2019-2020 Basketbol Süper Ligi

💣ÖZEL - Anadolu Efes, Shane Larkin ile NBA çıkış opsiyonu bulunan 1+1 yıllık yeni sözleşme üzerinde anlaşma sağladı. (@oykumkanbir)
 
Daçka, Jarrod Jones ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarını ayırdığını açıkladı.

Pınar Karşıyaka, deneyimli forveti Tony Crocker ile kontratının feshi konusunda anlaşma sağladı.

(via@YarisahaBasket)
 
Darüşşafaka Tekfen Basketbol Takımı'nda ABD'li oyuncu Bonzie Colson ile yolların ayrıldığı açıklandı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Bonzie Colson'a, kulübümüz adına yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki basketbol hayatında başarılar dileriz." ifadesi kullanıldı.
 
TBF'den resmi açıklama:

1. Tüm basketbol ligleri sonlandırılmıştır.
2. Hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyecektir.
3. Sezon öncesi ilan edilen statüde yer alan düşme/çıkma işlemleri uygulanmayacaktır.
 
Ergin hocama ve Efes’e çok yazık oldu ama verilebilecek en doğru karar da buydu bu ortamda bence. Euroleague de muhtemelen böyle bir karar verecek. Ergin hocanın bu seneki bütün emekleri boşa gidecek, büyük şanssızlık.

Futbolda da aynısını bekliyorum, devam etse büyük ihtimal biz şampiyon olurduk ama şampiyonluktan daha önemli şeyler var hayatta. Sağlığın yerini hiç bişey tutmaz. İnşallah hamsileri şampiyon yapmak için saçma sapan kararlar almazlar.
 
Bizimkiler itiraz etmişler, hem basketbola hem de voleybola. Sanırım Futbolu devam ettirmek için. Hani buna itiraz etmiyorsanız, futbola da etmeyin demesinler diye sanırım...
 
İtiraz ettiysek yanlış yapmışız. Ligler dursun, oynanmasın, sağlık önemli diye ortalığı ayağa kaldıran ilk bizdik. Şimdi bişey değişmedi ki oynansın diyelim. Hem de seyircisiz olmuyor bu işler, işte bjk maçımız ortada. Ben de farkındayım devam etsek biz avantajlıyız ama olası bir sorunda bunun altından kalkamayız. Biraz önce Efes’in açıklamasını okudum adamlar ne kadar olgun karşılamışlar. Halkın sağlığı her türlü şampiyonluktan önemlidir demişler. Ki bu adamlar tarihi bir sezon geçiriyordu tüm emekleri çöpe gitti.

Tek korkum futbolda siyasi baskıyla trabzon’u şampiyon ilan etmeleri. Öyle bedavadan şampiyonluk yok kimseye. Eğer iptal edilecekse bu şekilde iptal edilmeli, oynanacaksa da sonuna kadar tamamlanmalı.
 
2 ay öncesi ile şimdi arasında fark da var ama. Bizim ülkede tehlike beklenenden düşük oldu ve ivme hafiften aşağı kaymaya başladı gibi. Futbolda çoğu oyuncunun kontratı devam ediyor ama basketbol ve voleybolda takımların neredeyse hepsinin oyuncularla kontratı da 1 senelik olduğu için karar oynanma yönünde çıksaydı bile oynatacak topçu bulamazdı kulüpler.
 
Şu Büyükçekmece ne lanet takım iniş arkadaş düşmüyor düşmüyor ligden.. Umarım mali kriterleri karşılayamaz ve atılırlar.. Petkim gelir yerine
 

Üst