2021-2022 Kadınlar Basketbol Süper Ligi

Eka gibi bütçeleri güçlü ve istediğini alıp istediğini gönderebiliyor. 2 takımın ciddi yatırım yaptığı yerde istediklerini yapabiliyorlar. 1 tane rakibi var çünkü maddi olarak.
 
Bu ligde takım farketmeksizin yerli oyuncu olarak İnci Güçlü süre aldığı sürece ben bu ligi izlemeyeceğim.Benim için 2021-2022 sezonu bitmiştir.

Bu kadar kendine saygısı olmayan bir oyuncu görmedim.Geriye koşmaz,zahmet edip 1 adım atıp şut deneyecek oyuncuya el kaldırmaz.Ribaunda girmez,pozisyon almayı bilmez,30 cm kısa birisine karşı pozisyonu bitiremez.Bu nedir arkadaş ?

Her şeye eyvallah,takımların ekonomik sorunlarına eyvallah,birçok takımın kötü kadrolarla mücadele etmesine eyvallah,hakemlerin kötü yönetmelerine eyvallah,her şeye katlanıyoruz ligi takip ediyoruz,izliyoruz.Ama İnci Güçlü'nün bu ligde süreler alması katlanılacak bir durum değil.
 
Hatay 3.çeyreğin bitimine 3dk var ve İzmit gibi ahım şahım oynamadığımız halde bize bile %15-%20 şut atmış bir takımdı.Bugün Hatay 3.çeyreğin bitimine 3dk kala 78 sayı yemiş.

En can alıcı nokta ise pota altına yabancı transfer bas bas bağırırken,gidip Antalya'nın kısası Jasmine Jones'u almışlar.

Kazanırsınız veya kaybedersiniz umrumda değil.Bu ligden o derece el birliğiyle soğuttunuz hepiniz.Ekonomik sorunlar farklı şeylerdir,Bahar Çağlar'ın pivot olarak oynamaya çalışması,oynayamaması apayrı şeylerdir.Uzun transferi elzemken gidip kısa almak harbiden diyecek söz yok ya.

Bu resmen bizim Kravish'i yollayıp yerine Kalin Lucas'ı almamız demek.Hiç mi izlerken rahatsızlık duymuyorsunuz ? Kötü takımlardan 120-130 sayı yemek mi hedefiniz ? Bu takım Avrupa'da 50 sayı fark yerken hiç mi rahatsız olmadınız be !
 
Dürüst olmak gerekirse haftasonu anlık sinirle bir daha bu ligi izlemeyeceğim deyip durdum.Cumartesi ve pazar sinirden,kalan birkaç maçıda izlemedim.

Hatay 14 sayı geriye düşmesine rağmen Wiley'in ekstra çabaları ile maçı kazanmayı bildi.Skor olarak tamamen Wiley sayesinde kazandılar fakat Wiley-Jones ikilisinin Higgins ve diğer oyuncuları faul problemine sokması önemliydi.

Bahar Çağlar'ın 40 dk pivotu savunması hakikaten üzen bir durum.Hatay bu şekilde dayanamaz,kimseye kötü savunma izletmeyin,gerekirse Tkbl ayarında 1 tane uzun alın.

Higgins gibi üst düzey olmayan oyuncu +45 verimlilik ile oynadı.

Son olarak Hatay 3 sayı öndeyken hücum ribaundu aldı ve maçın bitimine 15 sn vardı.Rakip İzmit faul yapmaya bile yeltenmedi,Hatay'da maçı kazanmış oldu.
 
Erman hocayı,ekibini ve takımı disiplinli diye övmüştüm birkaç ay önce.Fakat Snytsina'nın yokluğunda bu takım basketbol falan oynamıyor.

Acaba Merve Uygül-Gülşah Duman-Hülya Çoklar ve takımın yabancısı Jessica Thomas Snytsina'nın yokluğunda biz ne kadar yeteneksiz oyuncularmışız diyorlar mıdır ?

Kamile-Coates-Snytsina üçlüsü iyi oynayıp,iyi katkı verip,iyi skorla maç kazandırdığında bu oyuncuların havasından geçilmiyor.Sanırsın takımı sırtlıyorlar.

Jessica Thomas'a boşuna para veriyorsunuz,Jessica Thomas'ın yaptığını İrem Naz Topuz-Melisa Korkmaz-Duygu Özen gibi oyuncularda yapar.Topu rakip sahaya getir,Coates'e indir.

Bunu yapmakta ne var ? Şutu yok,takıma kötü pozisyonlar hazırlıyor,hücumları tıkıyor,sorumluluk almıyor.

Disiplin konusundaki eleştirim ise 7 dakika içinde Coates 2,Kamile 3 faul yapıyor.Takım basit fauller yapıyor siz hakeme kızıyorsunuz.Hakemin ağır kararları var mı var ama Nesibe aleyhine çalmadıklarıda var.
 
Kayseri Basketbol-Çankaya maçında Kayseri takımındaki yabancıları ilk kez bu kadar isteksiz görüyorum.Fark yedikleri maçlarda bile yabancılar maça asılırlardı.

Bugün ilk 8 dk içinde yabancılar top kullanmamak için ısrar ediyorlar.Egle'ye top inmiyor.Hücumlardan boş dönmek için çabalayıp duruyorlar.

Garip gerçekten.Broogue Williams top bile sürmek istemiyor şu anki görüntüsüyle.
 
39 yaşındaki Tan White Madden'ı çok rahat geçerek turnikeyi atıyor.Derin Yaya elini kolunu sallayarak rakiplerini geçerek turnike atıyor.

Alexis Prince'ı karşısında gören direkt çekiliyor,buyur sayıyı at diyorlar adeta.Prince'e karşı 0 savunma var.Kimse karşısına geçmiyor.

Yetmiyor Çankaya'da herkes kendi yarı sahasına dönmüşken Derin Yaya kaçan serbest atışta çok rahat hücum ribaundunu çekiyor,5 adım atarak rahat şekilde topla dışarı çıkıyor ve bomboş şekilde üçlüğü atıyor.

Ben Kayseri taraftarına üzülüyorum cidden.Geçenlerde twitterda bir spor yorumcusu Kayseride sadece sorun teknik ekipte değil,oyunculardada ciddi sorun var diyordu.

Yahu tamamda Madden daha yeni gelmiş.Ondaki sorun ne peki ? Egle'nin karşısında İnci ve Tuğçe varken ona top inmeme nedeni nedir ?

Hakemler bile Çankaya lehine basket faul çalmaktan bıktılar ilk yarı itibariyle.
 
Bugün Kayseri'yi izleyen herkes basketboldan soğur arkadaş.Maçın başlangıcıyla beraber bir takım maça nasıl hiç kendini vermez ? Bu oyuncular parasını mı alamıyor ? Alamıyorsa bu oyuncuların bugünkü halinden sonra ne gibi katkılar vermesini bekliyorsunuz ? Ekonomik anlamda sorun varsa takıma neden vasatta olsa oyuncu dahil edildi

Çankaya basketbol takımının Kayseri deplasmanında as oyunculara karşı 25 sayı öne geçecek kadar neyi kaliteli ?
 
Botaş-Çukurova Basketbol maçını izlemedim fakat Çukurova maçın hakemi Emin Moğulkoç'un maç yönetimine çok kızmış.Eğer bir daha maçımıza Emin Moğulkoç verilirse,U-12 takımımızla maça çıkarız diyorlar.
 
İlk yarı sadece 17 sayı atabilen ve ilk yarı 2 yabancısı hariç oyunun içine kimseyi sokamayan Çankaya Üniversitesi ilk yarı bitiminde 16 farkla geride olduğu maçta 2.yarı 49 sayı atarak maçı uzatmaya götürdü.Dahada ilginci son çeyrek 4dklık bölümde 16-0 seri yaparak 7 sayı öne geçmişlerdi.Dahada ilginci bunu pivotsuz yaptılar.

Antalyalı yabancılar sayesinde maç uzadı yoksa normal sürede Çankaya kazanmaya çok yakındı.

Antalya 07 Basketbol takımının koçu bu mağlubiyetteki sorumluluğu almalı.Maçın kırılma anlarında aşırı sakin şekilde maçı takip etti.Takım futbol maçıymış gibi süreye oynayıp durdu.Olumlu anlamda hiçbir müdahalesi olmadı.
 
Geçenlerde görmüştüm,yazmayı unutmuştum.Çukurova Nika Baric'i almıştı.Bu sezon için 9.yabancı transferleri oldu.

Nika Baric
Jasmine Thomas
Zellous
Tiffany Hayes
Yvonne Turner
Qanitra
Fagbenle
Kristine Anigwe
DeWanna Bonner
 
Bizim kadın basketbol takımımız ile ilgili neden hiç sosyal medya hesabından paylaşım yapılmıyor anlamıyorum.En son 4 Şubattaki maçımız ile ilgili paylaşım yapılmış.

Çukurova'ya bakıyorum,Fenerbahçe'ye bakıyorum sürekli paylaşımlar yapılıyor.İdmanlar paylaşılıyor,idmandaki ve idman dışındaki aktiviteler paylaşılıyor.

Sosyal medyayı çok kötü kullanıyoruz.Bu kadar önemsememezlik olmamalı.
 
Bizim kadın basketbol takımımız ile ilgili neden hiç sosyal medya hesabından paylaşım yapılmıyor anlamıyorum.En son 4 Şubattaki maçımız ile ilgili paylaşım yapılmış.

Çukurova'ya bakıyorum,Fenerbahçe'ye bakıyorum sürekli paylaşımlar yapılıyor.İdmanlar paylaşılıyor,idmandaki ve idman dışındaki aktiviteler paylaşılıyor.

Sosyal medyayı çok kötü kullanıyoruz.Bu kadar önemsememezlik olmamalı.
Kadın basketbol takımının varlığından burası hariç çok kimsenin haberi olduğunu sanmıyorum.
 

Üst