2018/2019 EuroLeague

Kolsuz Hanga’nın bu kadar yüksek yüzdeyle atması kötü oldu. Singleton falan da iyi attı. Normal sezonda hayalet olan adamlar ne attılarsa girdi.
Maçın kaybedilmesine çok üzülmedim. Benim tedirgin olduğum 2-0 olunca “tamam” diyip orda yatar mı Efes diyeydi. Muhtemelen orada iki maçı +10 la kaybeder seri buraya gelirdi. Şimdi mecbur zorlayacak Efes, başka çaresi yok. Barcelona’nın F4 hak ettiğini düşünmüyorum. Umarım çıkamazlar. Pana ve Oly için düşündüklerim onlar için de gerekli.
 
Efes ve Ataman maçı vermek için ellerinden geleni yaptı. Özellikle 3. periyotun ikinci yarısı ve son periyotta top tutanın elinde kaldı resmen. Kimse sorumluluk almadı ve yardımlaşmadan eser yoktu. Ataman da izlemekle yetindi.
 
Aslında çok iyi bi noktada geri dönüş yaptılar. Fark sanırım 6-7 olup maç giderken seri yakalayıp vurdu Efes öne geçti hem de kritik dakikalarda. Ama istikrarı zaten zor sağlarken Barcelona oyuncuları da her attıklarını sokunca toparlanmak iyice çıkmaza girdi. Hanga’yı alçak postta Larkinle bırakmak da zaten harakiri oldu.
 
Micic ile yaşayan onla ölür.
Beabouis'nın bu hali içler acısı.
Acaba ne sıkıntısı var da bu kadar geriye gitti gerçekten bilmek isterdim.
Anadolu Efes umarım ordan 1 maç alabilir.
Ama zor sanki...
 
Ergin hoca üst üste iki maç aynı konsantrasyonu gösteremedi. Bu yeni bir şey değil. Muhtelemen 3. maçı kazanıp avantajı geri alır.
 
Çeyrek finallerde ilk 2 maç geride kaldı. Real - Pao serisi hariç diğer üç seri de 1-1. Bu da takımların nasıl karakter koyduklarını gösteriyor.

Özellikle Zalgiris ve Baskonia ilk maçtaki ağır yenilgilerden sonra çok ciddi karakter koydular. Kolay değil Moskova'da ve Ülker Arena'da maç kazanmak. Şimdi saha aatajı ellerine geçti. Vitoria ve Zalgirio Arena yanacaktır. Yetecek mi göreceğiz. Tahminim Cska ve Fener turu 3-1 veya 3-2 alırlar.

Pao şimdi Oaka'ya dönüyor ama serinin döneceğini hiç sanmıyorum.Calathes yine klasık top8 çöküşlerini yaşıyor. Evinde de bir maç alır veya elenirler.

Barca bir maç çalıp avantajı eline aldı. Kendi sahalarında çok sert oynuyorlar, hakemler de buna biraz göz yumuyor. Tahminimce br maçı kolay kazanırlar diğer maç kafa kafaya gider. O kafa kafaya giden maçı Efes'in çalması lazım. Yoksa emeklere yazık olacak. EfesBarca'dandaha fazla hak etti F4'u.
 
Fener’in sıradaki maçı alacağını düşünüyorum. Zalgiris aynı şekilde devam eder, Obra’nın cevabına güzel duruş sergilerse çok ciddi boyutlara taşımış olacak başarısını. Eşleşmeler içinde belki de en merak ettiğim maç.
 
Zalgiris'in rotasyonu çok dar ve kadrosu da bir o kadar yetersiz. Üstüne Westermann ve Davies gibi oyuncular da mala bağlayınca yapacakları fazla bir şey kalmıyor. Yine de parkede gösterdikleri mücadele takdir edilesi.
 
Tahmin edileceği üzere Fener avantajı geri aldı. Çok ciddi kalite farkı var arada ve iyi oyunla, enerjiyle taraftar gücüyle bile kolayca kapanmıyor. Zalgiris beklediğimden daha iyi ama geçen seneden zayıflar. Woltersla Milaknisle falan Obradovic'e bir seride kafa tutmak büyük iş. Saras şapkadan tavşanlar çıkartıyor ama yetmiyor.

Real Pao karşısıdna işi bitirdi. Pao iki kez saha avantajı alarak iki kez rakinde olarak oynadığı son 4 play-off serisinde üçüncü kez süpürüldü. Diğerinde de tek maç alabilmişlerdi. Pao'nun sihri de özünde Obradovic'e aitmiş görmüş olduk. Çok büyük koç.

Ergin hoca için gerçek bir test olacak bundan sonrası. Senelerce iç sahada hedef maçları kazanıyordu. Şimdi deplasmanda bir maç çalmaları gerekecek. Hedef maçlarını mı kazanıyor, kazanabileceği maçları mı hedef maç olarak seçiyor belli olacak. Efes'e başarılar diliyorum, Barca'dan daha fazla hak ettiler F4'u. Kadro olarak da daha iyiler ama sertlikte sinen bir yapıları var. Barca evinde çok sert, hakemler de buna göz yumuyor. Efes'in işi zor. Seri İstanbul'a taşınırsa Efes son maçı kazanır ama bir maç çalabilecekler mi göreceğiz.

Baskonia da F4'un evinde olmasının gazıyla Cska karşısında çok agresif olacaktır ama serilerde kalite farkı kendini bir şekilde belli ediyor. Cska bakalım zor zamanlarda sinmek gibi bir kötü huyunu aşabilecek mi?
 
De Colo böyleyken şanslar her zaman eşit. Ne yazık ki kendisi 2 aydır basketboldan uzaklaşmış durumda. Kendi standartlarının çok altında. Higgins, Clyburn, Rodrigues en iyi şekilde oynanmalı ki CSKA bir şeyler yapabilsin. F4 yaparlarsa zaten orda da ileri gidebileceklerini düşünmüyorum.
 
Normal sonuc cunku, 5-6 mesaj oncesinde demisim ki bu Barca'dan ne koy olur ne de kasaba! Yuruyedur Ergin Hocam, Iyi butce iyi Hocalara verilir, Ergin Atamana niye verilsinki diyen garibanlara da selam olsun buradan :)

Demek ki neymis ? Ergin Hoca iyi Hocaymis ? Katmerli butce ile cok cok tehlikeli imis. Di mi canlarim :)
 
Efes ne oynadın öyle. Şiir şiir. Tek kelimeyle kusursuzlardı. Zaten larkin barcayı gördü mü başka oynuyor. Kırmızıyı görmüş boğa gibi coşuyor. Yalnız hayatımda nba dahil o kadar maç izledim barcanın ikinci devre dağıldığı gibi bi dağılış izledim mi hatırlamıyorum. Darma duman oldular, kaç tane elden top kaptı efes sayamadım. Son beş dakika efes boşlamasa fark 50 bile olurdu. O derece yıkıldı adamlar.
Ergin hocam sabah tweet atmıştı, hedef maç ilan etmişti. O hedef seçti mi gerisi malım zaten. Hadi hocam cuma günü fişi çekin uzatmayın daha fazla.
 
Efes Barça'yı rencide ediyor. Yine Larkin şov var. Ataman da savunma yapmanın değerini anlayacak geç de olsa.


Ataman, Efes gibi son yılların Euroleague'deki en looser takımlarından biriyle ilk tam sezonunda Euroleague ortalamalarının biraz üstü bütçesiyle f4'e yürüyor ama gelin görün ki savunmanın önemini yeni anlayacakmış.

Bu arada adamın CV'sinde 30 yıl şampiyonluk görememiş takımları şampiyon yapmak ve bir kaç da Avrupa Kupası var. Güler misin, ağlar mısın..
 
Son düzenleme:
Ergin hocanın iddialı sözlerini çok seviyorum.Eurocup'ı kazanıp Euroleague'e öyle gelecegiz dedi ve dedigini yaptı.

Bu sezon Pana maçı öncesinde twitterdan kazanacagız dedi kazandılar.
Ve en son Barca macı öncesi twitterdan kazanacagız dedi,kazandılar.
 
Ataman, Efes gibi son yılların Euroleague'deki en looser takımlarından biriyle ilk tam sezonunda Euroleague ortalamalarının biraz üstü bütçesiyle f4'e yürüyor ama gelin görün ki savunmanın önemini yeni anlayacakmış.

Bu arada adamın CV'sinde 30 yıl şampiyonluk görememiş takımları şampiyon yapmak ve bir kaç da Avrupa Kupası var. Güler misin, ağlar mısın..

Şu avukatlığı bırakın. Başarısını istemeyen mi var? İnşallah kupayı da alır ama böyle antipatik oluyorsunuz. Herkes fikrini söyleyebilir. Moerman yerine Erceg'i koy maçın skorunu tahmin et bakalım. Burada demek istediğim Ataman bizim koçumuzken savunma yapmayan takım görmekten usanmıştık. Savunma yönü güçlü oyuncular göremiyorduk hiç. Efes'te görünce keşke bizde de olsa diyoruz. Bunda bir kötülük yok. Art niyet aramayın.
 
Ergin hocanın iddialı sözlerini çok seviyorum.Eurocup'ı kazanıp Euroleague'e öyle gelecegiz dedi ve dedigini yaptı.

Bu sezon Pana maçı öncesinde twitterdan kazanacagız dedi kazandılar.
Ve en son Barca macı öncesi twitterdan kazanacagız dedi,kazandılar.


Konsantre olduğu zaman bana göre Avrupa'nın Obra ve Saras ile birlikte en iyi 3 antrenöründen birisi. Bu adamlar istedikleri zaman maçı rakibe göre pozisyon pozisyon oynayabiliyorlar.

Ataman da kendi potansiyelinin farkında olduğu için o demeçleri verebiliyor. Barca gibi iç sahada Avrupa'nın en sert takımlarından birine karşı deplasmanda oynayacak olup maç sabahı o twiti atmak her babayiğidin cesaret edeceği iş değil. Bu Barca Real Madrid'i son 3 maçta yendi
 
Son düzenleme:

Üst