Florya'ya veda zamanlarında, tarihe tanıklık ettiğimiz bir öğleden sonrayı yaşadık kült tesislerde.

Mevcut profesyonel ligde, sadece biz şampiyonluk yaşayabilmiş olsak da; profesyonel erkek futbol üzerinden ülkenin 4 büyüklerinin arasındaki en farklı derbi galibiyetini gördüğümüz kanısındayım resmi maçlar baz alındığında. Galatasaray kadın futbol takımının kısa fakat derinlikli tarihi gözetildiğinde, attığımız ilk 2 gol de insan Dünya'da var olduğu müddetçe geleceğe taşınası bir temaşa keza öncüllük barındırıyor.

Ebru ve Giacinti öyle bir resital verdi.
Anadolu Yakası'nda kışa geçiş kapıda dediğimiz, Avrupa Yakası'nda ise baharın üzerinden yaza geçiş yaptığımız günde; maçın başında takımda baya bahar yorgunluğu vardı. İlk yarım saatte, Beşiktaş'ın oyunu daha bütüncüldü ve savunmadaki bireysel kalite keza kas hafızasıyla oyunu 0-0'da tuttuk. Giacinti'nin, rakibin ikinci yarıda Dünya'ları çıkaran kalecisinin bel ve sırt sağlığını hedef aldığı gol; maçın kırılma noktasıydı. Birkaç dakika sonra, bana kalırsa Beşiktaş'ın penaltısı verilmedi. Fakat orada beraberliği bulabilmeleri, bizi galibiyete dair tehdit etmezdi de tarihi farka gidemezdik diye düşünüyorum. Zira enfes ilk golle, hava bir anda değişti. Ebru'nun attığı 2. gole dair, kelimeler kifayetsiz.

Argodan tutalım, çocukluktan erkek futbol kültlerine kadar nasıl betimlesem eksik kalır.
Beşiktaş, kült figür olarak Dusan Alimpijevic ve erkek hentbol takımı dışında büyük kulüp olmanın temel gerekliliklerini yerine getiremediği bir dönemde. Forma, kadro değişimindeki gerginlik, yabancı antrenörümüzün Avrupa kupaları futbolunu Türkiye Ligi'ne uyarlama çabası ve hatta Florya sonrası için tartışmalarımız derken o kadar ağır basıyoruz ki; penaltı pozisyonu maç için kıstas olamıyor neredeyse.
Galatasaray'ın büyük kulüp gerekliliklerini yerine getirdiği, fakat Galatasaray'a sadece makyajla benzeyebildiği son 11 yılda; Galatasaray kadın futbol takımı o kadar yeni ve derin bir soluk oluyor ki anlatamam. Umuyorum ki Şenlikköy'e geçer ve gidebildiği yere kadar devam ederiz. Mecidiyeköy'den maddede ayrılsak da ruhen hiç ayrılamamışken, Florya'yla somut bağımız hep sürsün. Doku uyumu yüksek olduğunda, öyle şartlar gereği kopması gerekir diyerek koparamıyorsunuz. Aktörlüğüm de itinayla bunu söylüyor Dünya'ya, 2020'lerdeki deneyimlerimde.