2023-2024 Galatasaray Kadın Futbol Takımı

FOMGET'in 10-0 kazandığı, Fenerbahçe'ninse 0-0 berabere kaldığı bir deplasmandı. Rakibin küme düşmesi maç öncesi garantilenmemişken, zorlanmayı bekliyordum. Tertemiz bir galibiyetle hem FOMGET'i tek rakibimiz haline getirdik, hem de son hafta ilk yarıda 4-1 kaybettiğimiz şampiyon apoletli bir takımla oynayacak olsak da; FOMGET'i Trabzon deplasmanına psikoloji üzerinden aynı ölçüde riskle göndermiş olacağız.

5 Mayıs'ı, inisiyatif de almak üzere dört gözle bekliyoruz. :)
 
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunun şampiyonunun belli olacağı son haftada Galatasaray-ALG Spor ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK-Trabzonspor müsabakaları TFF YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak.

5 Mayıs Pazar günü oynanacak 30. hafta müsabakaları öncesi Galatasaray, 68 puanla lider durumda bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK ise 66 puanla ikinci sırada yer alıyor. Şampiyonun belirleneceği son haftada tüm karşılaşmalar 5 Mayıs Pazar günü yapılacak ve saat 14.00'te başlayacak.
 
Tesislerin girişinde maç öncesi ayakkabı patlatan izdihamla, maçın hemen öncesinde İstanbul'da takriben bir hafta sonra açan hava ve güneşli gökyüzüyle; aileler ve çocuklarla, ülkenin farklı merkezi şehirlerinden gelen üniversite gruplarıyla, bol meşale ve bol sisle tarihi bir şampiyonluk maçı yaşadık. :)

İşi son düzlüğe getirebildiğimizde gerçek anlamda şampiyon bir kulübüz. Hatta Dünya'nın en karizmatik spor kulübüyüz. :) Oyuncumuz fazla mücadele isteği üzerinden atılmış. Tek farkla öndeyiz ve takımın sicili endişe yaratmaya aday. Bu ortamda şampiyonluk kutlamasını 20 dakika öne çekmek, yoğun meşale ve sisle ALG'li oyunculara etkin hücum aksiyonunun sizler adına götürüsü getirisinden kat kat yüksek olur demek; maçı tereyağından kıl çeker gibi bitirebilmemizi sağladı. Üstüne bir de 10 kişiyle şampiyonluk golü attık. :)

Hali hazırdaki Kadınlar Süper Ligi'nin ALG ve FOMGET sonrası 3. şampiyonuyuz. :) Bu sezonki finali Barcelona-Lyon maçı olan Avrupa Şampiyonlar Ligi için sesli şekilde konuşmaya, düşünmeye başladık. Bugünkü izdiham olarak nitelenebilecek kalabalığın da ardından kulüp için kurucumuz Ali Sami Yen'in çizmiş olduğu rota belirli.
 

Üst