• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2024-2025 Basketbol Süper Ligi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Timur Sağlam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:00
Müthiş,müthiş,müthiş.Az önce maçı izliyordum,videosu düşünce atayım dedim.

Bu arada 2 kötü savunma takımının maçı oldu.Maça baktığın zaman direkt 170'den fazla sayı görüyordun zaten,nitekim 181 sayı oldu.Bursaspor daha kötü savunmayla fakat hücumda oyun hırsı çok yüksek isimlerle galibiyete gitti.Kazanma modunu açmış bir Jaylon Brown önderliğindeki takım bugün bu maçı kaybetmezdi.Michineau-Grantham ve takıma sezonun 2.yarısında katılan David De Julius'dada aynı hırs var.

Serhan Kavut'u ise son çeyrek anlayamadım.Sharma'yı tekrar 4 faulle alana kadar en azından Gavrilovic ile oynayamaz mıydı ? Echenique'e ne zaman top inse karşısında Grantham kalıyor ve kolayca sayıyı buluyordu.Grantham'ede kısacık boyuyla Brown yardıma gidiyor ve bomboş dış şut imkanı verip durdun.Yani 5 dkda 17 sayı yiyip tüm momentumu Petkim'e veriyorsun.Bir koç bu kadar zarar vermemeli.

Echenique'nin kaçırdığı bu pozisyon ve 1-2 dk sonra Bryson Williams'ın kaçırdığı bomboş smaç ise olacak iş değil.

Son düzenleme:
Spiker ve yorumcular Needham'ın sakatlığına dem vuruyorlar,adam son haftalarda takımı sabote ediyor.Ben Dušan Alimpijević'e saygı duyuyorum.Bu takımın uzunu Terry vasat bir troll ve onun yerine oyuncu bakıyoruz,alacağız denilip çember koruyucu diye çember korumayla alakası olmayan Terry'den daha vasat Plavsic'i alıyorlar.Sleva-Morgan'ın çok yönlü olması ile sezonu götürmeye çalıştılar.Allman bir gün bakıyorsun takımın ön plana çıkan oyuncusu,bir gün bakıyorsun 0 isabetle oynuyor,takımı baltalayan oyuncu oluyor.Kerem Konan diye geçen sezon potansiyelli diye çıkardığın oyuncu bu sezon bu lig seviyesinin altında oynuyor.

Ama bir şey var ki Dusan'ı ön plana çıkarıyor.Takıma mücadele ettiriyor.Bu takıma bir noktaya kadar kazanabileceğine inandırıyor.Bu yüzden saygı duyuyorum.

Bu arada Efes 3.çeyreğin ortasında 17 sayı gerideydi ve hiç sallamıyordu maçı.Hafif savunmada vidaları sıktığı gibi doğru 5 ilede Beşiktaş'a tokadı yapıştırdı.Beşiktaş'ın kırılganlık olarak ne kadar sıkıntılı bir takım olduğunu göstermiş oldu.

Delgado olmasaydı biz alıyorduk Terry'i :)

Tofaş-Bahçeşehir maçının son 2-3 dakikalık bölümüne bakan der ki ''Kenan Sipahi'nin o kadar itiraz etmesine gerek var mıydı'' der.Bein'in saçma şeyleri göstermesinden ötürü savunma faulünü göremedik,basitte çalınmış olabilir ama sorun şu ki Kenan 1 pozisyon öncesi Simonovic'e çalınan hücum faule o kadar itiraz etti ki,3 saniye sonra karşı alanda kendisine faul çalındı ve üstüne teknikde aldı ve bir anda fark 3 iken 3 atış hediye etmiş oldu.Sallantıda maçı götüren Tofaş için bildiğin hediye 3 atış oldu.

Maçın geneline bakınca ise o andaki aşırı itirazları ve reaksiyonu dışında Kenan dışarıdan çok önemli isabetler buldu ve 16 sayı geriden maçı takip eden ve öne geçen takımı için faydalı bir maç çıkardı.

Orhun Ene bence bugün Kenan'a dua etsin.İlk yarı 53 sayı atan takım,2.yarı 14 dakikalık bölümde 17 sayı nasıl atıyor bir anlat hocam.Hadi tamam Reed 3'ledi,Pasecnics 3'ledi,Perez 3'ledi diyelim.Ya hocam sen 3.çeyreğin sonlarına kadar Trifunovic'i kullanamadın.Tamamen kendi insiyatifiyle ve yeteneğiyle sayılar buldu.1 kere sadece son çeyrekte 77-76 olan pozisyonda akan hücumda pozisyon geldi ve üçlüğü buldu.Hadi hücumda tıkanıyorsun tamam ama 16 sayı önde olduğun maçta 3.çeyreğin ortasında geriye düşemezsin.

Şu 2.yarı doğru yaptığın tek şey kısa 5'e dönmen oldu.Yiğitcan-Berk Demir'in beraber oynadığı kısa 5 ile maçı kazandın.

Angola alev aldı yanıyor. Tek başına maçın yönünü Telekom'a döndürdü.

Yalnız bu sene sadece biz değil çoğu takım inanılmaz kötü yabancı tercihleri yapmışlar.
Telekoma bakıyorsun 1 ve 2 numaraları, Beşiktaşa bakıyorsun 4 5 numaraları çok kötü tercihler.
7 yabancı olunca 2 3 oyuncu kötü çıkabiliyor.
Ama bize bakıyorsun Cummings ve Izundu belki birazda Palmer dışındaki yabancılar fiyasko.
Asıl mesele iyi bir kadro mühendislik yapmak.

Palmer başlı başına fiyasko zaten

Anadolu Efes, forumda ismi çok geçen ve istenilen Sarper David Mutaf ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

İlk çeyreğin son 2 buçuk dakikasında Bahçeşehir deplasmanda 12-14 öndeyken Ponitka ile Şehmus ikilisi girdi ve yaptıkları top kayıpları,sorumsuz oyun ve kendini bilmez halleriyle 14-0 seri yedirdi.

Maç kazanmak veya kaybetmek sorun değil,Radonjic'i bu yüzden sevmiyorum.Ezbere işler yapıyor.Daha ilk top kaybında Jalen Smith'i oyuna alman lazım.Smith veya Kenan'ın mutlaka oyunda olması lazım birisi dinlenirken.Şehmus mental olarak iyi gözükmüyor,senin Massinburg'unda yok.Elinde topu eveleyip geveleyip bir şey üretecek diye Ponitka'ya bakıyorsun.

Furkan Korkmaz sen ne yapıyorsun tam olarak ? Topu kimseye vermiyorsun,bir sağa bir sola adımlıyorsun,en son geriye çekilip şut deniyorsun.Sonuç kısa olan şut ve hızlı hücumda yenilen basket.

Amacın ne kardeşim ? 2-3 sene içinde komple basketbolu mu bırakacaksın ?

Telekom katlediliyor.

Bir taraf 37 serbest atış diğer taraf 13 serbest atış.

adamların lehine her şeye faul ve iki atış veriyor hakemler.

Güçlerin denk olup olmamasını geçtim. Bir basketbol maçında , bir takıma 40+ serbest atış attırmak akla mantığa sığıyor mu ? Adamlar 80 sayının 35'ini serbest atıştan atmıştı en son. Rakibin en az 5 oyuncusuna da 4'er faul çalınmış.

Telekom da salaklığına doymasın. Gittiler en son hücumda top kaybedip koca maçı ve seriyi hediye ettiler. Bu arada Makoundu felaket iyi oynadı.

Epeydir hakemlerin bu kadar direkt etki edip maçı bir taraftan diğer tarafa verdiği bir maç izlememiştim. Yazık cidden.

46 serbest atış..

Serbest atışta rekor kaç acaba ligde veya Avrupa basketbolunda. Maça biraz bakayım dedim, Telekom çatır çatır eziyordu fiziksel olarak da. Adamların yarısına 4'lettirmişler faullerde.

Telekom'un gösterdiği direnci kıskanmamak elde değil. Bizim seri dışında herkes diş gösterdi, son topa kadar mücadele etti.

Telekom maçın sonuna kadar maçın içinde kaldıkça ve Brown başta olmak üzere çok zor isabetler buldukça hakemler ne hissettiler acaba ?

Çorumlu Amir'in skeç videosu aklıma geliyor.Hakem formasıyla oyunculara ''beyler ben daha ne yapayım,birazda siz çabalayın'' diyordu.

Geri