2022-2023 Hazırlık Dönemi

Savunma tercihlerimiz ilginç zaten içeride undersize ve yumuşaksın kısa karşısında kalacağım diye ters eşleşme yiyoruz.
Angola Rodas dışında net skor tehditi az ve uzunlar yüzük dönük, açık sahada oynamaya yatkın olunca hücumda kısırlaşıyoruz.
 
Baskı işe yaradı bursa çok sayıda basit top kaybı yaptı bunun sayesinde maça tutunduk ama set hucumunda da geciş hucumunda da zorlanıyoruz
 
2 sayı gerideyken 3 tane üçlük kaçırdı Angelo biri potaya bile deymedi. Malesef geçen yıla göre daha kötü bir kadro var. Bost da iyi giremedi sezona. İyi bir şutörümüz yok ayrıca yine 5 numara sıkıntısı yaşayacağız. Umarım ben yanılıyorumdur.
 
Ennis ve Rodas'ın Melo Canaan kadar net şut yok, içeriden de zorlanıyoruz hücumda skorer pivotumuz yok Morgan 5 oynayamaz. Fiziksel olarak beklediğimizden iyi ama eski Morgan değil.
 
Bir hazirlik maçından karamsar olmaya gerek yok. O zaman antepi ve feneri yendik herşey yolunda mıydı ?

Eksikleri görmek için iyi oldu. Bu 5 numara rotasyonu ile işimiz var, Hadi yine Mahir bench olarak ligde idare eder ama floyd-morgan geçen seneki kravish-ege ikilisi ayarında. Dee Bost çok kötü başladı belki yorgundur, onun da eksikliğini çok hissettik. Mücadele, Oyundan fark 22'ye çıksa bile düşmeme beni memnun etti
 
Takım o kadar kötüki , o kadar kötü şey var ki. İyi bir şey yok takımla ilgili.
Bu sezon bu kadro ile geçmiş olsun.
koçta oyuncu ısrarında çok hatalar yaptı. 4. çeyreğe hangi akıl sinan denen vasıfsız ile başlarsın. neyse.
Muhaymin yoktu Sinan'a şans vermesi normal hazırlık döneminde de oynatmayacaksak oyuncuya ne zaman süre vereceğiz adı üstünde hazırlık turnuvası. Yetersiz bile olsa süre verip kendi durumunu göstermeli oyuncu bence.

Kadro kurulumu Turgay Bey Erden Bey ve Psitolis'in tercih ve sorumluluğudur iyi ya da kötü.
 
3.
Muhaymin yoktu Sinan'a şans vermesi normal hazırlık döneminde de oynatmayacaksak oyuncuya ne zaman süre vereceğiz adı üstünde hazırlık turnuvası. Yetersiz bile olsa süre verip kendi durumunu göstermeli oyuncu bence.

Kadro kurulumu Turgay Bey Erden Bey ve Psitolis'in tercih ve sorumluluğudur iyi ya da kötü.
3.periyodun sonunda süre verdi zaten , sorun 4. periyoda onunla başlayıp , 2 dk yakın sahada tutması idi. 3 .çeyrekte farkı indiren , ritim yakalayan takımı bozdu.
 
Bursa basit top kayıpları yapmasa fark daha da artabilirdi. Petkim maçını izleyemedim Floyd 16 sayıyı nasıl attı bilmiyorum. Diğer maçları gözönüne alınca hücumda hem dışta hem boyalı alanda savunmada pota altında sıkıntı yaşıyoruz. Zamanla daha iyi olur umarım.
 
3.

3.periyodun sonunda süre verdi zaten , sorun 4. periyoda onunla başlayıp , 2 dk yakın sahada tutması idi. 3 .çeyrekte farkı indiren , ritim yakalayan takımı bozdu.
Maçı kazanma adına evet ısınmış oyuncularla devam etse veya Calaioro 'yu 3 e çekip 3 uzunla bile deneme yapılabilirdi. Ritmi genel savunma ve hücum akışında bulmadık, pres sonucu top kazanarak ritim bulduk. Ki Bursa top kayıplarını azaltınca hücumdaki kısırlıktan yine fark açıldı bana göre. Kısacası farkı kapattığımız sekans uzun süre devam edemezdi şut sokmalıydık sokamadık sayı bulmakta zorlandık.
 
Bost’a güvenim sonsuz geçen seneden farkı olacağını düşünmüyorum. Her yıl olduğu gibi çok denildi burada kaliteli yerli rotasyonu diye onun büyük eksikliğini yine çekeceğiz. Ve 5 numara yine kanayan yara olmaya devam edecek gibi. Muhtemelen sezon ortasına doğru bir 5 numara takviyesi gelir.
 
Dee Bost : Tartismaya veya konusmaya cok gerek oldugunu dusunmuyorum.Takimin en onemli ismi her turlu.
Dylan Ennis : Savunmada iyi,potaya gidisleri kuvvetli ancak oyunu acma ve sut konusunda Melo’nun yakinindan gecmez.Melo baska bir adamdi.
Angola : Kotu topcu degil ama temel ozelliklerinde cok buyuk eksiklikler var.Akoon Purcell kalitesinde ve versatilliginde “su an” degil.Sutuna guvenilmez,savunmada zayif.Geriye gidilmis bu mevkide de gecen sezona gore.
Angelo : Bugun cok iyi oynadi.3. ceyrekte takimi maca donduren isimdi.Euroleague tecrubesiyle her turlu is yapacaktir ama hic bir zaman hucumda gecen sezonki Kerry performansina ve istikrarina ulasacagini dusunmuyorum.Ama tavani bu degil onu da soyleyeyim.Iyi bir oyuncu kendisi.
Ray Morgan : Kaliteli topcu ama gitmiyor o ayaklar artik.1 mac gitse 4 mac gitmez.Devamlilik saglayacak bir topcu degil.Chuck Davis tarzi sezon ortasi yoklukta gelse sicak bakardik ama sezon basi hamlesi olarak icime sinmiyor.
Jehyve : Savunmada cok iyi,atletizmi iyi ama hucumda tek basina yaratabilecegini beklemek iyimserlik.Yaninda Kerryle izlesek bambaska birsey olurdu buna eminim ama Angelo veya Morganla o da bir yere kadar.
Yunus Emre : Beklentimin ustune cikan tek transfer desem benim acimdan durumun vahametini anlarsiniz.
Mahir Agva,Muhaymin,Sinan Saglam : Geciniz.Toplam 5 dk vermem ucune.
Sadik : 4 numaradaki ilk tercih olur oraya iyi bir transfer gelene kadar.
Goksenin : Kendisinin performans acisindan degerlendirilecek esigi gectigini dusunuyorum.Alacagi ucret cok yuksek olmadigi surece bu takimda her zaman kalmali.
 
Daha resmi maça çıkmadan bu kadar karamsarlık enteresan.Pistiolis tipik Obra ekolünden gelen işin savunmadan başladığını düşünen bir koç. Geçen sezon ilk geldiği zamanlarda kısır skorlu maçlar oynuyorduk ama bir süre sonra akmaya başladık. Kadro kurulumunda benim de içime sinmeyen noktalar var ama bir izleyelim ilk önce. Tavanımız geçen yıldan düşük olabilir ama tabanımızın da daha yüksek olacağı kesin.
Bence biraz gereksiz olan kısım Raymar-Angelo ikilisi. Buradan en fazla biri seçilmeliydi. Gönlümden geçen sezon içerisinde Morgan 'dan çıkılıp şutu olan skorer bir 4.5 alınması. 7.yabancı olarakta şuursuz bir şutör alınması.
 
"Hazırlık Dönemi" başlığına yazıldığı unutulup ligin ilk maçı gibi koça ve oyunculara sallandığını görüyorum. Büyük takım taraftarı olmak da böyle bir şey tabi. Ama sizlere tavsiyem maçtan hemen sonra duygusal düşünceleriniz hakimken değil bir süre sonra daha aklı selim olabileceğiniz dönemde yazmanız. Ama her ne olursa olsun oyuncu kalitesi değişmeyecek ve bu takımla oynayabileceğimiz oyun bellidir. Buradan en verimli sonuçlar almayı ummaktan başka ve takımı kendi seviyesinde eleştirmekten başka çare yok.
 

Üst