2023-2024 Kadınlar Euroleague

2013-2014'te Fenerbahçe galibiyetiyle Euroleague'i kazandığımızda Avrupa Süper Kupası oynanmamıştı. Organizasyonun sürekliliği muğlak kaldı ekseriyetle. Şimdi böyle geçerli bir sebep de varken, kulüpler işe uyanıp da özellikle Beşiktaş hususi şekilde bastırmazsa kupanın yerinde yeller eser diye düşünüyorum.

Tarih yeniden yazılmayacaksa; kadın basketbol 1999 Euroleague 3. sıra, futbol 2000 UEFA Kupası şampiyonluğu ve Avrupa Süper Kupası şampiyonluğu. Futbol 2013 Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finali, kadın basketbol 2014 Euroleague şampiyonluğu. Efsane olmayı isteyen yönetici ya da potansiyel yönetici varsa diyerek vurguluyorum.
 
Kadın basketbolda rekabet var mı ki ? Bu cümleyi kurmayı pek tasvip etmesem de ; Rus takımlarının olmadığı bir yerde trilyonlar harcadığın bir branşta bir zahmet şampiyon olursun zaten. Ki onu bile saçma bir takıma kaybetmişlerdi 1 ya da 1.5 sene önce.
Favori olarak gösterilmediğin bir turnuvanın açık favorisi olan Dream Team'ini bileğinin hakkıyla hezimete uğratıp finalde ezeli rakibini ezmekle ; rakibinin olmadığı branşa trilyonlar dökerek anca şampiyon olmak arasında Ağrı Dağı kadar fark var.
Ha tabii ki tarihe ''şampiyon'' diye geçecek mi geçecek.
 
Kadın basketboluna çok ciddi bütçeler ayrilmamalı bence, Kadın voleybolu anlarım çok da iyi oynuyorlar ama Kadın basketbolu Erkek basketbolunun 1/10 etmiyor izlenme reklam sportif zevk vs.
Fenerbahçe rasyonel bir kulüp değil. Zengin iş adamları kanunlar vergi adaletini yok edecek şekilde dizayn edildiğinden masa tenisiden atletizme voleyboldan basketbola kadar getirisi olmayan branşlarda aşırı harcama yapabiliyor. Beşiktaş ve Galatasaray 'ın 2 sezondur vites artırması kanun değişikliği sonrası oldu.
 
Son düzenleme:
Bu yoruma katılmıyorum.
Futboldan gelen gelir- CL geliri de dahil- mevcut kadro bütçesini zar zor karşılıyorken ve buna bağlı olarak Boey satışı yapmak zorunda kalmışken basketbol ve voleybola yatırım yapmamanın nedeni olarak bu branşlardan gelir gelmiyor argümanı geçerli bir sebep değildir diye düşünüyorum.
Ve aklıma bir soru geliyor. CL gruplarından çıkamamamıza bağlı olarak mı Boey satışı gerçekleşti acaba?
Basketbol ve voleybola yatırım yapmak bir spor kulübü için zorunluluktur.
 
Kadın basketbolda başarılı olmak için çok ciddi yatırım yapmaya gerek yok zaten özellikle Ekrem Memnun gibi bir efsaneye de sahipken.

Seyir zevkine gelirsek o görecelidir, kişiden kişiye değişir fakat iyi basketbol oynayan takımlar kadın erkek farketmeksizin seviyorum ben.

Ayrıca erkek basketbol takımına çok yatırım yapıyormuşuz gibi kadın basketbolunu kötülemek de züğürt tesellisi oluyor biraz. Spor kulübü geçiniyorsan her branşına yatırım yapmak, rekabetçi olmak zorundasın.
 

Üst