• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Cumartesi Kuzeyboru maçı var umarım Eczacı maçında ki Kuzeyboru gelir karşımıza.Eczacı maçında dehşet kötülerdi ne manşet ne defans ne hücum ne blok ne servis ne pas kalitesi oyunun tek bir alanında güzel oynamadılar.Ama Ceze geç girdi Smarzek sadece 1 set oynadı 2 set smaçör Melisa pç oynadı.Ayşe Çürük hiç denenmedi.Gamze ekstra kötüydü.Bize bu şekil çıkmayacaklar biraz silkeleneceklerdir çünkü Bedestenlioğlu bu oyunu kabul edecek bir koç değil.Ama Eczacı maçında ki Kuzeyboru gelirse karşımıza işimiz çok kolay olur.
 
Futbol ne kadar profesyonel branş ise basketbol ve voleybol da aynı ölçüde profesyonel branştır.
Basketbol ve voleybolda bütçelerin artması gerekmektedir.
Ben bir Galatasaraylı olarak her branşta başarılı olan bir Galatasaray görmek istiyorum.
Bunun yolu da basketbol ve voleybolda yıldız oyuncular transfer edip,üst düzey kadrolar kurmaktan geçiyor diye düşünüyorum.
 
Gelelim eleştirilerime elin ne yazıkki istediğimiz seviyeye çıkamadı ve hala idare eder şekilde oynuyor. Eğer ilk üçte yer alacaksak vites arttırması lazım. Eylül karşılamalarda yavaş kalıyor türkçe tabirle Meryem silla rakip smaçlarını karşılayarak daha çok yardım etti. Keşke iki sillamiz olsada birini libero birini smaçör olarak kullnsaymışız. Liberolarımız zayıf, Naz için bir kaç maç daha bekliyecem daha ilk maçları ama elinin biraz hırs koyması lazım. 4. ve 6. Haftadaki mücadeleler gerçek performasımızı ortaya koyacaktır her zamanki gibi yüksekten serbest düşüşmü yoksa kanatlanıp uçma noktasındamıyız bu mücadeleler gerçek gücümüzü gösterecektir.
 
Bir maça bakarak Eylül kötü demek ne kadar mantıklı.Şuan Eylülü herkes ister yaşı itibari ile en iyi yerli libero şuan.Onun önüne Gizem Simge belki koyulabilir onlar 1-2 seneye düşüş moduna geçecek Eylül halla çok genç elimizde en iyi yerli libero varken yaş faktörüyle kötü demek bence saçma olur.
 
Bu arada Naz da pas kalitesine laf etmem dediğim gibi hızlı oyun oynuyoruz uyum yakalamaları kolay olmıyacak ilk maçlar göze batması doğal.Ama benim için asıl sıkıntı pas kalitesini tölere etsem de tercihleri.Naz dünyanın Maja ile birlikte belki de en zeki aktif pasörü tecrübe açısından da bakınca çok çok az ortaları kullandı.Maç boyu Timmerman Ayçin gibi oyuncular tek ayağa hiç gitmedi en fazla 1-2 kere gitmiştir.Bizim oyun düzenimizde her yere eşit pas atıp rakip blok sistemini dağıtmaya yönelik bir kurgu var.Zaten hızlı oyunuyoruz topun kime gideceği de tahmin edilmezse çok boşluk kalıyor rahat top öldürmemize olanak sağlıyor ama maç boyu ortaları unutması fiyasko bence umarım kendini toparlar çünkü dünya tarihinin en iyi 10 pasörü arasına girebilecek bir isim biz bile bunu görebiliyorken onun gözü kapalı okuması lazım bu oyunu.
 
Bir insanda ar damarı diye bir şey olur nasıl bir yalandır bu ya bunu yazdığın için utan lütfen. En fazla 1 maç oynar fazlasını oynayamaz dedin sende biliyon bunu özür dilemiyorum erdemsizim de geç. Timmerman ilk maç oynadı yedek değildi hiçbir maç oyundan çıkmadı hiçbir maç Stuut’a yedek olmadı her maç astı hani olanı da olmamış gibi göstermen komik erdemsiz insan örneği sensin işte.

Yine saçma sapan ne olduğu belli olmayan bir yorum. Hala söylediklerimi hiç çekinmeden çarpıtıyorsunuz. En fazla 1 maç oynar demem imkansız bu arada zaten grupta 3 maç var. En kötü değişiklikle oyuna giriyor orta oyuncular. Bu konuda voleybolu bilmeyen insanları kandırabilirsiniz voleyboldan biraz anlayan insanlar orta oyuncuların arka turunda oyundan çıktığını bilirler. 1 maç as başlar dedim 3 maç üzerinden. Hollanda grupta 5 maç oynamıyor 3 maç oynuyor uyan da balığa gidelim. Grup sonrası oynadıkları Sırbistan ve Japonya maçlarını hesaba katmadan 3 maçın 1 tanesinde as başlar dedim ama 2 maçta as başladı. 3 maçın 3 tanesinde as başlamadı. İlk Hollanda - İsveç maçında zaten maça as olarak başlayan Stuut'tu.

Yani yazmayım diyorum ama her şey ortada diye yazdığınız cevapta bile as başlar dediğim yorumu görmeniz lazım. İlla anlamanız için büyük harfle 1 maç AS BAŞLAR mı yazmalıyım?

Timmerman ilk maç oynadı yedek değildi yazmışsınız. Maça başlayan orta oyuncu as oyuncudur. Timmerman ilk maç yedekti. Timmerman maça as başlamadı. Farkı anlayabiliyor musunuz? Timmerman ilk maç oynamadı demedim yedekti dedim. Maça başlayan kadroya açın bakın eğer VB TV üyeliğiniz varsa kim as başlamış görürsünüz.
 
Son düzenleme:
Birde yalandan ben öyle demedim demez mi mesajlar duruyor zaten.

Bu yorumumda da söylediklerimin arkasındayım. Bir hata yok. O mesajların hala hepsinin arkasındayım. 2 maçla mı oyuncu öveceksiniz? Aydın maçında Timmerman yine ortada yoktu eleştirsenize. Sadece oyuncular iyi oynadığında övüp yerlere göklere sığdıramayanlardan biri misiniz yoksa bir çıkarınız mı var kişisel bir yakınlığınız olduğundan mı oyuncuları savunuyorsunuz?

Aydın takımında kim var? Orta oyuncularını sayar mısınız voleybol sitelerine bakmadan? Adını saysanız da o oyuncuların soyadını sayamazsınız. 3 tane genç oyuncu 1 tane de büyük takımlarda barınamamış ve gittikçe seviyesi gerileyen kendini geliştirememiş Beliz Başkır var. Aslında burda takımda iyi oynayan oyuncuları övüyoruz lakin orta oyuncusu olmayan Aydın takımına karşı iyi performansları da övmemeliyiz özellikle hücum performanslarını. Yarın bir gün çok daha iyi ortalara sahip çok daha iyi defans yapan ve blok kurgusu iyi olan takımlar geldiğinde dün iyi oynayan oyuncular ortadan kayboluyorsa o oyuncuların iyi performansı da yanıltıyor demektir.

Timmerman konusuna da şöyle bağlıyorum. En azından bazı oyuncular dün orta oyuncusu olmayan Aydın'a karşı iyi oynadılar. Önemli maçlarda oynayamasalar da rakiplerin seviyesi düştükçe en azından o maçlarda fark yaratıyorlar. Timmerman'ın fark yarattığı bir maç var mı? Aydın gibi sıradan bir takıma karşı da 2/6 ile hücum edecekse hangi maçta iyi oynayacak? Bunun cevabını hala veremediniz.

Ben sizin tüm sorularınıza, argümanlarınıza cevap getirmeye çalışırken bir şekilde yanıtlamaya çalışırken siz kaçak dövüşüyorsunuz. Bu soruma cevap verin. Aydın'a karşı iyi oynayamayan Timmerman hangi maçta iyi oynayacak? Aslında bu dediğim şeyler Wang harici tüm orta oyuncularımız için geçerli. Timmerman, Ayçin, Yasemin, Büşra 4lüsü inanılmaz zayıf bir orta rotasyonu. Kabul etseniz de etmeseniz de durum böyle. Dünkü maç da bunun bir göstergesi.

Ben var olanla yetinmiyorum Halil bey. Takımda yetersiz, eksik gördüğüm her pozisyon için daha da iyisini istiyorum. Siz de öyle yapın. Öyle yapın ki takım yükselsin. Şu ana kadar ki en iyi oynadığı takım seviyesi Galatasaray olan (burada aşağılama yok sonuçta hala bir kupa kazanamadık bu branşta ŞL şampiyonlukları olan takımlar var ve daha üst düzeyde voleybol oynuyorlar) daha üst seviyede oynamamış bir oyuncuyu da lütfen Sylla, Danesi, Fahr, Wolosz seviyesine çıkarmaya çalışmayın. İsteseniz de yapamazsınız. İsteseniz de 27 yaşına gelmiş olan hiçbir turnuvada üst düzey performans göstermemiş olan Hollandalı bir oyuncuyu övemezsiniz.
 
Cumartesi Kuzeyboru maçı var umarım Eczacı maçında ki Kuzeyboru gelir karşımıza.Eczacı maçında dehşet kötülerdi ne manşet ne defans ne hücum ne blok ne servis ne pas kalitesi oyunun tek bir alanında güzel oynamadılar.Ama Ceze geç girdi Smarzek sadece 1 set oynadı 2 set smaçör Melisa pç oynadı.Ayşe Çürük hiç denenmedi.Gamze ekstra kötüydü.Bize bu şekil çıkmayacaklar biraz silkeleneceklerdir çünkü Bedestenlioğlu bu oyunu kabul edecek bir koç değil.Ama Eczacı maçında ki Kuzeyboru gelirse karşımıza işimiz çok kolay olur.

Kuzeyboru bize karşı asla Eczacıbaşı'na karşı oynadığı gibi oynamaz. Mehmet Bedestenlioğlu Galatasaraylı olduğundan mıdır bilemem ama bizim maçları genelde hedef maçı olarak görüyor. En iyi performansını bizim maça saklıyor. Yensek bile kolay olmaz. Bu arada Kuzeyboru'nun orta oyuncuları blok ve hücum konusunda Aydın'dan kat kat iyi hatta bizden de iyi. Centka ve Strunjak hatta buna Dicle'yi de ekleyebilirim gerçekten Kuzeyboru'nun orta rotasyonunu bile bu sene kursak inanılmaz iddialı olurduk. Orta oyuncu seviyesini sadece bu 2 takımı kıyaslayarak bile görürsünüz.

Çok daha fazla spam olmasın diye buraya yazıyorum diğer yorumunuza gelirsek Eylül evet genç bir libero ama artık manşetini geliştirmek zorunda. 26 yaş köşe oyuncular için geç sayılsa da libero için çok geç sayılmaz ancak bir voleybol sever artık izlediğinde de oyuncunun gelişimini görmek istiyor. Maalesef bize gelen oyuncularda o gelişim bir türlü olmuyor. Ya antrenmanlarda bir problem var ya yeterli ekipman yok ya da hocalar sorunlu. Bunun nedeni bir an önce çözülmeli.
 
Geri
Üst