#5 Vladimir Micov

2014'te geldiğinde hatırlarsanız Real Madrid'in daha yüksek teklifine karşı burayı tercih etmişti. 3 sene üst üste takımımızda oynayarak basketbol tarihimizin en çok oynayan (hem sezon hem maç) yabancısı oldu. Bu yüzden Vlad gibi bir Adamın tarihimize geçmesine de sevindim.

Basketbol iq'su çok fazla bir adam gerçekten, bu sezon başında yaşadığı ağır sakatlık olmasa belki daha yüksek performans verebilirdi. Ben basketbolda genelde ateşli oyuncuları severim ama tarzıyla, imajıyla, kendine has duruşuyla soğuk adamlara karşı da bir sempatim oluştu. Cidden bazı maçlarda, özellikle tansiyonun yüksek olduğu maçlarda bu tip oyunculara ihtiyaç var geçen seneki Canaria deplasmanında olduğu gibi. Tam bir profesyonel. Ödeme sorununun olduğu, kendine Galatasaraylıyım diyenlerin bile paramı verin diye kulübe ihtar çektiği dönemde hiçbir saygısızlık yapmadı hatta ücretinde indirime bile gitti.

Benim gözümde kendine Galatasaraylıyım diyenden çok daha Galatasaraylıdır Vlad. Belki seneye olmayacak ama basketbol tarihimize Dawkins, Scearce gibi oyuncular ile birlikte adını yazdırdı bile.
 
Muhteşem bir yazı . Eline sağlık teşekkürler .

Nazik mesajınız için çok teşekkür ederim, benim için özel bir oyuncuydu, yalnızca hissiyatımı paylaşmak için yazmıştım.
Umarım kalır, kalmasa dahi ileriki yıllarda kenar ekibinde de olsa takımımızda tekrar görmeyi çok çok isterim. Genç oyunculara, takıma verebileceği o kadar çok şey var ki...
 
Gitmiş...

Yolu açık olsun. Ne diyeyim, teşekkür etmek dışında hiçbir şey yazamam.
Eurocup'ı kaldırdığımız sezonun forması isimsizdi, yarın gidip onun ismini ve numarasını yazdıracağım, ve ileri de, belki bu sene, belki de 5 sene sonra bir fırsatını bulup imzalatacağım kendisine. Bu da kendime sözüm olsun.

Nice başarılar yaşaman ve ileride yeniden buluşmak dileğiyle, bu hikaye burada bitmedi, bunu bil :)
 
Galatasaray'da en sevdiğim 2-3 yabancı oyuncudan biri oldu. İlk geldiğinde Real Madrid'i reddedip bizi tercih etmişti. O maaş sıkıntısında kendisine Galatasaraylıyım diyenlerin bile kulübe ihtar verdiği dönemde son maça kadar itiraz etmeden oynadı. 1 sene sonra ücretinde indirime gitti, Eurocup şampiyonluğumuzdaki en kritik maçta son saniyede buzzer atıp, uzatmanın son saniyesinde de bloklayıp maçı bitirerek kupayı bize kazandıran en önemli oyunculardan olmuştu.

3 sezon arka arkaya formamızı giyerek en fazla oynayan yabancı rekorunu da kırdı. Bu rekor en çok Vlad gibi karakterli birisine yakışırdı. Yolun açık olsun Buz Adam. Basketbol IQ'nu çok arayacağız.
 
Bir oyuncuyu bu kadar sevebileceğimi hiç düşünmezdim. Kızılyıldız deplasmanında attığın orta mesafeler kalbime isabet etti buz adam.Sonrası zaten malum. Yolun açık olsun...
 
Birer birer masadan eksiliyor dostlar...

Güle güle buz adam. En kritik maçı antrenman rahatlığında oynayan, en sert oyunculara karşı turnikeye giderken bile evde oynuyormuşçasına soğukkanlı hareket eden, topu eline aldığında arkamıza yaslanmamızı sağlayan, basketbolun her şeyden önce akılla oynanacağını bize her maç öğreten profesyonellik abidesi, fundamental reyiz..

İllâ birine profesyonel diyeceksek o Sinan gibiler değil, Vladimir Micov gibi adamlardır! Sen artık aileden birisin, tekrar görüşmek dileğiyle..
 
Dolu dolu 3 sene oynadın. Her büyük galibiyette, zaferde senin imzan var. Benim jenerasyonum için Paul Dawkins'in yeri çok ayrıdır. Şu günden sonra sen de onun yanında yerini almış oluyosun Vlado Micov.

Canaria maçında attığın turnike ve sonra yaptığın blok için, verdiğin bütün emeklerin için, kırık parmakla koca sezonu oynadığın için çok ama çok teşekkürler Vlado.

Yolun açık olsun, inşallah bir gün gene yollarımız seninle kesişir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Galatasaray basketbol kulübüne gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biri benim gözümde.Performansıyla,karakteriyle,iş ahlakıyla çok sevdiğim biriydi yolu açık olsun Galatasaray kattıkların için teşekkürler Vlado...
 
Cok ozel bir oyuncuydu benim icin Micov.
Koc Ataman veya Sinan Guler'in ayrilmasiyla degil de, Micov'un vedasi ile daha bir farkettim, o ozel donemin kapandigini.
Emegi buyuk, insallah kariyerinin geri kalani da basarilarla dolu olur.
 
Galatasaray tarihine iz bırakan bir isim oldu. Şubenin sembol isimlerinden biri haline geldi, herkes çok sevdi Vlado'yu.

Yolu açık olsun!
 

Üst