2018 NBA Playoff

2018 playofflarının başlamasına artık sayılı günler kalmışken başlığı açmak istedim. Playofflar boyunca görüşlerinizi bu başlık altından paylaşabilirsiniz. Ayrıca geçen senelerde yapmaya çalıştığımız playoff bracketını bu sene de yapalım mı ne dersiniz ? Hem inceden bir ödül de koyarız eğer talep gelirse ?
 
Bu sene bi tık daha güzel oluyor sanki mücadeleler. En azından normal sezonu iyi geçirip play-off’da dökülme durumu yok. LeBron’suz final olacak mı o da ayrı bir konu bakalım..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
San Antonio savaşarak kazandı. Maç çok zevkliydi , özellikle Manu ve Parker geçmişe götürdü izleyenleri.. Şu takımın Kawhi’yı kaybetmesi büyük şanssızlık..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
K.A Towns'tan dolayı minnesota ve A.Davis'ten dolayı Pelicans'ı destekliyorum,yine Warriors - Cleveland finali olursa yine Warriors'u desteklerim.
 
Cavs’ın işi baya zor. Lebron dışında kalan parçalar baya hafif kaldı Playoff için.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Play-off ilk turları başlayalı 2 hafta olmasina rağmen basliga yeterince ilgi yok.Biraz ilgi çekmek için bir yarışma başlatalım diyorum. Gectigimiz yillarda olduğu gibi seri skoru tahmininde bulunmak bana futbol maçının skorunu tahmin etmek kadar şansa dayali analizden uzak eğlencelik gibi geliyor.Bu yüzden her ne kadar ilk turlar bitmiş olsa da konferans yari finallerinden itibaren turu kimin yüzde kaç ihtimalle geçeceğini tahmin edelim.Diyelim ki yuzde 90 dediniz ve o takim kazandı. 90 puan alırsınız. Diğeri kazanırsa 10 puan hanenize yazdirirsiniz. Bu şekilde konferans finalini ve nba finalini de kimin kazanacağını tahmin ederiz.Tahmininiz dışında bir takim konferans finaline ve/veya nba finallerine çıkarsa daha az ihtimal verdiğiniz takım puanini alacak.Örnek teskil etmesi için tahminlerimi sıralıyorum;

DOGU

YARI FİNALLER

Toronto %60
Philadelphia %90

FINAL

Philadelphia %65

BATI

Houston %95
Golden State %95

FINAL

Golden State %55

NBA FINALLERI

Golden State Warriors %70

Not: Yarı finallerin 2.maçlari oynanmadan tahminleri kapatirsak hakkaniyetli olur.
 
Farklar o kadar bariz ortaya çıkıyor ki şu Play-Off döneminde, takım bazında GSW ve diğerleri; oyuncu bazında da Kevin Durant ve diğerleri gibi.
Adamlar resmen haksız rekabet...
 
Cleveland'ın ne yapacağını kestirmek güç. Bir maç Lebron aktifken takım duruyor, diğerinde takım aktifken Lebron duruyor. Hepsi birden aktif olsa uçacaklar. Lebron'suz bir final çok yavan olur. Yine de en fazla finale çıkarlar bence. Lebron faktöründen dolayı Cleveland'ı tutuyorum. Ama bence GSW-Houston serisini kazanan çok rahat şampiyon olacak gibi ve NBA şampiyonluğu için GSW daha önde.
 
Eğer HOU final yaparsa LeBron’dan acayip şeyler bekliyorum ama GSW finale çıkarsa sadece istatistiksel bazda süper işler yapar, şampiyonluk getiremez diye düşünüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Gece yazdıklarımdan sonra GSW'ye nazar değdirdim tek başıma. =D Sevmiyorum adamları ama allahı var, deplasmanda bile yine onlar favori olarak parkeye çıkıyor. Daha rekabetçi bir final adına Rockets çıksın istiyorum o yüzden. Yoksa durum baya vahim olacak Doğu'dan gelecek takım için.
 
Lebron çok özel oynadı yine. Bu adamı anlatmaya sayfalar yetmez. Böyle bir basketbolcu bir daha gelir mi? NBA'de bize de referans olacak bir iki konu var. Öncelikle başarılı takımlar neredeyse 7-8 kişiyle oynuyorlar artık. Kadro genişliği klişesi, iyi antrenman için ve skor müsaitken zaman doldurma hariç artık çok geçerli değil neredeyse. Bir diğeri ise, basketbolda başarı için takımda en az bir lider oyuncu bulundurmanın önemi. Sezon içinde ve sonlarında çok iyi takımların, yumurta ağza gelince, düştüğü durumları gördük. Sistem takımı veya koçun takımı demode artık. Kadro kuracakların önce lideri bulmaları lazım.
 
NBA FİNAL PROGRAMI:

1. Maç | 1 Haziran Cuma, (04:00) Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers
2. Maç | 4 Haziran Pazartesi, (03:00) Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers
3. Maç | 7 Haziran Perşembe, (04:00) Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors
4. Maç | 9 Haziran Cumartesi, (04:00) Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors
5. Maç | 12 Haziran Salı, (04:00) Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers | (Gerekirse)
6. Maç | 15 Haziran Cuma, (04:00) Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors | (Gerekirse)
7. Maç | 18 Haziran Pazartesi, (03:00) Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers | (Gerekirse)
 
Golden süpürür. Bir maç bile alması zor Cleveland'ın.
 
LeBron kendi seviyesinin çok üstüne çıkıyor ama yetmiyor. Aslında yetiyor ama takım arkadaşları çöp olunca hiçbir anlamı kalmıyor o performansın, galibiyet gelmiyor. Bugün GSW'ye bakıyoruz 4 All-Star oyuncusu var. Iguodala'yı da sayarsak 5 tane. Cavs'ta LeBron hariç belki Kevin Love'yi sayabiliriz onun haricinde iyi bir tane adam yok. Jr. Smith falan bitmiş, en iyi döneminde bile zaten sınırlı sayıda katkı veriyordu. İyice çekilmez hal almış. Bugün yaptığı hataları çaylak oyuncular bile yapmaz.

Cavs bu maçı kazansaydı bir şansı var der idim, ama bu saatten sonra seriyi çevirmeleri çok zor. 2016'da bile zar zor kazandılar Irving olmasına ve Durant'ın olmamasına rağmen ama yine bir şampiyonluk mucizenin ötesi gözüküyor artık.
 
Jr Smith'in o hareketinden sonra uykum kaçtı sabahın o saatinde. Final maçında son saniyelerde hücum ribaundunu almışsın nasıl önde olduğunu zannedebilirsin? Bu Lebron James daha ne yapsın kardeşim...
 
Jr Smith'in o hareketinden sonra uykum kaçtı sabahın o saatinde. Final maçında son saniyelerde hücum ribaundunu almışsın nasıl önde olduğunu zannedebilirsin? Bu Lebron James daha ne yapsın kardeşim...

Lebron onu orada yatırıp dövse, en az yarım saat kimse dokunmaz. Bu ne sorumsuzluktur! Fatih Terim dün Cleveland koçu olsaydı mesela hatta Obradoviç olsaydı koç. Kırmızı ve morun bütün tonlarını görürdük. Hakemlerde çok tartışılıyor bu arada, maçın sonlarına doğru önce hücum faul verip sonra Lebron'a verdikleri faul ile.
 

Üst