2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yerli yönlendirici yada kombo guard tipinde oyuncu lazim. Muhammed Baygül bu tanıma uygun. Rıdvan Öncel vb. banvit oyuncularını alabilir miyiz??

5 yabancıyı tercih ederdim. Klobucar tutmayınca fiilen 5 e düştük de yabancı rotasyonu oturdu yoksa sene başında kim dışarda kalsa zorlaniyorduk. En önemli parça nigel hayes bence tutamazsak kimya baya degisir. Her yıl yabancılar böyle denk gelmez.
 
Takımı koruyup sadece kloubucar denen adamın yerine bir yabancı alsak bile yeter benim için. Her sene yap boz her sene yeniden takım kurmak yordu artık. İstikrar adına şu kadroyu koruyalım gerekirse göksenin ve ege’ye bile razıyım artık. Hayes-harrison-zach iskeleti çok iş yapar bizde daha.
 
Takımı koruyup sadece kloubucar denen adamın yerine bir yabancı alsak bile yeter benim için. Her sene yap boz her sene yeniden takım kurmak yordu artık. İstikrar adına şu kadroyu koruyalım gerekirse göksenin ve ege’ye bile razıyım artık. Hayes-harrison-zach iskeleti çok iş yapar bizde daha.

Malesef 3'ü de muhtemelen önümüzde ki sene olmayacak 😔
Oyuncuların maaşlarını geç yatırmamız ve hala gelecek sene için anlaşamamız işimizi zorlaştırdı.
Bakalım seneye nasıl bir yap-boz un içine gireceğiz?
 
Webster - Jaka yerine 2 yabancı ve yerli olarak Okben, Yiğit Arslan (ikisi de gelmeye dünden razı isimlerken) ikilisi ile kalan kadro aşağı yukarı korunarak gene ilk 4'e oynayan, oyuncuların birbirine alışması ile Eurocup'ta bu kez başarı hedefleyen bir takım kurulabilirdi ama durum tam tersini gösteriyor malesef. İyi bir yönlendirici guard ile Webster bile kalabilirdi hatta maddi olarak şartlar el vermiyorsa.
 
Webster konusunda play off serisine kadar az da olsa 6. yabancı olabilecek 1-2 olarak düşünebilirdim ama facia bir sezon geçirdi.
 
Eğer ihtimalimiz olursa Travis Trice iyi bir tercih olabilir. Bu sezon en büyük sorunu 4 no’da yaşadık. Lig içinden Jelovac ile orayı doldurabiliriz bence. Venezia devam etmezse Vidmar. Will Cummings, Rashid Mahalbasic, Michael Eric. İlk aklıma gelenler.
 
Bu sezon isim olarak kim gelir bilmiyorum ama maalesef yine kumar oynayacağız. Bu seneki kumarımız bence tutmayacak. Hatta geçen sezon Aaron'ı, Nigel'ı, Zach'i bulduk elimizden kaçtı diyip 2+1 falan kovalayacağız ama 2 sezon elimizde patlayacak. Her sene sil baştan yaparsan başımıza gelecek olay bu zaten sonunda.
 
Tüm Teknik ekibi vede oyuncuları... Tebrik ediyorum... Yönetimin tüm eksilerne rağmen aslan gibi sezonu bitirdiler.

Efes kadrosuna bakıyorum birde bizim kadroya bakıyorum... Ekranda nasıl duruyorlar diye... Biz kolej takımı gibi Efesin karşısında duruyorduk.

Sezon başı burda %90 küme düştük şu bu diye Nağmeler diziyordu burda herkes. Dün aksam itibari ile yarı finalde sezonu bitirmis takımımız var.

Harisson, Hayes, Can, arapovic tutup
Sertaç Şanlı, Okben Türk olarak
Bizim eski errick mccollum, kyle weems şuan bize güzel olur gibi
 
Mevcut kuru, mevcut yönetimi ve ortamı düşündüğümüzde kendi kendini idare edebilen şube fikrine karşı değilim. Ancak bu işi, işi bilen adamların yapması gerektiği konusunda hepimiz hem fikiriz. Evet, basketbol uzun vadelerde planların yapılmadığı dinamiklerin sürekli olarak değiştiği bir spor. Bir sezon dip yapan takım, ertesi sezon yukarıyı görebiliyor. Ya da kademeli olarak arttırdığınız bütçe belli noktaya geldiğinde patlayabiliyor.

Bu sezon Aaron Harrison ve Nigel Hayes'ten en az 200 bin euro kazanabileceğimiz bir ortam varken, çok değerli yöneticilerimiz sayesinde yine elimiz boş uğurlayacağız kendilerini. Bu insanları, ısrarla bu şubenin başında tutanlar, en az bu insanlar kadar suçlulardır.

Gelecek yıl takımın tamamını genç oyunculardan oluşturmak yerine, orta yaşta oyuncuların yanına eklenecek genç oyuncularla bir yola çıkılması gerektiğine inanıyorum. Bu sezon nispeten Klobucar ve Webster hariç isabeti bulsak da piyasa her daim bizim lehimize bu kadar geniş olmayacak.

Takıma gelirsek Göksenin ve Caner'le kesin olarak yolların ayrılması gerekiyor. Ege ve Ayberk'in kalacağını düşünürsek bir yerli uzun eklemesi yapamayacağız gibi. Anlaştığımız söylenen Okben'den sonra Erol Can ile de yollar ayrılabilir. Ben Emir'i elimizde tutacak şekilde bir yıl süre alabileceği bir yerde oynamasını isterim. (Aslında kalıp süre almasını da istiyorum ancak zor görünüyor şu ortamda.)

Gelecek yıl yine seviye atlatabileceğimiz, yöneticilerimiz izin verirse bonservis de kazanabileceğimiz oyuncularla, oyun olarak üzerine koyduğumuz bir yapı bence yeterli olacaktır.
 
Bütçeyle transfer yasağı arasında ters orantı var sanırım. Bütçe düştükçe getirilen transfer yasağı sayısı artıyor.

Özbek-Topsakal fiyaskosu altı yılda 45-50 milyon bütçe verildi, bu yüzden 8-10 milyon borç birikti şeklinde açıklama yaptı ve dört milyonluk bütçe yapıp-ki aslında üç bile değil- giderayak maaş da ödemeyerek enkazı bıraktı. Cengiz yönetimi bütçeyi daha da düşürdüğü ve şubeyi basketbol topu görse bomba sanacak pilavcı dedelerle doldurduğu halde bir türlü temize çıkamadık. Üstelik Erman Kunter ile kurulan ve Mahmuti'nin devraldığı takım da bu sezonkinden daha pahalı filan değildi. Evet, 7-8 milyonluk bir borç bakiyesiyle gidiyordu ama Aysal dönemi ve sonrasında bu takım 8-10 milyon bareminde bütçeleri döndürebiliyordu.

Bana öyle geliyor ki yine Eylül gibi 10 günlüğüne yasaklar kalkacak ve apar topar kolej oyuncuları bulunup yine 2-3 milyonluk bir takımla mevcut yönetimimizin "Galatasaray vizyonu"na yakışır bir kadroyla yolumuza devam edeceğiz. Soran olursa kur atağı filan deriz.
 
Şimdi Mustafa Cengize sorarlar.... HANİ SPONSORDAN GELEN PARAYA DOKUNMICAZ... ÖDEMELERİ ONLAR KONTROL ETSİN DEMİŞLERİ... DOĞA SİGORTA HAYRINAMI SPONSOR OLDU YADA GELEN PARAYA NE OLDU
 
Ömer Yalçınkaya beyefendi buyuruyor bu takım çok eleştirildi başta teknik ekibimiz Ömer Cansever ve Erol Bey çok büyük başarılar gösterdi diyor :) Yani gülsem mi ağlasam mı. İnsan bunu söylerken biraz olsun utanmaz mı acaba ya. Bari lütfedip röpörtajın bir yerinde Ertuğrul Hoca'ya da bir teşekkür etseydiniz. Bu ne egodur be arkadaş ya.
 
FLAŞ | Önümüzdeki sezon için geç kalmadan transfer çalışmalarına başlamak isteyen Galatasaray Doğa Sigorta oyun kurucu hamlesi için listenin başına son olarak Nizhny Novgorod forması giyen Kendrick Perry‘i aldı.

(via: @fersudeniz )

Güvenilir bir kaynak değil belki ama...
 
Ege Arar ve Ayberk Olmaz'ın takımda yeri olmadığı açık ama ligde de takıma yarar sağlayacak yerli uzun olarak sadece Samet Geyik ve İlkan Karaman var.Neyseki ikisininde kontratı bitti ve takımları maddi sorunlarla uğraşıyor.Ciddi bir teklifle gidersek gelebilirler.

Bu arada başlık "2019-2020 Transfer Dönemi - Haberleri" diye değişebilir.Artık sezon bitti ve öneriden çok haberler konuşulacak.
 

Üst