2023 RUGBY DÜNYA KUPASI

Yaklaşık 7 hafta sürecek olan Rugby Dünya Kupası Fransa'da geçen hafta başladı. Klasik favoriler dışında sürpriz yapabilecek takımlarıyla şapiyonluk yolunun bol dikenli olduğu bir yolculuk. Favorilerden Avustralya'nın başaltı takımı Fiji'ye yenildiği pazar günkü maç da turnuvanın ilk büyük sürprizi oldu denebilir.
 
Final günü ve final saati geldi çattı. Finalde Güney yarımküre derbisine şahit olacağız. Son şampiyon Güney Afrika ile Yeni Zelanda aynı zamanda 4.Dünya Kupası zaferine ilk kez ulaşan ülke olmaya çalışacaklar. Her iki takım da grupta Fransa ve İrlanda gibi takımlara kaybedip grup 2 olarak çeyrek finale çıksalar da bu birbirleriyle eşleşmemelerini de sağladı ve Güney Afrika bu sefer olacak mı dedirten Fransa'yı, Yeni Zelanda da İrlanda'yı zor da olsa yendi. Yarı finalde turnuvanın sürprizi Arjantin rahat geçen Yeni Zelanda'ya karşılık Güney Afrika ise Fransa'nın ardından İngiltere'yi de erken final gibi maçla yenerek finale çıktı. Açıkçası Güney Afrika çok daha zor bir yoldan final biletini aldığından gönlüm onlardan yana.

Maç saat 22.00da başlayacak ve S Sport'tan canlı yayınlanacak.
 
Saat 22.30 civarında ssport'u açtım ama göremedim izleyemedim maçı ancak Güney afrika 12--11 kazanmış.

Üniversite zamanlarında rugby takımında oynamışlığım vardı 3. Maçımda omuz sakatlığı geçirdiğim için kariyerim erken bitti.. Özel bir ilgim var ancak son zamanlarda iş, güç hayat koşuşturmasından dolayı çok fazla izleyemiyorum..
 

Üst