2020-2021 Basketbol Şampiyonlar Ligi

Bu yıldan itibaren Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde yer alacağımız için güncel sezonu buradan takip edelim.


Galatasaray Doğa Sigorta, Pınar Karşıyaka, Tofaş, Darüşşafaka, Lietuvos Rytas, Bilbao Basket bu yıldan itibaren BCL'de mücadele edecekler.
 
Hayırlı bir karar olmuş. Euroleague’e katılma umuduyla neredeyse hiç paraya eurocup’ta sürünmektense Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir gelire oynamak bizim gibi her sene bu sene bütçe ne olacak muhabbetleri yapılan bir takım için büyük bir artı.
 
Yalçınkaya: Şampiyonlar Ligine katılalım mı?
Cansever: Trabzonun men edilmesiyle birlikte şansımız arttı.
Yalçınkaya: Basketboldan bahsediyorum öyle bir lig var FIBA'nın düzenlediği.
Cansever: Daha az para harcar mıyız?
Yalçınkaya: Para bile kazanır kerizlere sponsor bulduk diye yutturabiliriz.
Cansever: Çok iyi hemen gidelim!
 
Basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ömer Cansever, Aydınlık Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Normalde FIBA ‘ayak bastı parası’ olarak organizasyona katılma kararı alan takımlara 250 bin Euro civarında bir ödeme yapıyordu. Biz Galatasaray’ın marka değerini de göz önünde bulundurarak iyi pazarlık ettik ve 350 bin Euro’luk bir gelir elde edeceğiz. Basketbol Şampiyonlar Ligi bizim için daha iyi ve daha hayırlı olacaktır diye düşünüyoruz. Anlaşmamız 3+2 yıl şeklinde olacak." ifadelerini kullandı.
 
Yunanistan'ın Panathinaikos Basketbol Kulübü, THY Avrupa Ligi'nden çekilme talebini resmen duyurdu.

Kulübün internet sitesinde yer alan ve üst yönetici (CEO) Manos Papadopoulos tarafından Avrupa Ligi yönetimine hitaben kaleme alınan mektupta, "Panathinaikos olarak son iki aydır kulüp lisansının feshedilmesi konusunda THY Avrupa Ligi yönetimiyle irtibat halindeyiz. Bu konuyla en kısa sürede yetkili organlar tarafından ilgilenilmesi gerektiğini belirtmek isteriz. Böyle bir konuya verilecek cevap, salgının yaşandığı bu dönemde ligin sponsorlarla yapacağı görüşmelere ciddi zarar verebileceği için durumu anlayışla karşılıyoruz. Bu yüzden şu ana kadar bu sürece saygı duyarak resmi bir bildirimde bulunmadık ya da baskı yapmaya çalışmadık." ifadeleri kullanıldı.

Geride kalan süre içerisinde lig yönetiminden çekilme talebi hakkında cevap alınamadığının vurgulandığı mektupta, "Kulübümüzün ligdeki varlığı, bizim için hiçbir şekilde fayda sağlamıyor. Panathinaikos, Avrupa Ligi'ndeki lisansını ve hisselerini devretme niyetini resmen ifade eder. Yetkili organların bu konuyla ilgili gerekli adımları atmak için toplanmasını talep ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu. Kaynak:https://www.haberturk.com/panathina...resmen-cekilme-talebinde-bulundu-2709796-spor


FİBA şampiyonlar ligi umarım bir alternatif olmayı ve nihayi olarak Avrupa basketbol organizasyonlarının yeniden tek çatıda toplanmasını sağlar umarım. Galatasaray-Pana finali güzel olurdu..
 
Pana nin kafasi karisik. Bir gun kulubu satiyoruz diyorlar sonra eurligden bizi cikarin diyorlar.
Anladigim ben ciktim diye cikamiyorsun euroligden. Ayrica satiyorsan birak yeni sahibi karar versin degil mi?
 
Pana nin kafasi karisik. Bir gun kulubu satiyoruz diyorlar sonra eurligden bizi cikarin diyorlar.
Anladigim ben ciktim diye cikamiyorsun euroligden. Ayrica satiyorsan birak yeni sahibi karar versin degil mi?
Geçen bir yerde okumuştum euroleagueden çıkış için 10 milyon dolar veya euro civarı bir ücreti fesih bedelini euroleague yönetimine ödemesi gerekiyormuş pana nın.
 
10M olayını EL açıkladı, bizimle paylaşan da İsmail Şenol oldu. Ben de aynı fikirdeyim; umarım Pana ayrılır da bu sonun başlangıcı olur.
 
Yani kuracağımız takımın boyu aşağı yukarı belli olduğu için tahmin yapmak zor değil. Realist bakacaksak Tenerife - Sassari ilk iki sıraya oynar. 3-4 Rytas - GS arası gider. Diğer takımlardan sürpriz yapabilecek olan çıkmaz bence.
 
🔵 TOFAŞ | B Grubu

🔸 Nymburk
🔸 Nizhny
🔸 Dijon
🔸 Zaragoza
🔸 Szombathely
🔸 Lublin
🔸 Ön elemeden gelecek takım

🤝 Darüşşafaka Tekfen & Türk Telekom | C Grubu

🔸 Hapoel Jerusalem
🔸 Oostende
🔸 Burgos
🔸 Brindisi
🔸 Limoges
🔸 Ön elemeden gelecek takım

🔴 Pınar Karşıyaka | D Grubu

🔸 AEK
🔸 Hapoel Holon
🔸 Bilbao
🔸 Fortitudo Bologna
🔸 Brose Bamberg
🔸 Cholet
🔸 Ön elemeden gelecek takım
 

Üst