2019 FIBA Erkekler Dünya Kupası

Her türlü kazanmamız gereken bir maçtı. Amerika zaten Kemba dışında kendi skorunu yaratabilen oyuncuya sahip olmamanın yanında bir de neredeyse bütün bir devre yaptığımız alan savunmasına cevap veremedi. Bir Popovich takımının vasat bir 1-3-1'e karşı bu kadar tıkanması hakikaten beklediğim bir şey değildi. Top hiç dönmedi, Lopez'siz oynamada çok ısrar etti ve savunmada çok kötü eksildiler. Kemba'nın bitime 2.5-3 dakika kala topraktan çıkardığı 5-0 seri olmasa maç son dakikaya bile kalmazdı. Amerika takımını 45 dakika 100 sayının altında tutmak her türlü başarı ama Amerika'nın da felaket bir maç oynadığını kabul etmek lazım. Ersan benim gözümde NBA'deki en başarılı oyuncumuz, gelmiş geçmiş. Bir Türk oyuncunun bu kadar versatile, bu kadar istikrarlı, bu kadar akıllı olması pek görülen iş değildir. 4 faulle oynarken 12-13 dakika potayı savunması mucizevi bir işti. Normalde kaçan faullere sempati gösteririm ama safi şu Ersan'ın çabası için bile hiç elimden gelmiyor.

Adam kendini yırttı, bütün sorumlulukları aldı, 4 tane amele gibi faul atmanın da lüzumu yok abi. Hadi Cedi'ninki baskı altında geldi, Doğuş biliyor ki arkasından gelecek hücum da bizim olacak, o kadar rahat psikolojiyle böyle tuğlalar atmanın bahanesi ne olabilir? Ayrıca Ersan'ın 5 oynadığı anlarda takımın hem savunma, hem de hücum temposunun bu kadar yükseldiğini gördükten sonra Semih'i hala 5 başlatıp atılana kadar sahada tutmak akıl karı değil. Bu takımda has pivot oynayacaksa bu adam Sertaç'tan başkası olmamalı, geri kalan süreyi hem Cedi, hem Furkan'ın olduğu, Ersan'ın 5 oynadığı kadrolarla geçirmeliyiz. Sonuçta Amerika'yı beğenmedim, savunmada dandik alan savunmalarını bile çözmeyi başaramayıp Kemba'dan başka hücum alternatifi üretemezler sadece Sırbistan değil, Litvanya-İspanya da içinden geçer bu takımın. Şu oyunun en az 2 katını oynamaları lazım ki Sırbistan karşısında hakikaten rezil olmasınlar.
 
Gerçekten ağlamaklı oldum maç sonunda. Böyle bir fırsat daha kolay kolay gelmez. Oyun olarak kesinlikle yendik. Ama işte o son serbest atışlarda dörtte sıfır atmak... Başımızı dik tutmalı ve Çekya maçında da aynı şekilde oynamalıyız. Tebrikler herkese.
 
Totem yapip izlemezsem yeneriz diye dusunup, 2 defa % 99 kazandik dedigim anda gitti. Yazik oldu cok yazik. Cedi kardes bu maglubiyet sana yazilir kusura bakma.
 
Hesapta olmayan plansız bi gelişmeden hayalini kurduğum maçı izleyemedim. Herkes Cedi’ye sövmüş sosyal medyada.
USA konusuna gelirsek.. Her turnuvada bize zorlanıp favori Avrupa ülkelerini hezimete uğrattılar. Sanmıyorum yine şampiyon olurlar.
 
Gidip 30 sayı fark yeseydiniz kimse bu kadar üzülmezdi,4 'te sıfır serbest atış nedir ya ? Bu noktadan maç vermek inanılmaz,nasıl başardınız acaba ? Keşke bu şekilde kaybedeceğimize 15 sayı yiyerek kaybetseydik,kimsenin içi yanmazdı.Ayrıca Doğuş'un 2'de 0 atmasını anlarımda Cedi'nin 2 'de 0 atması büyük problem.

Türk milleti olarak yine kahrolmak düştü payımıza
 
Serbest atış sokamadığımız için u16’da, u18’de, u20’de çok maç kaybettik bu sene. A seviyede Amerika’ya karşı da serbest atış sokamayarak kaybettik, bunu da gördü bu gözler. 🤦‍♂️

Çağlar Torun yine çok güzel bir noktayı beyan etmiş. Alt yapıdan başlatarak serbest atış çalıştıralım oyuncularımıza. Böyle kaybettiğimiz kaçıncı maç oldu bu yahu?
 
Müthiş oynadık, Ufuk Sarıca'nın da kariyer maçıdır heralde 3. Periyot sonu Doğuş hamlesini yapmaması dışında oyunu müthiş okudu hayran kaldım bana göre tarihin en iyi koçu olan Popovich'e müthiş bir sınav verdi. Ama hakettik mi bence haketmedik maçın en kritik anında dörtte sıfır serbest atış atmak rezilliktir. Hadi doğuş kaçırdı tamam Cedi iyice stres yaptı ama ilki çemberin arkasına çarparak çıktıktan sonra ikincisi aynı şekilde kaçmasın be kardeşim. Bu takım Cedinin takımı ve o yüzden mağlubiyet ona yazılır. Umarım çekya maçına kadar kendine gelir.
 
Hayatımda artık kaç basketbol maçı izlemişimdir bilmiyorum. Nba, ncaa, avrupa ligleri, türkiye ligleri vs. Yıllardır maç izliyorum. Gördüğüm istisnasız en yeteneksiz basketbolcu Doğuş Balbay'dır. En yeteneksizlerinden biri demiyorum en yeteneksizi direkt. 30 yaşına gelmişsin tahminen çocukluktan beri bu oyunu oynuyorsun ki 20 seneye tekabül ediyor bu. En üst düzeyde hocalarla, oyuncularla çalışmışsın. Her gün idman yapıyorsun. Bu işin merkezi Amerika'da üniversite takımında oynamışsın. Arkadaş bu kadar mı kazma olur bir oyuncu, bu kadar mı gram geliştiremez kendini. Guard pozisyonunda oynuyorsun, boyun 1,85 cm ve sen serbest atış atamıyorsun. Yemin ediyorum inanılır gibi değil. Adam atamıyor ya sallıyor topu potaya resmen, savuruyor. Yahu bi konsantre ol, biraz sık kendini yok abi adam resmen karpuz sallar gibi aceleyle attı ikisinide ve kaçırdı. Zaten sokmasını beklemiyordum orada esas suçlu cedi ama bu arkadaştaki lakaytlığa taktım ben. Biraz ciddiye alsa belki şansa bala bir tanesini sokacak. Vesely bile geliştirdi bu konuda kendini. Shaq bile zamanında geliştirmişti yüzdesini. Bu olay yetenek değil artık sadece çalışmaya bakıyor. Gerçekten inanamıyorum.
 
Son düzenleme:
Mesela ben şahsen Fenerbahçe ve Efes'in Euroleague maçlarında parkede en az iki Türk ile oynamasını beklerim.
Aynen, ama bunun Amerikayı yenememekle bağlantısını anlayamadım.
Yerli oyuncu yetiştirmenin çözümü yabancı sınırlaması değil bence. İyi olan zaten oynuyor bir şekilde, futbolda meyvelerini görmeye başladık mesela. Sınırlama gelirse, Oğuz Savaş, Emir, Göksenin gibi oyuncuların şimdi kazandıklarının 2 katını kazanacaklar ama takımlarınız daha az başarılı olacak. Efes-Fener maçında Larkin, Micic, Dunston, Moerman, Datome, Vesely, De Colo, Melli vs yerine sahada faul atamayan Türk oyuncular seyredeceğiz.
 
İtalyanlarla Sırpların karşılaşması güzel geçiyor. İtalya bir adım geriden gelip son dakikalarda sürpriz yapacakmış gibi tehlikeli ilerliyor. Güç olarak Sırplar ağır bassa da bitirmelerde sıkıntı yaşıyorlar. Bilmiyorum ben zevk aldım maçtan 😄
 
Sırplar gerçekten ağır favoriler. İtalyanları 15 sayı farkla yendiler. Ama oyun son çeyreğe kadar kopmadı. Yine de hep önde olan Sırplardı. Belki de turnuvada en iyi pota altına sahipler. Jokic, Bjelica, Milutinov, Radulica,Marjanovic. Bir de süperstarları Bogdanovic var. Micic ve Jovic gibi iki ne yaptığını bilen de guard var. Ancak zayıf noktaları olarak ta Simonovici sayabiliriz. İtalya iyi takım iyi idayandılar onlara karşı. Ama Sırbistan bence karşılaşırsa ABD'yi yenecek güce sahip.
 
Turnuva formatından ötürü yavaş başlamış olabilir ama klasman maçları dahil çok heyecenlı bir 2.tur ve sonrası bizi bekliyor. Bizim olası grubumuz, Avustralya, Litvanya, Fransa grubu ve Sırbistan,İspanya,İtalya, Porto Riko arasındaki maçlar çok heyecenlı olacaktır.Hiç bir Afrika ve Asya takımı İlk 2'ye giremediği için klasmanda da en iyi Asya ve Afrika takımı olup olimpiyatlara doğrudan gitmek:eek: ve olimpiyat elemesi oynayabilmek adına büyük bir çarpışma olacaktır.

Sırplar gerçekten ağır favoriler. İtalyanları 15 sayı farkla yendiler. Ama oyun son çeyreğe kadar kopmadı. Yine de hep önde olan Sırplardı. Belki de turnuvada en iyi pota altına sahipler. Jokic, Bjelica, Milutinov, Radulica,Marjanovic. Bir de süperstarları Bogdanovic var. Micic ve Jovic gibi iki ne yaptığını bilen de guard var. Ancak zayıf noktaları olarak ta Simonovici sayabiliriz. İtalya iyi takım iyi idayandılar onlara karşı. Ama Sırbistan bence karşılaşırsa ABD'yi yenecek güce sahip.

BOGDANOVIC süperstar da turnuvanın Giannis'ten sonraki en yetenekli oyuncusu JOKIC sadece en iyi pota altının bir parçası mı?
 

Üst