2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Falcao..
Hala çok zor olarak görüyorum.
Umarım İbrahimovic gibi olmaz.
Gelirse muazzam olur...

Savunma içinde Bursa'dan Ertuğrul Ersoy ismi geçiyor. Umarım doğru değildir. Ertuğrul ayağını iyi kullanan biri değil. Yeni bir Semih Kaya'ya gerek yok. Onların yerine Eray Cömert ve Ahmet Gürleyen isimleri daha doğru olur...
 
Son düzenleme:
Fatih Terim güzel bir gol atmış. “Çoğu rakibimiz bile değil.. benzer yollardan geçmedik, aynı yolu yürümedik.. aynı rütbede hiç değiliz” gibi cümleleri çok güzel vurgu ve tonlamalarla sarfedip harika bir kapak yapmış cümle aleme. Ünal Aysal vari bu açıklamayı yıllardır bekliyordum. Nihayet biri çıkıp bu siklet farkını yüzlerine vurdu.
 
Serdar Aziz ve Maivon 2’şer alıyorlardı kulüpten. Şu an defans göbeğimizin topla maaşı 2 değil. 1,05 m € muazzam iş. Takımın maaş toplamı dışında, ilerleyen senelerde elinde mutlu etmek için zam yapabileceğin payın var, kontrattan çıkmak istesen elin rahat. Yani Belhanda'da ki gibi sıkıntı çekmezsin. Umarım Falcao'nun yıllık maaşında da çok fazla sıkıntıya girmeyiz. Böyle devam 👏
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190729_191815.jpg
    IMG_20190729_191815.jpg
    440.2 KB · Görüntüleme: 4
Diagne 14M ye gidiyor deniyor umarım doğrudur harika iş olur. Bu adamdan maksimum bu kadar faydalanırsın sonrası zarar. Umarım Belhanda da 10M tarzı bi paraya satılıp daha akıllı ve profesyonel bir 10 numara transferi yapılır.
Falcao da bitti deniyor. İyi güzel de backup kim olacak olası kart veya sakatlığında? Babel mi geçecek ileri uca?
Mevcut kadroda bana göre en ama en kilit nokta Babel-Emre Mor’dan gelecek katkı. Hatta ve hatta özellikle Emre Mor.. Şöyle bi 8 gol 6 asisti bile işe yarar ligde. Umarım Onyekuru gibi yüksek rakamlarda seyrederek beklentilerin üzerinde şaşırtır.
Sol beke de güçlü ve hızlı bir oyuncu gerekiyor. Ayrıca stoper mevkisi de yedekler çöp.. Oraya da takviye lazım.
 
Farkında olmadığımız çok büyük bir oyuncumuz var. Jimmy Durmaz!
Çalım, hız, fizik gücü, duran top, nokta atışı uzun top. Allah nazarlardan saklasın.
Feghouli olmadığında onu aratmayacaktır inşAllah.

Emre Mor'un dribling özelliği muazzam. Çok işimize yarayacak çok.

Ömer Bayram sol bek oynamasın. Orta sahanın solunda oynasın.

Bakayoko haberleri var. Çok zor ama olursa Seri ile müthiş ikili olurlar..
 
Monaco 5M bonservis istemiş. Bence çok para. En fazla 3 milyon euro olmalı. Umarım B planımız hazırdır.

Bakayoko'yu alternatifleri için de Schinerderlein ve Elneny isimleri geçiyor. 2 si de 6 numara için çok yumuşak isimler. Bize 6 numara da sert bir isim lazım.
 
Ben futbol takip etmam ama bir araştırma yaparken rastladığım yazıyı foruma taşımak istedim ancak nereye yazmam gerektiğini kestiremedim. Traktor Sazi adlı İran'ın Güney Azerbaycan bölgesindeki Tebriz şehrinin (galiba Mustafa Denizli'nin hocası olduğu) takımı hakkında bir yazı. Eğer adminlerimiz alakasız bulur ve başka bir sayfaya taşırsa alınmam gücenmem.

Kaynak: https://www.altayli.net/tebriz-baku-ankara-traktor-sazi-sen-cok-yasa.html

TEBRİZ-BAKÜ-ANKARA TRAKTOR SAZİ SEN ÇOK YAŞA
Selam olsun Güney Azerbaycan’a… Selam olsun Tebriz’in simgesi Traktor Sazi Futbol Takımına…

Traktor Sazi, İran’ın Tebriz kentinin simgesi haline gelmiş bir takım. Sadece Tebrizlilerin değil, bölgede yaşayan milyonlarca Türk’ün sesi olmuş. Bir ara ligden düşse de, 2009 – 2010 sezonunda tekrar ülkenin en üst seviyedeki ligi olan Pro – Lige çıkmıştır. Benim de taraftarı olduğum Traktor, bu sezon gayet iyi bir performans göstermekte olup, şampiyonluğun en büyük adaylarından biridir.
Adını Tebriz’deki traktör fabrikasından alan Traktor Sazi takımı, bölgedeki Türkler için bir sembol olmuş. Bunu taraftarlarıyla konuşma fırsatım olunca daha iyi anladım. Traktor, adeta onların Türklüklerini haykırmaları olmuş; senelerdir bastırılan duygularının ve düşüncelerinin dışa vurulması olmuş. Yani bu takım, sadece bir futbol takımı değil, onlar için Azerbaycan demek, Türkçe demek, özgürlük demek. Lakapları “Kızıl Kurt” olan taraftarlar, gönüllerinden geçirdiklerini maç sırasında bağırarak dile getirir olmuş. Karşılaşmalarında çoğunlukla “Türk dilinde medrese, olmalıdır herkese” ve “Azerbaycan var olsun, istemeyen kör olsun” gibi sloganlar atılmaktadır. 80.000 kişilik stadını çoğu zaman bu ateşli seyircileriyle dolduran Traktor’un, Persepolis ile karşılaşması, 120.000 seyirciyi stat ve etrafına toplayarak İran tarihinin rekoru olarak 2009 – 2010 sezonunda kayıtlara geçmiştir.

Ermenistan’ın Karabağ’da ve Azerbaycan’ın bazı bölgelerinde işgali sürerken, Türkiye’nin, Batının isteğiyle hava yolu trafiğini açması ve Ermenilerle yakın ilişkiler kurma girişimleri onları doğal olarak yaralamış. Ayrıca İran’da yaşayan yaklaşık 40 milyon Türk’ün, anadilinde eğitim yapamaması, sosyal haklardan mahrum olması, hatta Türkçe adlar kullanması ya da işyerlerine Türkçe tabela dahi asması engellenirken, Türkiye’nin yanı başında olan bu olaylara sessiz kalması onların kanayan yarası desem yerinde olur. Hatta Güney Azerbaycanlı bir arkadaşım bana Anadolu Türkleri’nin gerçek dünyadan soyutlandırıldığından, duyarsız bırakıldığından dert yanmıştı. Bunca olumsuzluğa rağmen hala Türkiye’ye olan sevgi ve saygılarını kaybetmemiş olmaları, gurur verici bir olay.

Her maçında Türkçü sloganlar atan Traktor Sazi taraftarları, geçenlerde Tahran’ın İstiklal takımıyla karşılaştı. Maçta Fransa ve Ermenistan aleyhinde sloganlar atıldı. Karşılaşmayı izlemeye gelen yaklaşık 80.000 Güney Azerbaycanlı Türk, Fransa senatosu tarafından kabul edilen yasayı hep bir ağızdan protesto ettiler. Stada Nicolas Sarkozy, Valerie Boyer ve Serj Sarkisyan’ın fotoğraflarını getiren taraftarlar stat içinde fotoğrafları yaktılar. Hep bir ağızdan Türkiye’ye destek veren Traktor taraftarları, açtıkları pankartlarda “Türkiye Soykırım Yapmamıştır, Soykırım yapan Fransa ve Ermenistan’dır” gibi yazılar da vardı. Karşılaşma sonrası kalabalık taraftar grupları, Tebrizlilerin de eşliğinde, kilometrelerce yürüyüş düzenlediler.


Türkiye medyasında o kadar gereksiz haber bulabilirken, yanı başımızda gerçekleşen bu önemli olayları gündeme taşıyan doğru düzgün bir medya kuruluşu görememek çok acı bir durum. On binlerce Türk, Fransa ve Ermenistan aleyhine sloganlar atıp, Türklük görevlerini yerine getirdiler ve Türkiye’ye sahip çıktılar. Türkiye onlara sahip çıkmasa da… Fransa’nın kararı sonrası bu duyarlı davranışın eşi benzeri Türkiye’de bile olmamıştır. Bu sebeple Traktor taraftarına ne söylesek, onların güzelliği karşısında sönük kalır.
Ayrıca Traktor takımı ve taraftarları her defasında Türkiye’nin büyük takımlarıyla karşılaşmak istediklerini dile getirmektedirler. Ancak bizim takımlardan henüz “tık” yok. Nede olsa bizim takımlarımız Avrupa’da zaferden zafere koşuyorlar(!) bu yoğunluktan olsa gerek zaman ayıramıyorlardır. Ama inanıyorum ki bir gün, Türkiye’den, Traktor takımıyla oynayacak gerçek bir “Türk” takımı çıkacak ve Tebriz’de Şah İsmail ile Yavuz Sultan Selim’in ruhlarını 500 yıl sonra buluşturacaklar.
Bölgedeki en büyük Türk takımı Traktor Sazi’ye başarılar. Bülent ERDİL Alıntı kaynağı: Haberiniz.com.tr
 
İngiltere'den gelecekse Bakayoko gelsin.
O gelmeyecekse Kayseriye bir miktar para ve Ozornwafor(Emre T. de olabilir)kiralık verip Mensah'ı almak çok daha doğru hamle olur.
 
Selçuk’la olmuyor dakika 25 bunu net görüyoruz artık.
Ayrıca niye forvetsiz çıkıyoruz yine, kafayı yiyicem..
Jimmy iyi yedek olur dikine iyi oynuyor ve adam eksiltebiliyor.
 
Biliyorum sadece sonucu önemsediğiniz için çok kasmadan da yenebiliriz mantığıyla hareket ediyorsunuz ama Selçuk’u çıkarın artık dakika olmuş 70 . Biraz da göz zevkimiz olsun yazık o kadar taraftar gitmiş oraya. Al Emre Mor’u, al forvete Mitroglou’nu yeter..
 

Üst