2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Tofaş-Telekom maçı müthiş maç oldu.Maç dediğin böyle olur,son ana kadar maçın heyecanını yaşadık.

Tofaş çok ekstra şutlar soktu dışarıdan,özellikle Doyle'un soktukları falan.Ama işte Tofaş tek 5 numara ile oynadıgında hem Toure faul problemi yasıyor hemde pota altı savunması kötü gözüküyor.Grant ile Taylor defalarca çembere gittiler.10 sayı geriye düstüklerinde bile döndüler.

3.çeyregin bitimine 8 dk kala Erdem Can 2 teknik birden alarak oyundan atıldı.

Tofaş maç uzatmaya gitse bile kaybedecekti muhtemelen çünkü Doyle 5'ledi,Toure 5'ledi.Berk 5'ledi.Tyler Ennis 5'ledi,Berke ise 4 fauldeydi.

Telekom'da yardımcı koçuda tebrik ediyorum.Son dakikalara girerken fark 6'ya çıktıktan sonra Rıdvan hücum faul üstüne savunma faulü yaparak,takımı bir anda 6 sayı öne geçiren adamdan geriye düşüren adama dönüştürecekti.O esnada onu çıkarması çok yerindeydi.
 
Beşiktaş'a PJC sakatlıgından ötürü yokmuş.Hem onun olmayışı,hem Whitehead'in hemde McCormack'in oynayacak olması Beşiktaş için ne kadar iyi bilemedim.Çok iyi katkı aldıgın yabancın yok üstüne ne verecegi belli olmayan 2 yabancın kadroda.

Merkezefendi ise deplasmanda sadece 2 maç kazandı.Birini Konya'ya karşı diğeride bize tabiki !
 
Ligin en kalitesiz maçı bizim Daçka ile oynadıgımız maçtı,sagolsun Beşiktaş ile Denizli o ünvanı almış oldular.

Son 4 dakikaya 64-55 girilen maçta Denizli koçsuz oynasa maç 70-59 bitmezdi.

Ciddi ciddi söylüyorum.Denizli basket takımı deplasman maçlarına Zafer Aktaş'ı Denizli'de bırakarak gitsin.Koçun çünkü olumlu hiçbir etkisi olmuyor.Çünkü kazanmanın veya kaybetmenin dışında ne yaptığını bilmez şekilde oynayan bir takım oluyor

Sayı atman lazımken saçma hücumlar yapıyorsun,baskı yapman gerekirken yapmayıp tamamen Beşiktaşlı oyuncuların sakarlığıyla top çalıp basket buluyorsun.

Bir koçun oyuna etkisi deplasman maçlarında nasıl bu kadar zarar verir şekilde olur cidden garip.

Kritik anlarda Doğan Şenli ile neden oynar bir insan mesela ? Neden ? Bunu ilk kezde yapmıyor adam.Garip.
 
Maçı izlemedim ama Jordan Usher müthiş bir maç çıkarmış gibi duruyor istatistiklere bakınca. Cok heyecan uyandırıyor, potansiyeli de yüksek. Yazın düşer mi acaba bize
 
Artık hakemler olarak basketbola zarar vermeyin ya.Ufuk Sarıca'yı ilk çeyrekten diskalifiye etti hakemler.

Ufuk Sarıca zaman zaman neredeyse her pozisyona itiraz eder,sever veya sevmezsin eyvallah ama buna sevinmem ben.Dün mesela Erdem Can hakeme itiraz edip üzerine yürüdü 3.çeyrek başında 2 teknik birden aldı.

Yani küfür yoksa,hakaret yoksa bu kadar kolay teknikler çalmayın.Bu kadar kolay diskalifiye etmeyin.

Hakemler malesef maçlarda oyuncularla ve koçlarla iletişim konusunda o kadar zayıf kalıyorlar ki gerginlikleri yönetme konusunda ağır saçmalıyorlar.
 
Bugünkü maçta 35 sayı fark olmasına rağmen hakemler çok kolay maçı devam ettirmesi gerekirken teknik faul çalıyorsa,dün koçun elinden su şişesi parkeye düştüğünde teknik faul çalınıyorsa artık konuşacak durum yok.
 
Bu sezon transfer ettiğimiz oyuncular arasında en istikrarlı ve iyi performans gösteren isim Angola, o da ksk’da oynuyor.
 
Turkiye’de Euroleague seviyesinde ciddi sureler alip var olabilecek tek yerli Onuralp Bitim’dir.

Sadik,Dogus falan en fazla Efesle Fb’nin ligde as yabancilarini dinlendirmek icin kullandiklari oyuncular olurlar.Zaten ben Dogus’u pek begenmiyorum acikcasi.Bana biraz ligdeki yerli kitliginin etkisiyle goze carpiyormus gibi geliyor.Bizim gibi takimlar icin cok iyi olur ama Efes ve Fb’de havlu sallamaktan oteye gidemez.

Benim asil merak ettigim Sehmus Hazer icin 600 bin dolar buy-out odenen bir ortamda Onuralp icin nasil bir para konusulur ? Cocuk 2 senedir Eurocup seviyesinde de ligde de Bursaspor’un bir numarali oyuncusu.Turkiye’de herhangi bir takimda o takimin en onemli oyuncusunun yerli oldugu zaman herhalde Ibrahim Kutluaylarin falan oynadigi zamanlardi :) Ki Bursaspor 2 sezondur cok iyi isler yapti.Sonucta Yukatel Merkezefendi’den falan da bahsetmiyoruz burada :)
 
Efes ile Fener'i büyük ölçüde ayrı tutuyorum,diğer takımların deplasmanda maç kazanması hiç kolay olmuyor.

Petkim'in ve Denizli basket takımının deplasmanda yokları oynayıp,içeride canavar kesilmiş gibi oynaması mesela.Bizim Bahçeşehir karşısında kaybettik derken kazanmamız.Beşiktaş'ın tam kadroyken evinde oynadığı maçlar.O kadar çok örnek oldu ki bu sezon.

Bu arada Petkim-Karşıyaka maçıyla ilgili

1-Burak Gönen'in Prewitt'i kesip Phil Booth'u oynatması mükemmel bir tercih olmuş.Koç Prewitt'in zarar verdiğini görmüş geçte olsa.
2-Pınar Karşıyaka sırf Mccollum yok diye 17 sayı geriye düşemez.
3-Petkimspor son çeyrek 17 sayı öne geçtikten sonra çok kısa sürede fark 5'lere düştü.Koçun Berkan Durmaz'ın basket faulüyle direkt mola alması lazımdı.Çünkü 4-0 seri yemissin,ardından İsmail Cem uzaklardan tuğla,kiremit ne varsa atmış,dönüştede basket faul olmuş.Alınmayan moladan sonra fark bir anda 5'e kadar düştü.
4-İsmail Cem Ulusoy oynayan değilde oynatan oyuncu olduğunda Petkimspor için önemli bir oyuncu.Savunmadaki baskısıyla birlikte özellikle.
5-Ufuk Sarıca'nın Delgado 3.çeyrek hücumda savunulamamışken,hücum ribaundlarıyla üst üste sayılar atmışken son çeyrek uzun süre oyuna almaması.
 
Telekom inanılmaz oynuyor. ekmek banıyorum ekrana
Hakikaten öyle. Telekom bence bu sene ligde şampiyon olmayı hak ediyor. Bildiğim kadarıyla Türkiye kupası iptal edildi. İptal edilmeseydi bu sene 2/2 yapardı. Ama ligi alırlar diye düşünüyorum. Ve şampiyon olurlar ise Erkan’ın oynadığı basketbolun da çok büyük etkisi olmuş olacak. Ek olarak şunu da söylemek istiyorum T.Jones Euroleague oyuncusu olmuş bence.
 
1-5 yabancısının 5'indende katkı alıyorlar
2-Erdem Can mükemmel basketbol oynatıyor sezon başından beri,biz Burak Gönenli Telekom'uda biliyoruz
3-5 yabancının yanında rotasyona dahil etmeye çalıştıkları Erkan harici Rıdvan,çok sevmesemde ara ara Berk Demir,bugün ise Mehmet Yağmur dahil olduRotasyon 8-9 kişiye kadar çıkabiliyor

Erdem hocam insallah Eurocup'ı alırsın.
 
Telekom o kadar iyi ki Mehmet Yağmur bile acayip parlıyor takımda. Bile diyerek kucumsemiyorum Mehmet Yağmur'u, eyt bekleyen adam ikinci baharını yaşıyor şuan. 3. çeyrekte de 2 tane üçlük attı şuana kadar. her parçası cuk oturmuş telekom'un.
 
Erkan'ın attığı sayılardan sonra hırsını gösteren sevinçlere kuduranlar oluyormuş.

Kudurtmaya devam Erkan Yılmaz :)

Bu arada 3.çeyrek Mehmet Yağmur'dan çok ekstra 2 üçlük geldi.
 
Tyrique Jones'in dominasyona bak. aklıma devre arasına kalmadan basketbolu bırakan Morgan aldığımız geldi bütün keyfim kaçtı durduk yere.
 

Üst