2018/2019 EuroLeague

En kolay Efes geçer turu. Zalgiris deplasmanda bir maç kazanırsa iş karışır.

Fener Zalgiris 3-1
Cska Baskonia 2-3
Real Pana 3-1
Efes Barca 3-1
 
Jasikevicius koçluğundaki Zalgiris iki sezon önce, normal sezonun son haftası, deplasmanda Baskonia'yı yenerek Play offtaki olası bir CSKA-FB eşleşmesini ortadan kaldırmış ve FB'nin kısmen önünü açmıştı. FB de play offta Pao'yu eleyip o sezon şampiyon olmuştu. Bu bakımdan FB-Zalgiris eşleşmesi ilginç oldu.
 
Jasikevicius koçluğundaki Zalgiris iki sezon önce, normal sezonun son haftası, deplasmanda Baskonia'yı yenerek Play offtaki olası bir CSKA-FB eşleşmesini ortadan kaldırmış ve FB'nin kısmen önünü açmıştı. FB de play offta Pao'yu eleyip o sezon şampiyon olmuştu. Bu bakımdan FB-Zalgiris eşleşmesi ilginç oldu.

Eşleşmenin en ilginç tarafı iki takım da aslında aynı formatta oynuyor. Uzun setler, maksimum verimlilik temelli, oyunu olabilidiğince fazla kişiye yayma temelli. Tabi ki Zalgiris oyuncu kalitesi olarak iki seviye aşağıda. O nedenle seride Fener fazla zorlanmaz. Zalgiris geçen seneden daha zayıf durumda ki geçen sene de play-offda geçemezdi.
 
Zalgiris patates oldu fener karşısında. Zaten pek şansları yoktu ama bu derece rencide olacaklarını da tahmin etmiyordum. Bakalım Efes ne yapacak bu akşam. Ergin hocam konsantre olup bu maçı hedef maç olarak seçmiştir artık diye düşünüyorum.
 
2014 f8 in intikamını al hocam. Çok sinir bozmuşlardı her attıkları girmişti.
Zalgiris iyi gidiyordu ama hücumda üretecek kimse olmayınca yerinde saydılar. Malumun ilanı, güçleri bu kadar.
 
Fener ezdi Zalgiris'i. Benzer oyun karakterine sahip takımlar arasında kalite farkı fazlaysa sürpriz olasılığı iyice azalıyor. Zalgiris neyi iyi yapıyorsa Fener o konuda iki üç seviye daha yukarıda.

Cska da benzer şekilde Baskonia'ya çok ağır bastı. Başa baş giden devre sonundavites arttırdılar bir daha rakip yaklaşamadı. Bu iki takım şu anda ligin en iyileri ve şampiyonluk favorileri.

Bu akşamki maçlar daha zorlu geçecektir. İlk maçta herkes hazırlığını ona göre yapmıştır. Esas adamlar yerine x faktörler maçlara damga vurabilir.
 
Efes çok iyi oynadı. Oyunun kontrolünü vermediler hiç. Tam oynaması gerektiği gibi oynadılar. Micic etkiliydi yine, bu adam ilerleyen yıllarda tecrübelendikçe daha çok damgasını vuracak maçlara, mutlaka bırakmamak lazım. Tibor ve Dunston’ın da katkıları çok önemliydi. İlk defa bu kadar yakın Efes f4 e, olacak.
 
Son düzenleme:
İkinci maçlar çok kritik. Bu tip serilerde ikinci maçlarda deplasman takımları genellikle daha iyi performans gösteriyor. Pao ve Barca deplasmanda maç çalabilirler. ( Pao yense de yetmez geri ).

Efes bence çok iyi oynamadı. Oyunu genel anlamda kontrol etti direksiyonu rakibine pek vermedi ama bazı şanslı sayılabilecek anlar Efes yerine Barca lehine olsa maç farklı bir noktaya da gidebilirdi. Larkin'in 2 üçlük sonrası oyunu fazla forse etmesi kötü sonuçlar doğurabilirdi. Daha dikkatli ve kontrollü oynamak lazım.

Micic fizik gücüyle Barca guardlarına çok ağır basıyor. Kesinlikle daha fazla rol almalı.
 
Anadolu Efes de Beabouis'nın daha çok devreye girmesi gerekiyor.
Yaklaşık 1-2 aydır çok kötü performansı var.
O toparlarsa Efes için her şey daha kolay olur...
 
Ayrica Datomenin son saniye de ucluk denemesine istemsiz olarak sanki pota altindaymisim gibi el uzatip block yaptim ekran basinda :)
 
Anadolu Efes'in yarın ki maçta bugünden dersler çıkarıp çok dikkat etmesi gerekir.
Ergin Hoca dersine güzel çalışmıştır umarım...
 
Ah efes ah. Yine elindeki fırsatı altın tepsiyle sundun. Şimdi oradan çıkman çok zor. Son iki hücumu çok kötü harcadılar. Maç genelinde de bir türlü kontrol altına alamadılar zaten oyunu ilk maçın aksine. Maç topu savunmasında Larkin'i Hanga ile pota altında birebir bırakmak büyük hataydı Ergin hocam. Büyük avantaj kaçtı büyük.
 
Ayrıca Simon niye erkenden üçlük salladı sondan bir önceki hücumda anlamak mümkün değil. Moladan gelmişsiniz iki sayı fark var, rakibin faul hakkı yok ama sen kaldırıp üçlük sallıyorsun aceleyle. Ne set var ne bişey. İnanılır gibi değil. Eğer Ergin hoca molada böyle yapın dediyse bişey diyemem artık hocaya da.
 
Efesi anlamak mumkun degil ama yurekten inaniyorum ki Ispanyada en az 1 maci kazanacaktir. Guvenin bana bu Barcadan ne koy olur ne kasaba!
 

Üst