iyi bir oyuncuyla Maljkovic hoca takımı seviyesinden çok daha yukarılara çıkartabilecekken.

Furkan kardeşim(yaşın benden küçük diye yazdım umarım rahatsız olmazsın) sen özellikle düşünce tarzını, yazılarını sevdiğim birisin bu forumda. Ancak dediğin takviyelerin 2 türlü eksi girdisi var şubeye. Bu 9-10 MD'lık oyuncu bütçesi zaten imkanlar zorlanarak yaratıldı bu sene biliyoruz hepimiz. Şimdi gidenlere paralarını verip, birde dediğin "iyi" oyunculara verecek paramız yok maalesef. .Çok iyi giden kadın takımına bile 50-100 dolarlık oyuncu alabildiler ancak ki iyi bir oyuncuyla Maljkovic hoca takımı seviyesinden çok daha yukarılara çıkartabilecekken.

Estağfurullah abi ne demek. Gidenlere para vermeden, başka bir kulübe çıkışsız gönderebileceksek takviye olmalı zaten. Yoksa ben cidden artık burdan sonrasını zorlamamak gerektiğini düşünüyorum bi süre nefes almaya ihtiyacımız var hem ekonomik hem ruhsal olarak. Bu transfer başlığı bir gün olsun sessiz kalmadı kaç yıldır. Sezonun ilk gününden son gününe kadar. Hep bi onu gönderelim o gelsin düşüncesi. Bildiğim kadarıyla 500-750 bin dolarlık bir para mevcut hala bütçeden. Oyuncunun parasının kalanını ödeyip çıkmak pek akıl karı bir iş olmaz zaten dediğin gibi.

Geri