2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Kuzminskas neyi iyi yaptı ki yıllardır ? Atletizmi iyi bir oyuncudan öteye geçemedi. Orta sıralarda takılan kendi halinde bir oyuncu. Geleceğin yıldızı olarak görülüyordu 10 sene önce. Geldiği nokta ortada. İsmi var biraz ama overrated işte. Bizim Floyd transferiyle kapışır.
Zaten şu anda iyi durumda olsa euroleague takımları rostasyon için bile bırakmaz alırlardı.
 
Saat 19.00'da Efes ile Fener kupa maçı var. Yayın TRT Spor. Sezona başlarken güzel bir basketbol akşamı izleyeceğiz gibi. Bakalım iki takım da nasıl hazırlanmış sezona. Zaten Efes 3 gün sonra da bizimle yapıyor sanırım.
 
Fenerbahçe'nin başında ben olsam hücumda bende aynı şeyleri yaptırırım.Pierre'e eşleşme oldugunda top insin derim.Motley ile ikili oyun oynamaya çalışırım.Bu ahım şahım bir olay değil.

Itoudis'în öne çıkan özelliği ne oldu ilk yarıda ? Wilbekin top eline gelir gelmez topu başkasına teslim edip duruyor.Calathes oyuna girdiğinde daha düzenli oyun bekliyorsun bu kezde Calathes'in Guduric'in garip şutlarını izliyoruz.

Savunmaya bakıyorsun o da rezalet.Bir takım savunmada sürekli Zizic ile ters eşlemeye yakalanıyorsa bu takım bu maça zerre hazırlanmamış demektir.Adam Pierre ile eşleşti,Calathes ile eşleşti üstüne yetmedi Wilbekin ile eşleşti.

Fenerbahçe için bu sezon çok zor geçebilir.Efes'te ise hem Zizic'i iyi buldum hemde takıma Clyburn eklemesi nokta atışı oldu.
 
Clyburn'ü kapan ciddi bir koz eline alacaktı Avrupa'da. Efes bunu yaparak rakiplerinden 1 adım öne fırlamış görünüyor. Haksız rekabet gibi Clyburn. Savunma, hücum, şut her şey var ve çok atlet. Ziziz şimdilik cuk oturmuş gibi görünüyor takım düzenine. Bir de ona ek olarak Pleiss+Dunston gelecek yanına. Düşünemiyorum...
Fener'de lider kim, oyun kurucu kim belli değil. Kime, neyi emanet edeceksin ki ? Bir tarafta kiremit atan Calathes; diğer tarafta yıllardır bir üst seviyeye geçiş yapamamış Wilbekin.
Pierre her zaman yazdım; inanılmaz sert bir oyuncu. Vursan da milim kımıldamıyor savunma yaparken, itilmiyor. Hücumda da o sertliğini konuşturuyor post oynarken.
Itoudis ne yapacak bu kadroyla merak ediyorum. De Colo olayını bilmiyorum ama gönderildiyse asrın hatası yapılmıştır. Tabii ki kadro ısınacak, koç da bir şeyler yapacak da; yine de Fener'in akıbetini tahmin etmek zor gelmiyor nedense bana. Itoudis için gerçekten koç hünerlerini sergilemesi gereken sezon bu sezon olacak sanırım Avrupa'da.
Neyse henüz oynanmamış ikinci yarı var. Bakalım ne olacak.
 
Fb yine ne yapmis etmis daha cok para harcayip daha gucsuz bir takim kurmus.Bunu her seferinde nasil basariyorlar acaba ? Su kisa rotasyonu kocun Itoudiste olsa Popovicte olsa ilk 8 yapamaz Euroleague’de.Kisalari gectim su Nigel Hayes transferinin tek bir mantikli sebebi yok.Bir de bugun onu tercih edip sezonun surprizi olabilecegi konusulan Edwards’i disarida birakmis Itoudis.Hele ki su akliyla elleri kollari birbirinden bagimsiz hareket eden kisa rotasyonu varken.
Allah resmen Henry gibi bir oyuncunun kiymetini bilmeyen Fblilere alin size der gibi Calathes’i firlatmis.
Bir de bu Tufan Ersoz eskiden iyi Galatasarayliydi ama o da malum duzende goz onunde olabilmek icin raydan cikmis.
 
Melih pota altında bomboş,takım 7 sayı geride ve kısıtlı süre var.Artistlik olsun diye hızımı alamadım ayağına dışarı çıktı.O pozisyonda Calathes gene şutu olmadığı halde kendine hiç güvenmeden şut deneyip kaçırdı.O pozisyon saçmalamasalar Efes'i bayağı zorlamışlardı son çeyrek.
 
Her şeyin özeti 2.10 kala, durdurup izleyin fotoğrafı. Calathes'in eline top geliyor yayın gerisinde ve bütün Efesliler içeri kapanıp 10 metre boş bırakıyorlar adamı ıssız adam gibi :D Ve fark çok yakınken oluyor bu pozisyon.
Efes çok kasmadan yendi. Oyuncular biraz rahat takıldı. Fener son periyoda 36 sayıda girdi yanılmıyorsam. İnanılmaz kötü bir hücum performansı.
Bu kadar iyi ismin olduğu yerde Mbaye de pis işler için bulunmaz kaftan. Gizli kahraman olarak arkayı toparlıyor oyunun her alanında.
35 dakika boyunca Efes kedinin fareyi ezdiği gibi ezdi ama şimdi şey konuşulacak mesela: ''20 sayı farktan gelip yeniyorduk ama hakemler doğradı.'' Fark 3-4 topa inince basketbol oynamayı bırakıp hakemlerin üzerine oynadılar haksız oldukları pozisyonlarda. Bilhassa Melih sabahtan beri her adımın dönüp hakemlere bağırıyor.
 
Wilbekin'i alan takim hayatta sampiyon olamaz. Galatasaray'a gelse super itiraz ederdim.Ben boyle rezil,felaket bir oyuncu gormedim. Sutlari sokak agzi ile sallama. 13 tane atar 2 tanesi girer.Gunundeyse salladigi topta 6 da 5 atar 40 yilda bir. Bir takim icin bu kadar zarari olan bir oyuncu gormedim. Bizim takimda Wilbekin kadroya giremez net.
 
Bu adamın senelerdir üst seviyede top oynuyor olması,basketbola hakaret değil küfürdür.Orta mesafelerde bile boş bırakılıyordu,orta mesafe denerken bile ayakları titriyordu.

Bu,ü.jpg
 
O atış mekaniğiyle zaten şut sokman imkansıza yakın direk panyayı hedeflese daha yüzdeli atabilir. Ama iyi kullanılırsa hala faydalı oyuncu calathes o kadar da çöp muamelesi yapmamak lazım.
 
Eurolig tarihine geçmiş bir adamı daha ilk resmi maçında bu kadar gömmek nasıl bir mantık çözemedim bu adamın zaten kariyeri boyunca şutu olmadıki ama diğer bütün özellikleri çok iyi olduğu için bu seviyede kaldı şutuda ortalama olsaydı zaten NBA den bırakmazlardı
 
Bu sene ligde zirvede Efes olur, 2.fener olmaz. O derece. Calathes,Wilbekin gibi takimi bozan yok eden 2 adamla...Gecmis olsun fenere. Ligde 4.olmalari normal sezonda basarili sayilir.
 
Yarın Basketbol Süper Ligi başlıyor ama yayıncı hala belli değil. Digiturk'un programlarında maç yayınları gözüküyor ama telefon ettim kimsenin haberi yok maçları aldıklarından. Aldılar mı almadılar mı maçları? Muamma!
 
Dijital yayın için diyorum.

Bu bein connect ile futbolda bütün maçları saniyesi saniyesine izliyordum.Fakat geçen sezon Euroleague maçlarını izlemek istediğimde yayın farklı platformlara göre 1dk kadar geriden geliyordu.

Umarım Basketbol Süper Ligi maçlarıda futbol maçları gibi olur.
 
Ben bir yerde şöyle bir yazı görmüştüm.

BeIN Sports’un eldeki içeriklerinin sayısının artması daha fazla kanal ihtiyacını beraberinde getirdi. Bunu gören kanal yönetimi yeni kanal beIN Sports 5’in yayın hayatına başlayacağını duyurdu. Bu kanalda ağırlıklı olarak Basketbol Süper Ligi maçları ekranlara gelecek.
 
Dopingci federasyon başkanı bu sezon için tüm maçlar şifresiz yayınlanacak demişti adamların işi gücü üç kağıt.
 
50 parçaya bölündü ligler. S sport ve Digitürk ortaklığı halt var gibi ayrıldı. Mis gibi Eurolig izlemeye devam edecektik. Kazanan yine kaçak yayıncılar olacak büyük ihtimalle.
 

Üst