2020-2021 Euroleague

İşte bu beee! İmparator Ergin Ataman sana kupa kaldırmak çok yakışıyor. Büyük bir gurur yaşattınız. Tebrikler Efes. Tebrikler Ergin hocam. Senin her sevincinde biz de kendi takımımız gibi seviniyoruz. Gerçekten çok hak edilmiş bir şampiyonluk. Bir nevi geçen senenin de intikamını aldı Ergin hocam.
 
Tebrikler Efes!

2 yıl önceki sürpriz final kazanılsaydı belki geride bıraktığımız efsanevi 2 sezonluk ezici performans hiç yaşanmayacaktı. Underdog olarak kazanılmış bir şampiyonluk olacaktı ve muhtemelen MICIC bir ihtimal de LARKIN hedefi tutturmuş olarak yarım bırakılmış iş olmadığından NBA yolcusu olacaktı. Geçen senenin sonu getirilebilseydi bu yıl yaşadığımız şeyleri yaşayacaktık. Ama geçen yıl kazansak da kaybetsek de bu yıl çok daha rafine bir takım olarak oyunlarının hak ettiği gibi rahat bir şampiyonluk gelirdi. Gelecek yıl MICIC gitmese bu yazdığımı yaşarız ama gitmesi kesin. Yine de bu kadro bundan sonra şampiyonluğu tatmış olarak her zaman favoriler arasına yazılması gereken bir takım olacaktır. Asıl önemli olan da zirvede kalmasını sağlayacak olan bu şampiyon ruhunu da kazanmış olmak zaten.
 
Ligin dibine demir atmış bir takımı gelir gelmez final oynatan, ertesi sezon muhtemelen Eurolig şampiyonu yapmış olan, sonunda da resmen Eurolig şampiyonu yapan enteresan Winner bir adam. Genlerinde Galatasaray olan her isim Winner oluyor demek ki.
Yani bu açıklanması çok zor bir durum. Tarihte eşi benzeri de yok sanırım. Ah geçen sene playofflar oynanacaktı ki... Messina, Obradovic vs gelir bir sistem oturtur ve sonra F4'e abone olur belki, ama Ergin Ataman kariyeri boyunca sadece ve sadece ''şampiyonluk'' odaklı bir koç oldu. Onu diğer koçlardan ayıran en büyük özelliği de; kafasındaki tek şey ''bir an önce'' başarı kazanmak. Belki de onun karakterini bu kadar iki ucu keskin bıçak yapan unsur da budur. Beşiktaş'a bile gelir gelmez bütün kupaları topladı, bize geldi yine kupalar kaldırdı. Efes'e gelir gelmez anında bütün kupalara ambargo koydu.
Şimdi kariyerinde kazanmadığı kupa da kalmadığına göre bundan sonraki kariyer ve karakter süreci nasıl devam edecek merak ediyorum. Çünkü bizdeyken de her zaman bir şeylere ''bir an önce'' ulaşmanın stresiyle yaşayan bir insandı. Şimdi artık bir gevşeme gelecek mi; yoksa daha rahat-olgun bir karaktere bürünüp aynı hırsla daha da üzerine koyup Avrupa basketboluna hegemonya mı kuracak bakıp göreceğiz. Benim tahminim ikinci seçenek.
 
Tebrikler Efes'e ve Ergin Ataman'a... Sonunda hak ettikleri kupaya ulaştılar. 👏

Şimdi biz buna sevindik diye MM gibilerine göre EfesSaraylı oluyoruz. :)
 

Üst