2017-2018 EuroCup Women

Avenida sürprize mahal vermeyip ikinci maçta da Nadezhda'yı farklı yendiler. Açıkçası yarı finalden hiçbir umudum yok. Cidden 2 yıldır turnuvanın canavarlarını çekiyoruz yarı finalde. YDÜ niye Mestdagh'ı gönderdi ki taş gibi skorer valla. En azından rotasyon oyuncusu yaparlardı para bol ne de olsa.

Uzunları hem sayı hem de kalite olarak bizden çok üstünler. Tek Petronyte ile Robinson, De Souza, Gil, Nicholls 4'lüsüne nasıl dayanacağız merak ediyorum. Ayrıca Silvia Dominguez gibi milli takımda ve kulüp takımlarında çok iyi işler yapmış asist kraliçesi, Mestdagh gibi şutör, Moss, Givens gibi atletik kısalara karşı ne yapacağız. Fark yiyeceğiz büyük ihtimalle ama Maljkovic'ten de şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceğiz.
 
EuroCup Women'da Çeyrek Final 1. Maçları Tamamlandı. Alınan Sonuçlar:

Mersin BŞB 73-79 Reyer Venezia

ESBVA LM 74-72 Hatay BŞB

Galatasaray 62-65 Spar Ctiylift Girona

Nadezhda Orenburg 68-85 Perfumerias Avenida



EuroCup Women'da Çeyrek Final 2. Maçları Tamamlandı. Alınan Sonuçlar ve Yarı Final Eşleşmeleri:

Reyer Venezia 60-65 Mersin BŞB

Hatay BŞB 84-71 ESBVA LM

Spar Citylift Girona 67-72 Galatasaray

Perfumerias Avenida 91-72 Nadezhda Orenburg



Yarı Final Eşleşmeleri:

Galatasaray - Perfumerias Avenida

Reyer Venezia - Hatay BŞB
 
Son düzenleme:
EuroCup Women'da çeyrek final ikiinci maçların en iyi beşi açıklandı:

Plz4Ed.png
 
Mestdagh'da resmen sezon açılışını bu turda yaptı... Mersin maçı da çok üzücü oldu, normalde bizim de çok son top ezmişliğimiz var bu sezon ama bu ileri bir boyut oldu. Koç yorgunluk mu heyecan mı, olayı mı algılayamadı, risk mi aldı bilemiyorum ama faulü yaptırıp bitirebilirdi maçı. Hepsini geçtim o şuta o fizikle öyle gidersen faul olur arkadaş bırak gitsin top işte...

Avenida ile Kıbrıs'taki turnuvada da oynamış 65-52 kaybetmiştik. Gerçi ölçü sayılabilecek bir maç değil o günden bu güne çok sular aktı ama, Elonu-Nicholis ikilisinden 30 sayı yemiştik. Resmi maçlarda daha önce 10 kez karşı karşıya gelmiş iki takım, 7-3 üstünlüğümüz var. Efsane 2013-2014 sezonunda gruplar sonrası 2. turda karşılaşmış 2 maçta da mağlup etmiştik. 2015-2016 sezonunda da gruplarda karşımıza çıkan İspanyol takımını yine 2 maçta da mağlup etmeyi bilmiştik...

Yaklaşık 2 hafta boyunca çok yazıp çizip izleyip düşüneceğiz ama bakalım... 22 Mart saat 20:30 diye yazıyor Eurocup'ın internet sayfasında ama Girona maçları da perşembeden çarşambaya alınmıştı aniden. Küçük ve ağzına kadar dolan bir salonları var, iç sahada bambaşka bir takım. İç sahada sadece YDÜ maçını kaybeettiler ki orda da 5 sayılık bir fark yediler sadece. Deplasmanda ise tek bir galibiyetleri var. O yüzden ilk maç çok önemli.
 
Yukarıda, Mestdagh'ı niye gönderdi diye YDÜ'ye serzenişte bulunulmuş... Sanırım, bu biraz da "Quigley"e yer açılması için olabilir gibi geliyor bana; ki, McBride bile feda edilebilir bu durumda. Malûm, en iyi arkadaşı orada ve kolay kolay Vandersloot'u refüze edip kıramazlar; çünkü, tüm sistemleri O'nun üzerine kurulu durumda ve bayağı da başarılı oldu. Ancak, eğer ki Quigley'i alırlarsa, ilk ciddi ve çok şeylere mal olacak bir hatayı da yapmış olurlar. Bekleyelim ve görelim!..
İkinci olarak, İstanbul'daki ilk Girona-Galatasaray maçı baz alınarak; Quigley'in, Eurocup Women yetkili seçicileri tarafından haftanın ilk beşine seçilmesine şaşırılmış...
Sizce, Türk Hava Yolları'nın Euroleague'e sponsor olmasının, Sayın Turgay Demirel'in Avrupa Basketbol Federasyonu'na başkan olmasına hiç mi katkısı yok? Sayın Turgay Demirel'in başkan olmasının; Türk takımlarının yabancı takımlarla oynadığı maçlarda, en azından eşit muamele görmesinde hiç mi katkısı yok? Ki, bunun en büyük ödülünü, geçtiğimiz sene Euroleague Şampiyonu olarak almıştır Fenerbahçe... Hatta konu dışı olmakla birlikte biraz daha ileriye gideyim, seneler boyunca şikâyetçi olduğumuz FB'nin TBF tarafından kollanıyor oluşu; acaba basketbola sponsor olan Garanti Bankası ve bu bankanın büyük ortağı Sayın Ayhan Şahenk'in FB Genel Kurulu Üyesi olması ile ilişkilendirilemez mi?.. Ya da oldukça uç bir noktada olacak ama; bu sektörün kaymağını yiyen menajerlik şirketlerinin, söz konusu "Top Performers" seçimindeki arkadaşlarla samimiyeti bir hayli ilerletmiş olamazlar mı acaba? Bu sistemde paranın sürekli el değiştirmesi, sistemin özü. Eee, kızımız da bu sene transfere açık; malum, "Nerede Hareket, Orada Bereket"... Kaldı ki, bu sezon GS'deki yanlış transfer hamlelerinden canımız yanarak avaz avaz şikâyet ediyoruz; ama hiç birimizin ya da yetkililerin, bu şubede kimlerin menajerlik şirketleriyle organik bağı var, aklına araştırmak gelmiyor!.. Hoş, araştırılsa da, bir şey çıkmaz; burası Galatasaray, "Kol Kırılır, yen içinde kalır"...!!!
Son olarak, Avenida'yı elememiz için minimum hata, maksimum eforla oynamalıyız, ki bu tek başına yetmez (kadro yapısından ötürü); rakibimizin de maksimum hata, minimum eforla oynaması gerekir. Yani sadece bize bağlı değil!..
Olaylara, sadece ideal ve sportif açıdan değil de; idari, siyasi hatta ekonomik açıdan da bakmak istedim, hepsi bu... Yazdıklarım sadece ve sadece birer ihtimaldir. İsteyen beni uçuk bir komplo teorisyeni olarak da görebilir; ancak unutulmasın ki, en somut gerçekler, meselâ icatlar bile, şüphe ve hayal kombinasyonu olan bir adımla başlamıştır. Saygılarımla!..
 
Son düzenleme:
1000 km öteden konuşması kolay diyeceksiniz ama şu yarı final maçında herşeye rağmen dolup taşmış bir Ahmet Cömert...

2. maçta rakibi de hakemleri de boğan 4000 kişinin doldurduğu bir salon bulacak takım gittiğinde...
 
Yalnız Hatay Hatay dedik, Venezia 25 dakikada 30 sayı fark yaptı kendi evinde. Belli ki bizim Avenida'da yediğimiz baskıyı onlar kaldıramadılar, winnerlık başka bir olay tabii ki. Hangisi gelse daha iyi olur bilemiyorum ama 2 farklı maçta kendi evinde 20'şer sayı farklar yapan takımların bizim oyun ve final istikrarımıza sahip olabileceğini düşünmüyorum. Girona deplasmanıyla Avenida eşleşmesinin iki maçı bize kupayı hak ettirdi gibi duruyor, Venezia'nın da 20'den gelebilmesi pek tabii ki büyük iş ama şu kupayı bu kadar noksanlıkta Galataray'ım kadar hak eden bir takım olduğuna inanmıyorum. Ben bunu yazarken 27. dakikada 34 yaptı farkı Venezia, final belli gibi artık. Hatay'a da yuh olsun hakikaten, bu kadar da aciz kalınmaz ilk maçta 20 sayı fark yaptığın takım karşısında.
 
Venezia kazandı, şimdi ilk maç deplasmada mı? İstanbulda mı? 2009'da da İtalyan rakiple oynamıştık.
 

Üst