25. Cumhurbaşkanlığı Kupası

Şampiyon Efes Pilsen!

Efes Pilsen yeni sezon öncesi ilk kupasını aldı. Savunmaların öne çıktığı maçta Efes Pilsen'e maçı kazandıran en önemli unsur Igor Rakocevic'in müsabakanın kritik anlarını domine edip, F.Bahçe Ülker kısalarına büyük üstünlük kurması idi.

2009cumhurbaskanligikup.jpg
 
Ahmed Abi Efes'de Ali Işık diye biri yazıyor. Nasıl biridir ? Ya da bilen biri varsa sevinirim. Maça gelecek olursak eğer fenerin kazanmasındasa Efes'in kazanması yeğdir diyorum. Zaten bu kadroyla bu kupayı almasalardı ayıp olurdu.
 
Ali Işık Pertevniyal'in basketbola kazandırdığı gençlerden biri.
Birkan-Volkan-Ogün-Ömer Aşık gibi dönemdaşları var bildiğim kadarıyla.Gene izlediğim kadarıyla orta mesafe şutu fena olmayan, oyun yapısı olarak Nikolic'e benzetmiştim onu ama son halini bilmiyorum.
Pertevniyal'de Deniz-Dusan ve Ali ilerki yıllarda Efes'in ve milli takımın çok faydalanacağı isimler olduklarını düşünüyorum.
 
Ali Işık, tablodan da görüldüğü üzere, oyuna hiç girmedi, giremedi. Maç hep başa baş gitti çünkü. Onu oyuna sürme zamanı olmadı.

Hakemler gerçekten kenarda bulunan Aziz - Turgay ikilisi adına iyi işler yaptı; ama sonuca etki edemediler. Görevlerini düzgün bir şekilde yerine getiremediler!

Maç, baştan sona kadar iki takım için de kontrollü geçti ve uzatmada kazanan Efes oldu.
 
Efes´in maç boyu geriden gelmesi, hep yakalamaya çalışması uzatmalarda beni korkutmadı değil doğrusu.

Oyunculardaki yorgunluk belirtisi, faul problemi, hakemlerin çifte standart kararları zorladı Efes´i. Takıma dahil olalı 24 saat bile olmayan Ermal süre almak zorunda kaldıysa...

Başta Eyüp Bey olmak üzere İstanbul´dan gelenlerin ayağına sağlık.
 
Efes Pilsen Baş Antrenörü Ergin Ataman, zorlu geçen karşılaşma sonrası; "Klasik bir Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker maçı oldu. İki takımı da göstermiş olduğu performanstan dolayı kutlamak lazım. Müthiş bir taktik ve bireysel savaş yaşandı. Maçın sonunu daha iyi oynadık ve bu sezonki üçüncü kupayı kazandık. Herkese en iyi takım olduğumuzu gösterdik" dedi.

Lacivert Beyazlıların tecrübeli oyun kurucusu Kerem Tunçeri; "Karşılaşma öncesi bu maçın çok zor olacağını biliyorduk. Üst düzey bir maç oldu. Euroleague kalitesinde bir karşılaşma oynandı. Önemli bir kupayı kazanarak sezona başladık. Ancak önümüzdeki çok uzun bir sezon olacak" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın zorlu bir mücadeleye sahne olduğunu söyleyen Kaya Peker ise; "Sakat oyuncularımızın fazla olduğu bir dönemde bu maçı oynadık. Ancak camia olarak bu karşılaşmaya büyük önem verdik. Sonucu da uzatma sonunda belli oldu. Maçı çok istediğimizi gösterdik. Kazandığımız için mutluyuz" ifadesini kullandı..
 
5 miligram yetmemiş yarış koşacak at dozajı üçer doz yaptırmışlar 15 miligram. Normaldir Kasun iri yarı adam, hiç keser mi onu. Baksanıza uzatmada rezil ettiler. O kadar yabancı madde yağdırdık ama haklıyız şike var, dopingçilerin kafasının yarılması farzdır! Federasyon göreve! İki kupayı verin bize, canımızı verelim size!
 
Başta Eyüp Yıldız olmak üzere, bizimle Ankara'ya gelen, artı bizi Ankara'da yanlız bırakmayan Galatasaraylı basketbolseverlere sonsuz teşekkürler, elinize ayağınıza sağlık.

Eyüp Yıldız'ın yeri ayrı. Salonun önünde yaşanan keşmekeşte "Amirim emri var, Efes taraftarları bu gişeden salona girecek" diyerek, bize gişe açtırması, instant classic, hatta bir şehir efsanesi olmuş durumda!.

Anladığım kadarıyla bütün basketbolseverler sonuçtan memnun..
 
Gönlüm doping ister Efes bahane yazmış fenerbahçe cocukları

maçtan sonraki versiyonu :)

Şampiyonluk bahane feneri öpmek şahane
 
Greer-Solomon-Ömer-Kinsey 4'lüsü bir saniye bile sahada tutmayan Tanjevic büyük koçsun.

Oğuz'u da sevmiyorsun iyi ki. Yoksa yanmıştı Efes.
 
Efes'in şampiyonluğundan bu kadar mutlu olmak.Efesle sevinip, onlarla üzülmek kendim adıma utanç verici.
Bize böyle olmasını sağlayanlara teşekkür ederim.
Efesbasket yapalım sitenin adını oraya taşınalım bari.

Not: Efes Pilsen'i ve Efes Pilsen taraftarlarını tebrik ediyorum.
 
Onur abi ve Eyüp abi'nin sayesinde bizde maçtaydık, herkesin ortak fikir'i maçın başa baş gittiği yönünde. 2-3 kez 7 sayı farkla geriye düşen Efes hepsinde de farkı 1 ya da 2'ye indirse de bir türlü öne geçemedi, zaten öne geçince de maçı aldı. :)

Bu arada ortada 3 tane fener formalı birileri dolanıyordu, bunların adını ve hangi takımdan geldiğini bilen var mı!

Olur da bu kadar olmaz dedirten cinsten di o üçlü. Faul olan pozisyonlara devam, faul olmayan pozisyonlara ise faul diyebilecek kadar fenerli idi o üç arkadaş, tabii Rüştü Nuran diye de bir efsane var.

Efes'i ve taraftarlarını tebrik ediyorum, inşallah darısı bizim başımıza diyeceğim.. Bu arada şu Efes'in 11 numarası nereden gelmiş yahu, onda bir numara yok gibi.. :)
 
Dün yazacaktım ama vazgeçmiştim. Hakemler aralarında birşey konuşmuşlar ve onu uygulamaya çalıştılar tüm maç boyunca. Hani maçı verecek hakem çok rahat verirdi bu maçta ama kırılma anlarında çok yanlış karar vermediler. Mesela Efes uzatmada 4 sayı önde iken İgor son saniyede üçlük kullandı ve çok hareket yokken faul çaldılar maç bitti. Artniyet sezilmedi yani ekran başında, salondaki havayı bilemem tabi...
İki takımdan en az hata yapan kazanacağı bir maçtı ve Efes oyunun sonlarında daha az hata yaparak maçı kazandı. Tabi bir Bogdan'ın rotasyonu var Efes'e maçı getiren :)
 

Üst