2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Dzanan farklı mevkilerde oynayabildiği için değil; herhangi bir mevkisi olmadığı için tutunamayan bir oyuncu. Fizik olarak da net bir mevkiye oturamadı. Ne şutu var, ne ribaundu, ne başka bir şeyi... Dzanan'ı da Arapovic'i de kim alıyorsa alsın. Bizim böyle kumar lüksümüz yok, tutmadı da hiçbir zaman bu kumarlar. Sonunda sezon ortası oyuncu arar olduk hep ah vahlar içinde. Ne vereceği kesin adamlara yönelmek lazım. Misal Motum'a çok fazla ısınamasam da kendinden beklenen işleri net olarak yapıyordu. Sallıyorum Davon Jefferson gibi birilerine bakarsın. Blackmon misal yine ne vereceği belli bir adam.
Ha Efes gibi Fener gibi en az 20M bütçen olur, alır denersin, tutarsa kazanırsın tutmazsa da seni sinek kadar etkilemez. Yola 3-4M ile çıkıp önemli mevkiye kumar oynamak bana pek sıcak gelmiyor, şahsi görüşüm tabi.
 
Benim de gördüğüm kadarı ile şu an için EL düzeyinde hem 3 hem 4'den çok ne 3 ne 4 gibi Musa. Bizim içinse eldeki muhtemel yerli kadrosuna bakınca gelecek 1-4 arası yabancıların hiçbirinin dış şut zafiyeti olmamalı ve genel olarak mümkün olduğunca iyi hcüm oyuncuları olmaları gerek diye düşünüyorum hatta 5 numaranın bile en azından orta mesafesi olsa fena olmaz
 
Zaten basketbolda olabilecek en vahim olaylardan biri de bu. İki mevki arasında sıkışıp kalmak. Ha David Moss tarzı bi adam olursun ya da Hanga gibi her türlü pis işi yaparsın o zaman sırıtmaz. Ama Dzanan’da bunların hiçbiri yok ne yazık ki. Özetle; elle tutulur hiçbir özelliği yok.
 
Rıdvan Öncel ve Okben var şutör kısa için alınabilecek, 3/4 oynayabilen Berkan' ı alabileceğimizi sanmıyorum. Özellikle yabancı guardlar için çaylak avrupa tecrübesi olmayan oyuncu riskine girmesek iyi olur diye düşünüyorum
 
Son düzenleme:
Rıdvan Öncel ve Okben var şutör kısa için alınabilecek, 3/4 oynayabilen Berkan' ı alabileceğimizi sanmıyorum. Özellikle yabancı guardlar için çaylak avrupa tecrübesi olmayan oyuncu riskine girmesek iyi olur diye düşünüyorum
Şutör kısa tanımı, pozisyon için geçerliyse Rıdvan uyabilir ama kendisi Göksenin'den falan kötü şutör bence 😀 Yine de penetresiyle, özellikle fast breaklerde katkısı olacak bir oyuncu. Beklenen patlamayı bir türlü yapamadı ama bence de denebilecek bir kumar.
 
Rıdvan geçen sezonu kötü geçirdi banvit dönemi daha iyidi piyasada kalan isimler bunlar. Çok beğendiğim isimler değil. Gökseninin ball handingi atletizmi vasatı yakalamakta zorlanıyor Canberk atlet biri ama izlediğim bir iki maçında maça girmekte zorlanıyordu, nerde ne yapacağını dogru pozisyon almakta zorlanıyor gibiydi, amerika sonrası avrupa basketboluna alışma dönemi de olabilir tabi.

Kısa pozisyonuma yerli bir alternatif daha olması iyi olabilir. Ama rolünü oturtamadigin oyuncuları doldurup iyice çorba yapmanin da mantığı yok. Hatta dar kadroda su yolunu bulur zamanla. Ama geniş ve işlevsiz kadroda süre alamayan oyuncu formda tutamaz iyice kaotiklesir.

Musa Dzanan'ın yerli statüsü var mı?
 
Son düzenleme:
Dzanan Musa önemli bir yetenek ve BCL seviyesi için risk değil baya garanti bir oyuncu bana göre.

Hani kaliteli halısaha takımlarında defans oynayan, yeteneğine güvenmediği için çok fazla hücuma çıkmayan oyuncular vardır. Bu oyuncular nispeten kalitesi düşük halısaha takımlarında oynadıklarında alışkanlıkla önce maça defans başlayıp kendi kalitelerinin sahadakilerden iyi olduğunu anlayınca forvete doğru geçip golleri sıralarlar.

Dzanan Musa'nın BCL seviyesindeki durumu tam olarak yukardaki gibi derim.
 
Alırsak bonservis vereceğiz sadece sponsor 2-3 milyon Euro verecekse mümkün özellikle üst sınıra yakınsa yok toplam şube bütçesi 3 milyon euro olacaka zor ve zaten pek mantıklı da değil sanki
 
Toplantı sonrası açıklamada atamalardan sonra direkt basketbol gündemine girdi üstadı azam. Şirketleşme niyetinden ve GK onayı gerekliliğinen bahsediyor bir an önce GK gündemine getireceklermiş.
 

Üst