2019 FIBA Erkekler Dünya Kupası

Arjantin ilk yarıyı Campazzo'nun inanılmaz üçlüğüyle önde kapattı. İlk yarıda Scola şov vardı resmen. Fransız uzunlara ders veriyor. Gobert'in bu kadar etkisiz olması anlamlı değil. Fournier de maça önce giremedi sonra toparladı. Fransız guardlar çok yetersiz kalıyor. Campazzo da ön plana çıktı her zamanki gibi. Laprovitola gününde değil. İkinci yarı da çekişmeli geçecek gibi.
 
Tam bir takım gibi oynadılar. Vildoza iki oyun kuruculu sistemde harikalar yaratıyor. Skola ya sadece şapka çıkartılır bu yaşta bu kadar harika bir maç çıkardı.
 
Yani benim gönlüm ve görüşüm de öyleydi ama İspanya da 10-12 farklardan iyi geldi o yüzden hakkı değil diyemiyorum tabi ama yine de Avustralya daha fazla efor sarfetti gibi turnuva genelinde.
 
Arjantin çok hata yapıyor. İspanyollar da fizik olarak uzun ve güçlü kalıyorlar özellikle pota altında. Ribaund sayılarından belli zaten her şey. İspanya rahat şampiyonluğa uzanacak gibi ama Arjantin’den bir savaş bekliyorum ikinci yarı.
İyiki de bu iki takım çıkmış finale. Güzel basketbol izliyoruz parkede.
 
İspanya çok ağır basıyor arjantin’e karşı. Bir türlü istediğini oynayamıyor. Capmazzo’nun devreye girmesi lazım yoksa işleri zor.
 
Çin’de düzenlenen 2019 FIBA Dünya Kupası, finalde İspanya Milli Takımı’nın Arjantin Milli Takımı’nı farklı mağlup ederek şampiyon olmasıyla sonuçlandı.

Turnuvanın MVP’si Ricky Rubio seçilirken en iyi beşte ise Marc Gasol ile Rubio’nun yanı sıra Bogdan Bogdanovic, Evan Fournier ve Luis Scola yer aldılar.

Peki turnuvanın en iyi istatistiklerine hangi oyuncular imza attı?

Turnuvada sekiz maça çıkan Bogdan Bogdanovic, bu süreçte attığı 183 sayı ile Dünya Kupası’nın en skorer oyuncusu olmayı başardı. Onu 182 sayı ile Patty Mills takip ederken üçüncü sıranın sahibi de 158 sayılı Evan Fournier oldu.

Maç başına 22,9 sayı ortalaması ile oynayan Bogdanovic’i bu alanda geride bırakan tek isim ise 23,0 sayı ortalaması ile Güney Koreli Guna Ra.

Turnuva boyunca en çok ribaund alan oyuncu ise 73 ribaund ile Rudy Gobert oldu. Gobert’i 67 ribaund ile Çekya’dan Ondrej Balvin takip ederken bu ikilinin ardından üçüncü sırayı 65 ribaund ile Luis Scola aldı.

Dördüncü sıradaki Guna Ra ise yalnızca beş maçta 64 ribaund alarak bu isimlerin arasından ribaund ortalamasında sıyrıldı.

Turnuvanın en çok asist yapan oyuncusu 68 asist ile Tomas Satoransky olurken onu 62 asist ile Facundo Campazzo takip etti. 50 asisti bulunan Matthew Dellavedova ise bu ikiliyi takip etti.

Turnuvada ortalama en çok asist yapan oyuncu ise beş maçta 9,4 asist ortalaması ile Dennis Schroder oldu. Scottie Wilbekin ise turnuvayı 6,5 asist ortalaması ile tamamlayarak beşinci sırada yer aldı.

En yüksek verimlilik puanına 197 puan ile Bogdan Bogdanovic imza atarken Tomas Satoransky ise 172 verimlilik puanı ile turnuvayı tamamladı. Üçüncü sırada 152 ile Nikola Jokic yer aldı.

Ortalama en iyi verimlilik puanı üreten isimse 26,4 ile Guna Ra oldu.

Turnuvanın en çok blok yapan oyuncusu rakiplerinden daha az maça çıktığı hâlde 16 blok ile Salah Mejri oldu. Onu 15 blok ile Rudy Gobert ve 14 blok ile Myles Turner takip etti.

En çok top çalan oyuncu Facundo Campazzo olurken onun 16 top çalma istatistiğini 13 top çalma ile Omar Abada, Rudy Fernandez ve Joe Ingles takip etti.
 

Üst