2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Bu takım için harcanan paralardan sonra böyle sonuçların hesabı sorulmalı.
 
0GoElR.jpg


Gizem Karadayı Galatasaray’da!

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, Vestel Sultanlar Ligi ekibi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Gizem Karadayı ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Libero olarak görev yapan Gizem Karadayı 2008-2009 sezonunda Galatasaray’da oynadıktan sonra Vakıfbank, Fenerbahçe ve Volero Zürih’te forma giymişti. Deneyimli libero kariyerinde; 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, 2 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Süper Kupası, 1 İsviçre Ligi ve 1 İsviçre Kupası kazanmıştı.

Gizem Karadayı’nın kariyerinde aynı zamanda 2010-11 CEV Şampiyonlar Ligi Final Four "En İyi Libero", 2010-11 Bayanlar Voleybol Ligi "En İyi Libero", 2010-11 Bayanlar Voleybol Ligi "En İyi Karşılayıcı", 2011 Avrupa Ligi "En İyi Libero", 2011 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası "En İyi Libero", 2012-13 CEV Şampiyonlar Ligi "En İyi Libero” bireysel ödülleri de bulunuyor.

“HEP BERABER GALATASARAY İÇİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ”

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda yapılan imza töreninde açıklamalarda bulunan yeni transferimiz Gizem Karadayı, “Çok mutluyum. Böyle güzel bir teklifle geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Benimle beraber inşallah daha da iyi yerlere gideceğiz. Ben de takımım için elimden geleni yapacağım. Önümüzdeki hafta hemen Şampiyonlar Ligi başlıyor. Ben de en kısa zamanda uyum sürecini halletmeye çalışacağım. İnşallah hep beraber Galatasaray için en iyisini yapacağız. Taraftara çok uzak değilim. Ben 2008’de de burada oynadım. Desteklerini eksik etmesinler. Bizi yalnız bırakmasınlar” dedi.

“İHTİYACIMIZ OLAN YENİ KANI BULDUK”

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Menajeri Nihan Güneyligil ise “Gizem’e ekibimize ve ailemize katıldığını için hoş geldin diyor ve tebrik ediyorum. Kariyeri hep başarılarla dolu, yolu çok açık bir isim. İnşallah başarılarını bizimle beraber harmanlayıp daha da yukarı çıkmamıza yardımcı olacak. Onun kalbine ve yüreğine çok inanan bir insanım. Çünkü çok küçüklükten beri birbirimizi tanıyoruz. İhtiyacımız olan yeni kanı bulduğumuzu düşünüyorum. Yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

“MOTTOMUZ HEP BAŞARI!”

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı’nın sezonun geri kalan bölümündeki hedefleri hakkında da konuşan Takım Menajerimiz Nihan Güneyligil, “Şampiyonlar Ligi grubunun ilk maçında deplasmanda Vakıfbank ile oynayacağız. Yarınki antrenmanla beraber bütün konsantrasyonumuz o maç için olacak. Önemli bir hedef bizim için. Yola çıkarken ilk koyduğumuz hedeflerden biriydi Şampiyonlar Ligi. Ona yakışır bir ekibimiz ve kadromuz var. Oradan galibiyetle ayrılmayı diliyorum. Hem Gizem’e hem de tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kupa Voley’de de hedefimiz her zamanki gibi en yukarıya gitmek. 3 hedefimiz var. Yola çıkarken mottomuz hep başarıydı. Güzel şeyler olacağından eminim” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Bu sene en çok inandığım ve güvendiğim takım voleybol kadın takımımızdı. Ama sezonun ilk yarısında çok büyük hayal kırıklığa yaşattı. Çok iddaalı bir kadro kurulmuştu ve rotasyon oyuncuları bile belli bir kalitenin üstündeydi. Bu kadar iddaalı bir kadro kurulmasına rağmen maalesef libero da çok kötü tercih yapıldı. Gizem Karadayı gibi ülkemizin en iyi liberosunu almamız çok yerinde bir karar olmuş. Hatamızı anlayıp doğruyu bulmamız da açıkçası beni sevindirdi Kendisine başarılar diliyorum. Hoşgelmiş...
 
Son düzenleme:
Şu sıralar ŞL 1. maçında Vakıfbank ile karşılaşıyoruz. Setlerde 2-0 gerideyiz tahmin ettiğiniz gibi. Gamze ve Ataman işbirliğiyle takımın içine etmiş durumdalar.
 
lbVpDl.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, 2018 CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Vakıfbank ile deplasmanda karşılaştı. Galatasaray, Vakıfbank Spor Sarayı’nda oynanan mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.

Maça etkili başlayan taraf Galatasaray oldu. Takımımız, ilk teknik molaya 7-8 önde girdi. İlk teknik molanın ardından beraberliği sağlayan ev sahibi ekip daha sonra farkı açarak ikinci teknik molaya 16-11 önde girmeyi başardı. Galatasaray’ın üst üste bulduğu sayıların ardından Vakıfbank 19-16’da molayı aldı. Setin sonu başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Neslihan'ın servis turunda rakibini yakalayan Galatasaray 20-20’de durumu eşitledi. Ancak son bölümde Naz Aydemir Akyol'un servisleriyle kontrolü eline alan Vakıfbank seti 25-22 kazandı.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya 8-5 önde giren ev sahibi ekibin farkı giderek açmasının ardından başantrenörümüz Ataman Güneyligil 11-6’da molayı aldı. İkinci teknik molaya da 8 sayı farkla 16-8 önde girmeyi başaran Vakıfbank, farkı 10 sayıya kadar çıkardı. 20-10’un ardından üst üste 5 sayı elde eden takımımız skoru 20-15’e getirse de Vakıfbank’ın etkili servislerine karşılık veremedi. İkinci seti 25-18 ile kazanan ev sahibi ekip oldu.

Setlerde durumu 2-0 yapan Vakıfbank, üçüncü sete de etkili bir başlangıç yaptı. İlk teknik molaya 8-4 geride giren ev sahibi ekip farkı korumayı başardı. Jack’in etkili servislerinin ardından 14-11’de mola alan Vakıfbank, ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Neslihan’ın servis turunda farkı kapatan Galatasaray, setin sonunu iyi oynayarak üçüncü seti 23-25 kazandı ve karşılaşmada durumu 2-1’e getirdi.

Mücadelede dördüncü sete etkili başlayan taraf Galatasaray oldu. İlk teknik molaya 4-8, ikinci teknik molaya ise 15-16 önde girmeyi başaran takımımız, Kosheleva’nın etkili servisleriyle farkı 3 sayıya kadar çıkardı. 17-20’de mola alan Vakıfbank, molanın ardından bulduğu sayılarla durumu 22-22’de eşitledi. Karşılıklı sayılarla ilerleyen setin sonunda kazanan taraf Vakıfbank oldu. Takımımız dördüncü seti 26-24, maçı da 3-1 kaybetti.

Galatasaray, 2018 CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında Dinamo Moskova ile deplasmanda karşılaşacak.
 
o61pM2.jpg


“Son topa kadar mücadele ettik”

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, 2018 CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Vakıfbank’a 3-1 mağlu oldu. Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Şükrü Yengil, başantrenör Ataman Güneyligil ve takım menajeri Nihan Güneyligil, karşılaşmanın ardından Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’ye değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalar şu şekilde:

Şükrü Yengil:


“Şampiyonlar Ligi’ne yakışır bir maç oldu. İlk set iyi başladık, son anda yaptığımız basit hatalarla kaybettik. İkinci set iyi oynamadık. Son iki set çok iyi oynayıp birisini kazandık. Aslında 2-2 yapabilirdik, set hücumlarını kullanamadık. Sene başından beri oynadığımız en iyi oyundu diyebilirim. Bu oyunun üzerine koyarak gittiğimiz takdirde biz bu gruptan çıkarız. Vakıfbank, geçen senenin dünya şampiyonu. Biz 6 yeni oyuncu ile oynuyoruz. Yolumuz doğru. Bize taraftarımız birazcık destek versin. 6 maçlık seri oynayacağız. Bundan sonraki maçları kazanmak için desteğe ihtiyacımız var. İyi mücadele ettik. İnşallah bundan sonra kazanıp bu gruptan çıkacağız. Vakıfbank’ı tebrik ediyorum, oyuncularımı kutluyorum”


Ataman Güneyligil:

“İlk iki setin belirli bölümlerinde 4-5 sayılık seriler yakaladık ama çok fazla bireysel basit hata yaptık. Vakıfbank’ın blokları çok güçlü. Belki dünyanın en iyi blok yapan takımı. Bloklarını kullanmaya çalıştık, Son iki sette parmaklarına vurmaya, ellerinden aut yaptırmaya çalıştık. Dördüncü setin sonunda biraz zayıf kaldık. Maçı kaybettik ama oynanan genel oyundan memnun kaldım. Sezonun başından beri bugünkü oyunu bekliyorduk takımımızdan. Son iki sette oynadığımız oyun; istediğimiz oyun”


Nihan Güneyligil:

“Çok önemli bir arenadayız. Çok önemli bir hedef için yola çıktık. Bu kadar kaliteli, bu kadar üst düzey bir maç olacağı aşikardı zaten. Birkaç kez bu kupayı müzesine götürmüş takıma karşı oynadık. Kazanmayı çok istedim elbette. Geri dönüş anlarında çok uğraştığımız, ortaya koyduğumuz karakterli voleybol, o savaşçı, o son topa kadar peşinden 6 kişinin birden koştuğu tarz voleybol bizim yakalamak istediğimiz çizgi. Bütün arkadaşlarım, bütün ekip çok güzel bir ışık verdiler bu anlamda. Bunun devam etmesini diliyorum. Voleybol artık çok hızlı, son topa kadar mücadele etmek gerekiyor. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok gayret ettiler, bunu sahaya koydular. Daha yolumuz çok uzun. Hiçbir şey bitmiş değil. Yolumuza devam edeceğiz”
 
MangPa.jpg


Galatasaray Kupa Voley’de yarı finalde!

Galatasaray Kupa Voley’de yarı finalde
Sultanlar Ligi ilk devresini dördüncü sırada tamamlayarak Kupa Voley bayanlar kategorisinde Final Etabı’ndan başlayan Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, çeyrek finalde Beşiktaş ile karşılaştı. Takımımız, TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-0 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.


Mücadele karşılıklı sayılarla başladı. İlk set teknik molasına 12-10 önde giren takımımız, Beşiktaş karşısında oyun üstünlüğü kurarak farkı daha da açmayı başardı. Galatasaray ilk seti 25-17 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete etkili servislerle başlayan Galatasaray, teknik molaya ilk sette olduğu gibi 12-10 önde girdi. Teknik molanın ardından üst üste bulduğu sayılarla farkı açan takımımız, ikinci seti de 25-17 kazandı.

Karşılaşmada 2-0 öne geçen Galatasaray, üçüncü sete de güzel bir başlangıç yaptı. Üçüncü set teknik molasına 7 sayı farkla 12-5 önde giren takımımız, Beşiktaş karşısındaki oyun üstünlüğünü bırakmadı. Takımımız üçüncü seti 25-20, maçı da 3-0 kazanarak adını Kupa Voley’de yarı finale yazdırdı.

Galatasaray, Eczacıbaşı Vitra - Nilüfer Belediye maçının galibi ile yarı finalde karşılaşacak. Kupa Voley bayanlar yarı final mücadelesi 23 Aralık 2017 Cumartesi saat 14.00’te TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak ve TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.
 
Son düzenleme:
20-13'ten set veren (!) hocayı bir zahmet gönderin. Bu kadar loserlik de bir yere kadar. Geçen sene yarı finalde 3-0 kazandığımız maçın rövanşında 4-0 kaybederek turu verdikten sonra biletini kesmiştim zaten. Bu loserlik yakışmıyor. Hadi erkek voleybolda bütçe yok diyoruz da kadın voleybola erkek voleyboldan daha fazla yatırım yapılıyor ama sonuç finale bile kalamamak !
 
rJlDGV.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Kupa Voley yarı final maçında Eczacıbaşı Vitra ile karşılaştı. Takımımız, TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 mağlup ayrılarak Kupa Voley’e yarı finalde veda etti.

Karşılaşma Eczacıbaşı Vitra sayısıyla başladı. Hemen ardından Kosheleva durumu 1-1’e getirdi. Farkı 4 sayıya kadar yükselten Eczacıbaşı karşısında Neslihan’ın bulduğu smaç sayısıyla fark 3’e indi. Aslı’nın servis hatasında fark yeniden 4 sayıya yükselerek sette durum 8-4’e geldi. Her iki takımın karşılıklı yaptığı servis hatalarıyla geçen sette teknik molaya 12-8 önde giren Eczacıbaşı oldu. Teknik molanın ardından farkı yeniden 6 sayıya yükselten Eczacıbaşı, durumu 16-10 yaptı. Başantrenör Ataman Güneyligil, 19-13’te mola aldı. Molanın ardından üst üste iki sayı elde eden takımımız durumu 19-15’e getirdi. Eczacıbaşı, Meliha’nın üst üste elde ettiği sayılarla ilk seti 25-19 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete de Eczacıbaşı sayısıyla başlandı. Takımımız, üst üste bulduğu sayılarla karşılaşmada ilk kez öne geçmeyi başardı. Eczacıbaşı blok sayısıyla 3-3’te durumu eşitledi. Karşılıklı sayılarla ilerleyen sette farkı açan Eczacıbaşı oldu. Teknik molaya 12-10 geride giren Galatasaray olurken, teknik molanın ardından Eczacıbaşı’nın farkı açmasıyla Ataman Güneyligil molası geldi. Farkı 8 sayıya kadar çıkaran Eczacıbaşı, ikinci seti de 25-17 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti.

Takımımız üçüncü sete güzel bir başlangıç yaptı. Galatasaray, Eczacıbaşı karşısında durumu 1-3 yaparak farkı 2 sayıya kadardı. Galatasaray’a üst üste bulduğu iki sayıyla karşılık veren Eczacıbaşı 3-3’te eşitliği yakaladı. Ruseva’nın sayısıyla tekrar öne geçen takımımız, durumu 4-6’ya getirdi. Farkı uzun süre 3 sayıda tutmayı başaran takımımız, teknik molaya ise 8-12 önde girdi. Teknik molanın ardından farkı koruyan Galatasaray, farkı 7 sayıya kadar çıkardı. 11-18’in ardından mola alan Eczacıbaşı, Galatasaray’ın etkili servis sayılarına karşılık veremedi. Oyun üstünlüğünü ele alan takımımız, üçüncü seti 16-25 kazandı ve setlerde durumu 2-1 yaptı.

Üçüncü sette olduğu gibi dördüncü sete de iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Farkı 3 sayıya kadar çıkaran takımımız, üst üste etkili sayılar elde etti. 6-10’da mola alan Eczacıbaşı, farkı kapatamadı. Teknik molaya da 7-12 önde giren Galatasaray, set sonuna kadar farkı korumayı başardı. 17-21’de ikinci molayı alan Eczacıbaşı, set sonunu iyi oynayan taraf oldu. Takımımız, 23-23’te eşitliği yakalayan Eczacıbaşı karşısında dördüncü seti 26-24 kaybetti. Maçı 3-1 kazanan Eczacıbaşı adını finale yazdırdı
 
Finalde kaybetmektense, yarı finalde elenmek iyidir. Zira bu branşın bir final kaybetmesine daha tahammülüm kalmadı. Galatasaray'da hiç bir branş bu kadar loser olmamıştı. Bir ton para harcayıp, takımı üst seviyede hiç bir başarısı olmayan Güneyligil'e emanet etmek bir yöneticilik başarısıdır.
 
2J7gXN.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi ikinci devresi ilk maçında Nilüfer Belediye’nin konuğu oldu. Takımımız, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Mücadele karşılıklı sayılarla başladı. Galatasaray karşısında bulduğu sayılarla öne geçen ev sahibi ekip ilk set teknik molasına 12-9 önde girdi. Molanın ardından farkı daha da açan Nilüfer Belediye durumu 15-9’a getirdi. Fark 6 sayıya çıkınca başantrenör Ataman Güneyligil mola hakkını kullandı. Sette durum 18-11’e geldiğinde takımımız ikinci molasını aldı. Neslihan ve Kosheleva’nın sayıylarıyla farkı 2 sayıya kadar indiren takımımız, ev sahibi ekip karşısında istediği oyunu oynayamadı. Seti 25-22 kazanan Nilüfer Belediye karşılaşmada 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Aslı’nın sayısıyla başlayan sette farkı açan takımımız durumu 1-8 yaptı. Galatasaray’a etkili servislerle karşılık veren Nilüfer Belediye durumu 8-11’e getirdi. Takımımız, ikinci set teknik molasına 8-12 önde girmeyi başardı. Kosheleva’nın sayılarıyla farkı daha da açan takımımız, setin sonunda oyun üstünlüğünü ele geçirdi ve seti 14-25 kazandı. Mücadelede setlerde durum 1-1 oldu.

Üçüncü sete de iyi başlayan takımımız, teknik molaya 11-12 önde girdi. Teknik molanın ardından karşılıklı sayılarla ilerleyen sette öne geçen ve farkı açan taraf Galatasaray oldu. İkinci sette olduğu gibi üçüncü sette de etkili oynayan takımımız seti 20-25 kazandı ve setlerde durumu 1-2 yaptı.

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Teknik molaya 10-12 önde girmeyi başaran Galatasaray, teknik molanın ardından farkı daha da açtı. Nülüfer Belediye karşısında farkı koruyan takımımız seti 16-25, maçı da 3-1 kazandı.

Galatasaray, Vestel Venus Sultanlar Ligi 13. haftasında İlbank’ı konuk edecek. 14 Ocak 2018 Pazar günü oynanacak mücadele saat 14.00’te başlayacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 12. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 13. Haftanın Maç Programı:


12. Haftanın Sonuçları:

İlbank 0-3 Beşiktaş

Nilüfer BLD 1-3 Galatasaray

Eczacıbaşı 3-0 Beylikdüzü

Fenerbahçe 3-2 Bursa BŞB

Vakıfbank 3-0 Halkbank

Seramiksan 2-3 Çanakkale BLD


76mLgN.png



13. Haftanın Maç Programı:

Çanakkale BLD - Nilüfer BLD

Halkbank - Fenerbahçe

Bursa BŞB - Seramiksan

Beşiktaş - Eczacıbaşı

Beylikdüzü - Vakıfbank

Galatasaray - İlbank
 
CEV Women Şampiyonlar Ligi'nde 1. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 2. Haftanın Maç Programı:


A GRUBU


Alba Blaj 3-1 Volero Zürich

Rzeszow 3-1 Mulhouse



XP2WOj.png



Rzeszow - Alba Blaj

Volero Zürich - Mulhouse




B GRUBU


Agel Prostejov 1-3 Fenerbahçe

Conegliano 3-1 Igor Gorgonzola


m2qlOP.png



Conegliano - Agel Prostejov

Fenerbahçe - Igor Gorgonzola




C GRUBU


Partizan 0-3 Chemik Police

Mar. Plovdiv 0-3 Dinamo Kazan


QV1XDr.png



Chemik Police - Dinamo Kazan

Mar. Plovdiv - Partizan




D GRUBU


Vakıfbank 3-1 Galatasaray

Budowlani 0-3 Dinamo Moskova


azPq4d.png



Dinamo Moskova - Galatasaray

Vakıfbank - Budowlani
 
Son düzenleme:
Dinamo Moskova deplasmanında setlerde 2-0 öndeyiz. 3. sette de 2. teknik molaya üstün girdik. Bu maçtan 3 puanla dönersek büyük avantaj elde edeceğiz. Hatta duruma göre lider bile çıkabiliriz çünkü kalan 3 maç kendi sahamızda olacak.
 

Üst