• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Yerli oyuncular konusunda sanirim çok degisim olmaz, Buğrahan-Goksenin-Can kalır herhalde; yabancılarda ise herkesin disinda bu görüşüm belki ama daha iyisi bulunursa(Cummings, Izundu, Gray dahil) kaliteli 6 yabancının artan bütçeyle gelmesi gerekir...

Göksenin'e daha ne kadar "torpil" yapılacak. Ona verilen şans herhangi bir yerliye verilse en az onun kadar oynardı

Euroleague'den düşebilecek oyunculara baktım. Robert Baker, Marial Shayok, Vitto Brown, Matt Mitchell, Moses Wright çıktı.

Euroleague'den düşebilecek oyunculara baktım. Robert Baker, Marial Shayok, Vitto Brown, Matt Mitchell, Moses Wright çıktı.
Şu uzun pazarında Oly çıksa bile Moses Wright'ın EL'den düşeceğini çok sanmıyorum

Cummings dışında beklentimin tersinde kalan bir oyuncu olmadı bu sene. Blumbergs finalde biraz kıpırdandı sağolsun ama genel anlamda vasat bir oyuncu olduğunu gösterdi tüm sezon. Sene başında söylediğim gibi tavanı ve tabanı belli kadronun oyun açısından tat vermediği bir sezonu geride bıraktık. Manisa sağolsun, hasbelkader bizi topun içine soktu. Koca sezona baktığımızda da Tenerife dışında akılda kalan bir 10 dakika çıkar mı bence zor.

Gelelim, asla dilediğim gibi olmayacak transfer dönemlerine :) Öncelikle, Cummings ve Izundu dışındaki tüm oyunculara teşekkür etmek gerek yabancılardan. Bir ihtimal Rob Gray'i de tutabilirim. Sadık da kontratında yarı yarıya bir indirim yapmayacaksa -ki ben yapsa bile ben basketbola görece daha aç olan Yiğitcan'ı tercih ederim. Buğrahan ve Göksenin devam eder.

Elde kalanlara bakacak olursak,

Buğrahan-Can
Cummings-Gray
Göksenin
-
Izundu.

Derrick Alston, CJ Elleby, Jhivan Jackson, Devin Robinson, Ismael Kamagate kısa vadede önerilerim.
Farklı liglerdeki oyunculara göz gezdirirken Derrick Alston jr ve Jhivan Jackson benim de dikkatimi çekti bu sezon.. ikisini de çok beğendim. Benim transfer listemde olurlardı.

Jhivan Jackson'a biraz mesafeliyim alman liginde olmasından dolayı.

Jhivan Jackson'a biraz mesafeliyim alman liginde olmasından dolayı.
Hapoel jerusalem’deki jarred harper baya sükse yapmış eurocup’da yeni tj shorts olabilir belki.. izledin mi onu?

Ayrıca itoudisin takımındaki antonio blakeney’i beğeniyorum eskiden beri ama iyi para alıyordur Çin’den döndüğüne göre

Hapoel jerusalem’deki jarred harper baya sükse yapmış eurocup’da yeni tj shorts olabilir belki.. izledin mi onu?

Ayrıca itoudisin takımındaki antonio blakeney’i beğeniyorum eskiden beri ama iyi para alıyordur Çin’den döndüğüne göre

Onun kontrat 7 haneye yakındır muhtemelen. Jerusalem'deki kontratlar çok şişik oyuncular zaten oraya çekinerek gidiyor. Gidenler de piyasalarının üstünde kazanıyordur.

Önünü açabilirsek, Bayern'de hiç olmayan muhtemelen Fenerbahçe'nin de gelecek yıl kullanmayacağı Onuralp'i tercih ederim.

Şöyle bir kadro rekabetçi olurdu diye düşünüyorum.

K.Perry-Buğrahan-Can
Melo Trimble-Cummings-Canaan
Onuralp-Göksenin
K.Blackshear-Osetkowski
Kamagate-Izundu.

Önünü açabilirsek, Bayern'de hiç olmayan muhtemelen Fenerbahçe'nin de gelecek yıl kullanmayacağı Onuralp'i tercih ederim.
Katılıyorum. Fakat Fenerbahçe'nin futboldaki 5. yıldızdan sonra artacak gerilimle bize oyuncu vereceğini sanmıyorum.

Şöyle bir kadro rekabetçi olurdu diye düşünüyorum.

K.Perry-Buğrahan-Can
Melo Trimble-Cummings-Canaan
Onuralp-Göksenin
K.Blackshear-Osetkowski
Kamagate-Izundu.
Kadro iyi duruyor bence. Fakat bizim artacak olan bütçeyle bile bu kadro mümkün değil bence.

Ben hoca ve oyuncular komple olmak üzere herkesle vedalaşılabileceğini düşünüyorum çünkü gelecek sene inşa edilecek yapı için bu seneden kalan hiç miras olmayacak.

Delgado zaten turukmayacaktır ki tutmayı geçtim alınması dahi hataydı. Izundu ise evet her şeyini verdi ancak kapıyı çok yüksekten açıyorsa gayet de amorti edilebilir. Ben 200bin dolar verirken gözüme batmayan saçma sapan fauller, garip yerleşim hataları, 500 bin dolar verdiğim gün batmaya başlar. 500lere çıkılacaksa gayet de alternatif bulunur.

4 numara rotasyonundaki kendisini basketbolcu olarak tanıtan ancak kimisinin yetenek kimisinin de iş etiği kaynaklı olarak bu sıfatı haketmeyen herkes umarım gider. Hiçbirisi kulüpte kalmamalı. Sadık'a verilen destek de ücret de kimseye verilmedi. Bir gece otursun bir düşünsün ben makul bir kafada mıyım diye.

Göksenin kalsın ancak rolü sınırlı olmalı. Maçların çoğu bölümünde hücumda 4 kişi oynamaya gerek yok. Göksenin oynasın diye kalan 4 oyuncuyu kurgulayacak halimiz de yok. Ancak tabii ki şahıs olarak içeride kalmalı Göksenin. Palmer ise son final maçından sonra açıkçası pek bir olumlu şey ifade etmiyor benim için. Yani savunmada bu derece her screende kalan bir oyuncunun hücumda da böyle tekdüze kalmasını kabul edemiyorum. Çok geberik bir kontrat olacaksa düşünürüm ancak zamlı kontrat ile kalacaksa ciddi sorun çıkar.

Kısalarda Cummings elbette kalabilir ancak ona taşıyıcı kısa kontratı vermek istemem. Taşıyıcı kısa rolü de vermek istemem. Cummings doğru 15 dakikayı oynarsa sen şampiyon olabilirsin ancak Cummings'in taşıyıcı kolon olduğu yapı şampiyon olamaz. Bu da Cummings'in değil kurulan yapının suçu olur.

Otis Livingston hakkında da hiç olumlu düşüncem yok. Kendisi gittikten sonra kendisini aramadık çünkü arayacağımız bir top oynamadı. Otis gibi screen çıkışını hedefleyen oyuncular uzunların ayaklarının yavaş olduğu yerlerde çıkış yapsalar da bizim lig gibi daha üst seviye çabuk ayaklı uzunlara karşı büyük bocalıyor. Umarım tutmak gibi bir saçmalık yapılmaz ve bu transferde tutturanlara da ders olur.

Buğrahan şahsen kalmasını istemediğim bir oyuncu. Hücumda yapabildiklerini istikrarlı yapamazken savunmada yapamadıkları konusunda büyük bir istikrara sahip. Açıkçası kupa alacak bir takım sistemsel olarak Buğrahan'ın eline bakmaz. "Bizim kuracağımız takım onun eline bakmayacak." deniyorsa kalabilir ama belki bugün oynar ile iş yapmak bana mantıklı gelmiyor.

Wallace bu takımda en basketbolcu diyeceğimiz adam ancak rolünü çok iyi belirleyip etrafına dizilebilmek gerekiyor. Malum şut problemi daima bir sorun. Bundan da bağımsız olarak Wallace'ın fiziğinin eski üst düzey haline dönmesi gerekiyor. Aksi taktirde anlamı yok. Ben açıkçası doğru kontrat ve yapıda olmak kaydıyla Wallace'ın kalmasından yanayım. Can Korkmaz'ın ise nasıl döneceğini hiç bilmiyorum. O yüzden yorum yapmam. Yine de kontrat ve fiziksel durum iyi değerlendirilmeli.

Yakup Hoca'ya gelirsek öncelikle oyuncu seçiminde büyük çuvalladığını düşünüyorum. Koşa koşa Delgado'ya gitmek, Otis'e tek alternatif muamelesi yapmak, Blumbergs icat etmek gibi garip garip işler yaptı. Izundu'dan ise dürüst olmak gerek yüksek fiyat performans aldı.

Sezon içi gelişimde ise yüksek bir gelişim göremedik takımdan. Izundu hariç sezonu geçmişinden daha iyi yerde bitiren oyuncu olmadı. Sezonun neredeyse sonuna geldiğimiz bu dönemde halen daha Galatasaray şunu oynuyor diyemiyoruz. Zaten kendimizden daha düşük takımlara karşı mağlubiyetler de bunu doğruluyor.

Açıkçası bütçe 7-8 milyon dolarları görecekse ben ne hoca ne de oyuncular ile devam etmeyi düşünmezdim.

Seneye Avrupa kupası konusunda BCL ile ilgili çok bir ilgim yok ancak Eurocup'tan da nefret ediyorum. Önce Eurocup kazan sonra gel 1 sene EL oyna ve orada ne yaparsan yap aşağı in mantığını kabul edemiyorum. Bu şekilde bir düzen oturtmak imkansız çünkü. NBA projesi tutar tutmaz bilemem ancak yatırımın asla amorti olmadığı, bir sene orada bir sene burada oyna mantığı ile işlerin döndüğü bir ortamda emir beklemeliyiz bence. Bu yüzden bu sene de BCL benim için problem değil.

Kadro olarak da açıkçası ilk ihtiyacımızın sahada daha çok kalabilecek, reputasyonu yüksek bir kaptan olduğunu düşünüyorum. Ben olsam direkt Bojan Dubljevic'e giderdim.

Bu seneki eğrisi doğrusuna denk gelerek gelen final başarısına aldanarak Yakup hoca ile devam edersek gelecek seneleri çöpe atmış oluruz. Yakup hocanın koçluk anlamında gidebilecek bir yeri yok. Bazı programlar Efes’e olur mu filan diye pr yapıyor ama bence Efes o hatayı bir daha yapmaz.

Bizim önce iyi bir koçla 2-3 senelik bir anlaşma yapıp, iyi bir kadro kurup, EuroCup’da devam etmemiz gerekiyor. Efes sanırım yeni sezon için kokoskov ile anlaşmış banchi iyi bir koç ve başarılı da oldu ama Efes buna rağmen devam etmeyebilir. Biz de finale takılı kalmamalıyız. En kötü ihtimalle ufuk sarıca ile anlaşırım yine de Yakup hoca ile devam etmem.

Blakeney, Hapoel ile sözleşme uzattı. 2 yıl, 2.8 milyon euro gibi bir rakamdı sanırım.

Sadık ve Buğrahan'ın kalın kontratlarının sürdüğünü, Göksenin'in de her halükarda takımda kalacağını varsayarsak rotasyon için Samet'ten çıkıp ucuz bir yerli 5 numara alır başka da yerli transferi yapmazdım. C. Korkmaz ile birlikte 5 kişilik yerli rotasyonum bu olurdu.

Bahsedilen bütçe doğru ise daha fazla yerlilere para akıtmak yerine üst düzey yabancılar transfer edilebilir. İzundu ve Cummings'in de maliyetlerinin düşük olduğunu düşünürsek 500k-600k civarı 5 yabancıyı kadroya katabiliriz.

Monaco'da havlu sallayan V.Brown'u havada kapardım mesela

Son düzenleme:
Sadık'ın kontratı bitiyor. Buğrahan'ın da +1 opsiyonu var ama çıkmak bizim için ekstra maliyet yaratmayacak. Çıkılmalı da. Göksenin, Can ve Samet'in de kontratları bitiyor. Hepsnden rahatlıkla 1 TL bile maliyet yaratmadan çıkabiliriz.

Berke Büyüktuncel'e bir gözümle bakıyorum. Bu yıl ki Nba Draftı'nda seçilmesi çok zor. Sadık'ın yerine alabiliriz kendisini. Gelişime fazlasıyla açık. Hatta 1-2 yıl içerisinde Milli Takımın değişmez 4 numarası bile olabilir.

Onun dışında, eski oyuncumuz Ege Tan Yıldızoğlu'nu da alabiliriz. Bu yıl ki NCAA istatistikleri fena değil. (29 dakika , 8,3 sayı, 3,3 rebound, 4 asist, 1 top çalma).

Yakup Hocayla devam edilmemesi ile ilgili görüşlere katılıyorum. Fakat berbat bir sezonu geride bırakan Ekrem Hocayla devam kararı alan yönetimin radikal bir karar alacağını sanmıyorum açıkçası.

Yönetimin Yakup Hoca, Palmer, Cummings ve Izundu ile devam edeceğini düşünüyorum. Yerlilerden Göksenin ve Buğrahan (bence devam edilmemeli) ile devam edilir büyük ihtimalle. Bu durumda aşağıdaki gibi bir rotasyon bekliyorum.

X - Cummings - X Yerli
X - Buğrahan
Palmer - Göksenin
X - X Yerli
X - Izundu- X Yerli

Beklentim açıkçası hocanın yabancı oyun kurucu için EL'den düşecek bir yıldıza gitmesi yönünde. Paranın önemli bölümünü bu oyuncu için ayıracaktır bence.

2 numarada 1-2-3'ü rahat savunabilecek bir oyuncuya da ciddi anlamda ihtiyacımız var bence. Radebaugh tarzı bir isim bizi ciddi anlamda rahatlatır.

Uzun rotasyonu içinse bu sezona benzer profillere gideceğiz bence.

Önümüzdeki sezon için önemli konulardan biri de alacağımız yerliler. Burada 4 numara ve 1 numara için takıma enerji katabilecek isimlere gidilmeli. Bu sayede Buğrahan'ın da rotasyonda X faktör olacak oyuncu gibi bulunan bilmesi sağlanır. En azından kötü günlerinde sahada kalmak zorunda kalmaz.

Ekrem Hocayla devam etme kararıyla Yakup Hocayla devam etme kararı aynı kararlar değil bana göre ama yönetim yok hükmünde olduğu için basketbol anlamında, erkek basketbolda benzer kararı vereceklerdir ona katılıyorum.

Ekrem hoca kadın basketbolunun Fatih Terim'i gibi ona bir sezon daha şans verilebilir geçmişteki kredisi sebebiyle ama Yakup Hoca'nın bir kredisi olduğunu düşünmüyorum. Final kredi olarak algılanırsa da sonu hüsran olacaktır.

Takım oldukça kötü. FIBA CL'de nasıl F4 oynadık hatta finale çıktık hayretler içindeyim hala.
Sadık bildiğim kadarıyla ligin en çok kazanan yerlilerinden ama bir ilerleme yok.
Avrupalı ve ABD'li dengesini çok iyi kurmalıyız.
Göksenin'e de artık veda edilmeli.

Palmer'la devam edildiği gün sezonun geri kalanını konuşmaya gerek yok. At çöpe.

Geri