• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Bütün yan branşlarda aynı sorun var. Avrupa'da isim yapmış, başarılar kazanmış, tecrübeli bir yabancı antrenör getirmeden başarılı olamayız. Bakın özellikle bunu söylüyorum. Her branş için geçerli bu argüman. Şubelerimizde ya yetersiz hocalar var 2. sınıf hocaları kastediyorum ya da stajyerler var. Antrenörlük kariyerine ilk defa bu şubelerde başlayan Galatasaray'dan çıkma isimler. Kendini başka takımlarda test etmeden bizde göreve başlıyorlar.

Geçen sene bunları söylerken ezbere yorum yapmayın diye atıp tutuyordun ne değişti savunsana hadi hocanı. Biz eleştirirken bunda olmaz derken sen ezbere yorum yapmayın diyip eleştirenleri basketboldan anlamaz konuma sokuyordun geldin mi bizim yorumlara ezber miymiş eleştiriler??
Yanildim demekten gocunmamı mı bekliyorsun? Bu adam iyi kötü Avrupa'da yapamadığımız şeyi yapıp final oynattı ben bu adama sonsuz minnet duyuyorum. O kadar büyük maç icinde 1-2 tanesini kazanıp kalanlarda da tokuştursa yine savunurdum ama olmuyorsa olmuyor. Yazın ezbere yorum var diyordum şimdi elde somut bir başarısızlık var ve hocanın savunulacak bir yanı yok diyorum.

Ben bu adamın bize Dusan olmasını bekliyordum, Ergin hocanın yardımcısı diye de ekstradan sevip saydım. Beklentimi bosa çıkarıp Galatasaray'a zarar vermeye başladı, bu birliktelik sona ermeli.

Geçen sene söylediğim şeyleri yine tekrar etmek durumundayım. Organize çok sert bir tepki olmayacaksa çözüm eylemsizliktir. Yokmuş gibi yapılacak. Burda geçmişte o bunu yazmış diye normal bir insanı hedef göstermeye ya da sorguya çekmek kimseye bir şey kazandırmaz.

Bir nebze de sitem olsun, bu kadar şeyi yıllardır yazıyoruz ediyoruz. Bütün yaz, forumdaki trollerle uğraştık. En azından bu yıl bu troll arkadaşlara daha az müsamaha gösterilmesini diliyorum.

Yıllardır sorun hep aynı. Aslında çözüm basit ama zor olan basit çözümü uygulamak. Basketbol aş kurulacak derler kurulmaz, salon yapılmaz, sponsor dahi bulunmaz. Camiada basketbolu çok iyi bilen adamlar değilde kendi adamlarını çalıştıranlar olduğu sürece bu iş böyle devam eder.

Galatasaray'ın beşiktaş'taki umut tahir güneş gibi şubeyle yatıp kalkacak yönetici eksiği var. Aslında böyle bir eksik olduğunu sanmiyorum, yöneticilere alın aranızda paylaşın denilerek şube dağıtılıyor liyakat yok. Olsa bu şube için gecesini gündüzüne katacak adamdan bol ne var ki.

Yanildim demekten gocunmamı mı bekliyorsun? Bu adam iyi kötü Avrupa'da yapamadığımız şeyi yapıp final oynattı ben bu adama sonsuz minnet duyuyorum. O kadar büyük maç icinde 1-2 tanesini kazanıp kalanlarda da tokuştursa yine savunurdum ama olmuyorsa olmuyor. Yazın ezbere yorum var diyordum şimdi elde somut bir başarısızlık var ve hocanın savunulacak bir yanı yok diyorum.

Ben bu adamın bize Dusan olmasını bekliyordum, Ergin hocanın yardımcısı diye de ekstradan sevip saydım. Beklentimi bosa çıkarıp Galatasaray'a zarar vermeye başladı, bu birliktelik sona ermeli.
Gocunmani gerektirecek birsey yok burada hepimizin amacı galatasaray'in daha iyi olabilmesi kötülüğünü isteyen ya troldur ya da başka takimlidir zaten. Benim beklediğim sadece yazılanlara biraz saygı bekliyorum geçen sene gördüğüm yaptığı açıklamalardan bu senenin böyle geçeceği belliydi bunu belirttim diye ezbere gibi kucumseyici mesaj attın alintilayip. Buna sitemdi.

Bu Stajyer kariyerinde hiçbir zaman Orhun ene seviyesine bile çıkamayacak maksimum göreceği seviyeyi bizde yaşadı. Her zoru gördüğünde kendini attıran adamın kariyeri maksimum manisaspor seviyesidir.

Galatasaray'ın beşiktaş'taki umut tahir güneş gibi şubeyle yatıp kalkacak yönetici eksiği var. Aslında böyle bir eksik olduğunu sanmiyorum, yöneticilere alın aranızda paylaşın denilerek şube dağıtılıyor liyakat yok. Olsa bu şube için gecesini gündüzüne katacak adamdan bol ne var ki.
Barış Nane şart.

Ligden adam alacaksan 2 sezondur ligi sallayan M.Reed gibi birini alacaksin...
Ust yapıdan başlamalı degisim sonra da alta sirayet etmeli.

343'deki programda Murat Aşık laf arasında Galatasaray EL A lisansı için ciddi bastırıyor şeklinde birşeyler söyledi. Bizim işbilmezlerden hiçbir beklentim yok ama söyleyen bir dönemin oyuncu menajeri ve Fenerin eski basketbol sorumlusu olunca, bizden ses çıkmazmen Aşık'ın sözleri ilginç geldi.

Basketbol A.Ş kurulmadıktan sonra adam akıllı yapılanma beklemeyin

343'deki programda Murat Aşık laf arasında Galatasaray EL A lisansı için ciddi bastırıyor şeklinde birşeyler söyledi. Bizim işbilmezlerden hiçbir beklentim yok ama söyleyen bir dönemin oyuncu menajeri ve Fenerin eski basketbol sorumlusu olunca, bizden ses çıkmazmen Aşık'ın sözleri ilginç geldi.
Takımlar herşey belli olmuşken takım mı ekleyecekler kaldı ki Galatasaray'ı

Saçma sapan bir gündem zaten şuan için. A lisanslı kimseyi eklemiyorlar bizi mi alacaklar şu durumda? Hapoel, Paris filan bile direkt A lisansla gelmediler bildiğim kadarıyla. Valecia EL'e gelmek istemiyor filan dendi gidip onu getirdiler bizim ismimiz geçmedi. Bir medya maymunu bir şey demiş diye üzerine konuşmanın manası yok.

Hangi program?

Yahu Galatasaray ile Euroleague kelimelerini aynı cümlede bir arada kullanmak bile abesle iştigaldir. Türkiye'de küme düşmemeye oynayan bir takıma, milyonlarca euro verseniz bile EL lisansı verirler mi acaba? Biraz aklıselim yazalım ve düşünelim. Bu takımı EL'e değil Avrupa'da herhangi bir turnuvaya göndermemek lazım. Bırakalım EL'i bir tarafa, Türkiye ligi bile fazla lüks. Taraftar grubu için yapılacak en etkili protesto, kombine almamak ve maçlara gitmemek olmalıdır. Yazıktır bu çapsız zihniyete verilen, harcanan paralara...

Yahu Galatasaray ile Euroleague kelimelerini aynı cümlede bir arada kullanmak bile abesle iştigaldir. Türkiye'de küme düşmemeye oynayan bir takıma, milyonlarca euro verseniz bile EL lisansı verirler mi acaba? Biraz aklıselim yazalım ve düşünelim. Bu takımı EL'e değil Avrupa'da herhangi bir turnuvaya göndermemek lazım. Bırakalım EL'i bir tarafa, Türkiye ligi bile fazla lüks. Taraftar grubu için yapılacak en etkili protesto, kombine almamak ve maçlara gitmemek olmalıdır. Yazıktır bu çapsız zihniyete verilen, harcanan paralara...
Euroleague anlattığınız gibi başarıya dayalı lisans veren bir yer değil ki. Biraz da ironi yaptığınızı biliyorum ama bu konuda bence ciddi bir bilgi eksikliği de var. Galatasaray zaten 8-9 milyon euro'ya çıkarıyor bütçesini, buna +5 eklesin sponsorluklarla ve Euroleague için lobi yapmaya başlasın tıpış tıpış alırlar. Hatta bu sene de alırlar.

Bunun en önemli sebebi etkileşim gereksinimi. Galatasaray taraftarı sosyal medyanın etkileşimi en yüksek taraftarı. Bunu sadece Türkiye için değil Avrupa'nın tamamı için söylüyorum yanlış anlaşılmasın. Euroleague'in en büyük ihtiyacı etkileşimi arttırıp reklam gelirlerini büyütmek ve katılımcılara daha fazla ödeme yapabilmek. O yüzden onların bize bizim onlara olduğundan daha fazla ihtiyacı var.

Sadece isteyen ve biraz becerikli bir basketbol şube sorumlusu yeterli bu iş için, başka hiçbir şeye gerek yok. Ama var mı öyle biri, maalesef o da yok.

Euroleague denilen organizasyon ligi önce avrupanın yarısına kapatıp, yerel ligleri bitiren. Şimdi de dubai basket takımını bünyesine alan bir yapı ? Maalesef müadili olmadıgı için hala üst seviye.

20/21 sezonu hariç galatasaray ne zaman küme düşme sorunu yaşamışta bu algı tüm ülkede var

Stajyer koç duracaksa kimseyi transfer edip de para harcamaya gerek yok.Ligdeki dandik takımların sorunlu diye gönderdiği çöp oyunculara bir dünya para verip transfer eder,sonra da her maç 100 sayı yeriz.

Sorun şubedeki boşvermişlik 3 sene önceki kadronun bütçeside çok yüksek değildi ama maçlar heyecanlandırıyordu. Kaç senedir yüksek para verdiğimiz oyunculardan sıfır verim aliyoruz. Artık şubeyi önemseyen insanlara teslim etmemiz gerekiyor.

Sorun şubedeki boşvermişlik 3 sene önceki kadronun bütçeside çok yüksek değildi ama maçlar heyecanlandırıyordu. Kaç senedir yüksek para verdiğimiz oyunculardan sıfır verim aliyoruz. Artık şubeyi önemseyen insanlara teslim etmemiz gerekiyor.

Öncelikli olarak bu yüzden bu yönetimden kurtulmamız gerekiyor. Okan Buruk'un şampiyonlukları sayesinde o koltukta kalıyorlar.
Muhalefetin ciddi şekilde tepki göstermesi gerekiyor.
Yoksa Galatasaray spor kulübü ünvanını yitireceğiz.

Geri