2023-2024 Galatasaray Kadın Sutopu Takımı

Geçtiğimiz sezon finalde son anlarda kaybettiğimiz İzmir BŞB Challenger Kupası'nı kazandı Avrupa'da. Kupa yine üçüncü kupaysa şayet voleybol takımlarından farklı bir şey yazmayacağım.

Branş olimpik bir branş. Kızılyıldız'ın muhtemelen erkeklerde de olsa kartpostal vari şekilde tribün yaptığı bir açık hava havuz deneyimi mevcut. Bu ortamda var olmaya devam, fazlasını da kat-i surette bekliyoruz diyorum.
 
Olympiakos, Şampiyonlar Ligi finaline yükselmiş ve ikinci olmuş. Barcelona'daki finalde Kati Magiko da söyleniyor seremonide. :)

Hem spor kulübü olma içeriği ve kulübün var olduğu takım sporu sayısı, hem de kadın sutopunun bizim için ifade edebilecekleri adına etkin görüntüler.
 
Dün, Bolu'da İzmir BŞB'ye 11-8 kaybetmişiz. Ne bizim resmi sitede, ne de sutopu federasyonunun resmi sitesinde herhangi bir haber ya da bilgi yer almıyor. Sutopu federasyonunun instagram hesabından google aramasıyla bir yerde tesadüfen öğrenebildim. Şampiyonluk ihtimalimizi de yorumlayamıyorum haliyle.
 
Youtubeda Sutopu Federasyonu'nun bülteninden öğrendiğim kadarıyla, 18-19 Mayıs ve 25-26 Mayıs'ta İzmir BŞB ile iki maçlık bir final serimiz var. Öyle tahmin ediyorum ki seride durum 1-1 olursa; 2. maçın ardından penaltı atışlarıyla şampiyon belirleniyor. Kadın sutopunda yerel birinci ligde 4. kez şampiyon olmak, İzmir ve belediyecilik siyaset sosyolojisi bağlamında hemen herkese yaka da silktirmişken arzu nesnesi oluyor. Rakip, erkek sutopunda yapmış olduğumuz gibi ülkenin kadınlardaki ilk Avrupa kupasını Avrupa'nın 3. kupası üzerinden kazanmış olsa da; takımlar denk durduğundan umuyorum ki gerçekleştirebiliriz.
 
Resmi sitede, takriben bir saat sonra başlayacak olan final ilk maç için haber keza bilgilendirme yok. Sutopu Federasyonu'nun youtube hesabında da görünüşe göre yayın yok.
 

Üst