2018-2019 Kadınlar Basketbol Süper Ligi

YDÜ'nün varlığı yatırım yapma zorluğu yaşayan bizi rahatlatmıştı. Artık yoklar ve ezeli rakiplerimize meydanı bırakmamak için yatırım yapmamız gerekiyor. Bu açıdan sevindim gitmelerine.
 
YDÜ olsun olmasın. Fener her sene kadın basketbola istikrarlı olarak ciddi para yatırıyor. A.Yıldırım'ın ciddi ilgisi var.

Doğru onlar sürekli yatırım yapıyorlar fakat biz yatırım yapmıyoruz sorun orada. Ezeli rekabet için futbolda nasıl çıtayı biz belirliyorsak, basketbolda FB (erkek ve kadın), voleybolda Eczacıbaşı ile Vakıfbank (kadın) ve Halkbank (erkek) belirliyor. Bu takımlara ek olarak futbolda Başakşehir, basketbolda EFES ve YDÜ gibi takımların iyi takım kurup şampiyon olmaları ezeli rekabeti rahatlatıyor ve hatta bizlere maddi katkı bile sağlıyor. Mesela Başakşehir olmasa FB'ye kaptırmamak için Arda'yı bir sürü para harcamak zorunda kalacağımız gibi. Kadınlar Basketbolunda YDÜ'nin olmadığı bir senede FB'yle rekabeti sağlamak zorundayız, buda bizim için daha fazla yatırım zorunluluğu demek.
 
Fakat ne kadar ilginç; bir numaralı liginin en önemli takımlarından biri, dükkânı kapatıyor; kulüp başkanı, "maçlarımızı Kıbrıs'ta oynayamayacağımızı anladık, o yüzden bu karar" gibi, sanki TBF'nin önceden verilmiş bir sözünün olduğunu ima eden ve hatta TBF'yi hafiften suçlayan bir açıklama yapıyor; Kulübün sahibi pozisyonundaki zat ise, "misyonumuzu gerçekleştirdik" babında, başkanınkiyle hiç alakası olmayan absürd bir açıklama yapıyor. Ve tüm bunlar yaşanırken TBF'den zırnık ses yok!.. Çok ama çok enteresan, TBF'yi kimler yönetiyor!?..
 
Surdurulebilir olmadigi belliydi zaten, 0 gelir en az 10 milyon usd gider ile hic kimse kahramanliga devam edemezdi. donem donem boyle uni takimlari veya firma takimlarinin ataklarini gorecegiz. Kyle Mcbride sultani ozleyecegim.
 
Türkiye Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden İzmit Belediyespor Play-Off Yarı Final maçında deplasmanda Bursa Büyükşehir Belediyesi BUDO’yu 53-45 mağlup etti ve 2-0 geriye düştüğü seriyi 3-2 kazanarak finale kaldı. Daha önce finale kalan Mersin Basketbol ile İzmit Belediyespor Play-Off finali oynayacak. Şampiyonluk serisinin kaybedeni de adını (büyük ihtimalle) YDÜ'nün yerine Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yazdıracak.
 
Çukurova Astou Ndour ile anlaşmış. Iagupova ve Deshileds'da kalırsa çok iyi takım olacaklar.
 
Erkek basketbolda şampiyonluğu geçtim 2.lik bile mucize olur. Ama kadın basketbolda değil. Ydü'nün kapanmasından sonra bence şampiyonluk şansımız var, çünkü Fb de eskisi kadar yatırım yapmıyor bu branşa. Eskiden Taurasi, Taylor falan gelirdi artık o seviyede oyuncu alamıyorlar. Bence kadın basketbol branşına yatırım yapmamız lazım kısa sürede. Erkek basketbolda ise birkaç sene böyle gidip doğru bir yapılanma kurup, o zamana kadar adam akıllı sponsorlar bulmak şart.

Ydü birleşmesi umarım doğrudur çünkü halihazırda bütçe bulamayacağız gibi ve zaten piyasada iyi oyuncu kalmadı. En azından Ydü'nün boş bıraktığı oyunculara çökmek lazım başka yerlere gitmeden.
 
Yeri burası değil belki ama Fb ile Avrupa'da bu zamana kadar 10 maç yapmışız 2'sini kazanmışız onlardan 1'isi de final maçı :) Bu durum her branşta öyle gerçi. Futbolda lig maçlarını Fb alır final maçlarını biz alırız. İki kulübü özetleyen güzel bir istatistik :)
 
[FONT=&quot]Mersin Büyükşehir Belediyesi, Birleşik Amerikalı guard Tiffany Mitchell ile anlaştığını açıkladı.[/FONT]
 
Bahar Çağlar Beşiktaş ile anlaşmak üzereymiş Beşiktaş yaptığı hamleler iyi takım olacakmış gibi duruyorlar biz bekleyelim hala
 

Üst