2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Hiç olmazsa Gerald Robinson geleydi, en azından saha görüşü filan iyidir nispeten. Takımı oynatacak adama ihtiyacımız var, sözü geçen oyuncunun en önemli özelliği dış atışları, onda da %30 civarı yüzdesi var. Gerisini düşünün işte...
 
Guard transferi için uzun süre bekleyip lazeric jones’u almak değişik bir durum. Bu kadar bekledikten sonra farklı bir hamle olmuş bu.
 
Küme düştük denilecek kadar abartılacak bi durum yok ama üzerine koymadan şöyle bir sezonda güç kaybetmeyi başarmak büyük iş. Bu kadro yapısı teknik kadronun kötü yapılanmasına yazar başka bir şey değil.
 
Yani her sene bu kadar istikrarlı olarak kötü guardı bulup çıkarmak için inanılmaz bir takım çalışması yapmanız gerekiyor. Douglas'ı veto ediyorsun, Perry'i veto ediyorsun. Zaten gelmesini istemediğim ama bu adamları top diye oynayacak Theodore'nin yüzüne bile bakmıyorsun ama gidip Lazeric Jones alıyorsun. Yani hakikaten biri gelsin şu sebepten aldık desin. Niye kendi ayağınıza sıkmaya bu kadar ısrar ediyorsunuz ben anlamıyorum. Sonra insanları çağırıyorsunuz maça gelsinler diye. İçi geçmiş Lazeric Jones, topu yere vurmayı bile bilmeyen kaptan mı izlemeye gelsin insanlar. Yardımcı koçun gidiyor yaz liginde asistan koçluk yapıyor, koca yaz bir tane çaylak, oralarda tutunamamış Avrupa'ya gelecek adam bulamamış yani gittiniz Lazeric Jones aldınız. Kim verdiyse size bu aklı söyleyecek bir şey yok. Kim size ne diyorsa hak ediyorsunuz valla ben cidden sıkıldım bu işten. Her sene bir umut tutunacak bi şeyler buluyorum şu şubeyi takip etmek için. Ama haziran ayında Auguste ile sözleşme uzatıyorsunuz, üstüne bunları alıyorsunuz. Hakikaten helal olsun hepinize alkışlıyorum.

Şimdi bulmakla uğraşmak istemiyorum ama piyasaya "şutu olan uzun boylu guard" diye saçma sapan bir tanımlamayla girip felaket şut atan üstüne kısa boylu adam getirdiniz. Yani bütçe arttırıp güç kaybetmek inanılmaz bir başarı.
 
Son düzenleme:
Tüm transfer döneminde Webster’in yanına uzun boylu, şutu olan guard arayan Galatasaray sonunda kısa boylu ve şutu kötü Lazeric Jones ile anlaştı.

(via@caglartorun)

Çağlar Torun da dediğine göre geçmiş olsun 😏
 
3-4 numarada ne kadar iyi iş yaptıysak 1-2-5 numarada durum kötü gözüküyor. 5'i bi şekilde idare ederiz ama 1-2'de sezon içinde bir şeyler yapmak gerek.
 
3-4 numarada ne kadar iyi iş yaptıysak 1-2-5 numarada durum kötü gözüküyor. 5'i bi şekilde idare ederiz ama 1-2'de sezon içinde bir şeyler yapmak gerek.

2 numara da Yiğit'in olması beni o bölgede de rahatlatıyor Furkan.
Ama 1 numara gerçekten büyük soru işareti. Alex Perez bile olmuş olsa çok güzel kadro olacaktı.

Ben Moore hamlesinden de anlaşılıyor ki Arapovic'in sakatlığı olanı bozdu. Çok cüz'i bir fiyata oynuyordu. O sakatlanınca onun yerine gelecek oyuncuya ondan daha çok verince 1 numara için ayırdığımız para azaldı. O az para ile Lazeric tercih edildi. Ama yine Lazeric'ten daha iyi tercihler yapabilirdik bence...

Lazeric-Can-Emir
Tai-Yiğit
Harrison-Göksenin-Caner
Greg-Moore-Ayberk
Zach-Ege

Rotasyonumuz hayırlı olsun...
 
Bu takımın oyun kurucusu Lazeric Jones olamaz, ligde play-off'a girecek ve Eurocup'ta en az 2. tur oynayacak hiçbir takımın oyun kurucusu olamıyacağı gibi. Gerekirse Kasım ayına kadar oyun kurucu almayalım ama sonra takımı taşıyabilecek birini getirelim. Takım bulamayan ve bize seviye atlatacak oyun kurucuları bulabiliriz.
 
Galatasaray Doğa Sigorta, Ben Moore ile 1 yıllığına anlaşmaya vardı. (Eurohoops)

Anlaşma sağlanmış Moore ile hayırlı olsun.

Lazeric yerine hâlâ çok daha iyisini bulabiliriz.
Umarım döneriz bu transferden.
 
Ben Moore hakkında az çok fikir sahibi olunabilir. Yani bazı özellikleri sivrilecek, bazı özelliklerini ise daha iyi kullanacağı bir ortama geliyor desek yanlış olmaz. Daha az post oynayacağı ama çembere daha çok gidebileceği bir ortamda başlayacak muhtemelen. Çok hırslı ve çok iyi bir savunmacı. Greg Whittington'u da düşünürsek böyle bir hamle elzemdi. Oyun görüşü ve pasörlük bağlamında da bir şeyler katarsa bence gelecek yıl sıçrama yapabilir.
 

Üst