A Milli Takımın Hazırlık Maçları...

Son günlerin popüler deyimini kullanayım bende; bu benim milli takımım olamaz. Takımda Galatasaray´dan oyuncu tercih edilmemiş olabilir ama kimse de bu takım objektif kıstaslara göre belirlendi diyemez. Onun için ne hazırlık maçlarında ne de Avrupa Şampiyonasında bu takımı izlemeye niyetim yok.
 
Re:

Onur Yavuz' Alıntı:
Son günlerin popüler deyimini kullanayım bende; bu benim milli takımım olamaz. Takımda Galatasaray´dan oyuncu tercih edilmemiş olabilir ama kimse de bu takım objektif kıstaslara göre belirlendi diyemez. Onun için ne hazırlık maçlarında ne de Avrupa Şampiyonasında bu takımı izlemeye niyetim yok.

Aynen katılıyorum maçı ara ara izledim ama skorunu yazmaya bile değmez :?
 
Pota altını daha iyi kullanmamız gerektiği gibi daha iyi savunmamız da gerekiyor.Biedrins çökertti bizim pota altı savunmasını.Üstelik çok daha iyi ve gelişmiş fundamentala sahip uzunların olacağı takımlara karşı oynarken işimiz çok daha zor olacak.

1 numara sıkıntısını çözebilecek miyiz?Bu da çok önemli.Cenk Akyol'u zamanında yıldız turnuvasında izlemiştim.Orada zaman zaman maç içinde 1 numaraya kayıyordu;ancak altyapıdan sonra A takımda o rolü aldığını hatırlamıyorum.Sonuçta bir guardan tek beklenti topu getirmesi olamaz.Adı üstünde playmaker.Neyse diğer hazılık maçlarını izledikten sonra daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz;ancak şu anda takımın yeteri kadar iyi olmadığını düşünüyorum.
 
Biraz sert bir takım gelince nasılda çözüldük ? Bireh bireh ...

Zor bu kafayla.Seyircili olmuyorsa,İspanya da bir halt yiyemeyiz.Hakan'lar,Semihler kurtarsın işte Milli takımı.
 
Efes Cup 6'dan evvel oynanan tüm hazırlık maçlarında, Milli Takım aldığı başırısız sonuçlarla ve ortaya koyduğu kötü oyunla iyi sinyaller vermemişti. Fakat bir kesim ne hikmetse, yorgunlar, ağır antrenman yapıyorlar, hazırlık maçı vs. gibi bahaneler üreterek gerçeği bir türlü söyleme cesareti gösteremedi. Gerçek şu ki, takım ne savunmada ne de hücumda organize olamıyor ve çok ciddi bir oyun kurucu eksikliği var!

Maalesef, elimizde (!) Kerem Tunçeri gibi ULEB Cup şampiyonu takımın oyun kurucusu ve TBL'nin son sezonda tartışmasız en iyi performans gösteren oyun kurucusu Tutku Açık varken, kendi takımında oyuna giremeyen ve aynı sezonda üç takım değiştirip, hiç birinde dikiş tutturamayan, oyun kuramayan, oyun kurucular görev yapıyor.

Hadi diyelimki 28 yaşındaki Kerem Tunçeri'nin Milli Takım içinde birileriyle sorunu var ve yaşı bahane edilerek (34 yaşındaki İbrahim, 30 yaşındaki Kerem Gönlüm, yaşıtları Mehmet ve Hidayet kadroda) kadroya alınmıyor. Peki Tutku'nun ne kusuru vardı diye düşünüyoruz?! Acaba F. Ülker'in gelecekteki guardı Hakan Demirel'e yer açılmak maksadıyla mı kadrodan çıkartılmıştı?! Veyahut Tanyeviç'in sisteminde (!) hakiki oyun kurucular görev yapamaz mıydı?!

Açık konuşmak gerekirse, Yunanistan, Fransa, İspanya, Sırbistan gibi Avrupa'nın en iyi oyun kurucularını elinde barından -bir takım için oyun kurucunun ne kadar önemli olduğunu bilmeyen basketbolu biliyor mudur?!- ve en iyi organize olan takımlar karşısında madalya umudu taşımamız bugüne bakarak düşündüğümüzde mümkün değil

Düşünsenize, bugün NBA'de 17-18 sayı ortalamsıyla oynayan pivotunuz İspanya ya da Yunanistan milli takımında olsa neler yapardı? Veyahut yine NBA'de takımının en önemli oyuncularından biri olan oyuncunuz bu takımlarda olmuş olsaydı neler yapardı?

Bugün takım bir tane set hücumu yapamıyorsa; Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, Serkan Erdoğan, Ersan İlyasova gibi skor potansiyeli yüksek oyuncuları ön plana çıkartacak bir tane hücum organizasyonu yoksa; en basitinden pick and roll bile uygulanamıyorsa; yerlere atlayarak mücadele etseniz de boş, bir yerde patlarsınız; çünkü karşınıza sizin kadar mücadele edecek ve sizde olmayan organize olabilme başarısını gösteren takımlar çıkacaktır!

Kimse Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nu eleştirmemeli; çünkü birileri onların bu takımda ön plana çıkıp yıldızlaşmasını istemediği için onlara yönelik planlar yapmıyor!

NBA'de Utah Jazz formasıyla üçlük rekoru kıran Mehmet'e bir tane boş şut hazırlayamıyorsanız, pota altında topla buluşturamıyorsanız; Hidayet'i yarı sahadan top taşıması için oynatıyorsanız bu iş olmaz!

Takımda kimsenin rolü belli değil. Topu eline alan, bir sonraki hamlede ne yapacağını bilmiyor. oyuncular çok çabuk demorilize oluyor ve maç sıkıştığı anlarda şutlar çembere bile değmiyor!... Herkes eşit süre alsın diye, zırt-pırt oyuncu değiştirerek nereye varabilirsiniz? Daha değerli olanın, daha fazla süre alması gerekmez mi?!

Acaba bunun sorumlusu kim?!
Bu takımı organize etmekle sorumlu kişi kim?!
Türk basketbol tarihinin en yüksek potansiyele sahip jenerasyonu yakalanmışken, oyuncular böylesine kolayca heba ediliyorsa yazık değil mi?

Yazık, çok yazık!

Bu gidişat iyi değil... Turnuvanın başlamasına sadece 10 gün kalmış, ama hiçbir taş yerine oturmuş değil! Elenirse "TÜRKİYE" ismini taşıyan takım elenecek, üzüldüğüm nokta bu!

TÜRKİYE Milli Takımı kişisel çıkarların, kişisel sorumsuzlukların bedelini ödememeli!
 
Halada bekliyorum belki takımda olumlu bir taraf umut verici bir taraf buluum diye ama olacak gibi değil. Sadece mücadele ile olmaz. o mücadele de doğru düzgün değil. sen rakipe ribaundlarda ezilirsen ve rakipe hep ikinci şaslar verirsen bu fark az bile durur. Serhan'ın dediği gibi senin elinde Memo gibi NBA'in sayılı uzunlarından biri var. Sen o adamı sadece orda dursun diye mi koyuyorsun. Memo sadece perdelemelerde var. Memo'ya tek bir boş şut pozisyonu hazırladılar onuda Memo attı zaten. Memo, Hido veya Serkan'ın maçın hiçbir bölümünde insiyatif almadıklarını gördük bunun nedeni kendileri değil. tanjevicten korkmalarıdır. Yinede bekliyorum beklemeye devam edeceğim... Umarım bizi şaşırıtırlar...
 
Burak Barut' Alıntı:
Yarın saat 19'da Sırbıstanla yarı final maçı var :? En az 20 fark diyorum malesef :?
Sırbistan biraz guard problemi çekiyor bizim gibi. Bencede bize fark atarlar. ama bunun kadro kalitesi ile alakası yok. tamamen bir sistemin olmayışı ve takımın savruk ve dağınık oynaması. Şampiyona 3 Eylül'de başlıyor. Bakalım Tanjevic o zamana kadar bir beklenmedik mucize yaratabilecek mi?
 
Sırbistan zor maç ama tanjevıc saçmalamassA yenebılme şansımız da yuksek Hakan bır kee sure almamalı Ender var engın var ve Ersan hemen toprlanmalı o 2006 dakı ersan olmalı.Semıh de 2 sayının ustune çıksın artık.
 
vay be inanılmaz bir engin atsür izledim ve yazarkende hala etkisindeyim :? tam bir lider gibi basketbol oynadı sayı attı 5 tane asist yaptı inanılmaz fast break tercihleri yaptı çok iyi oyuncu dahada iyi olacak bundan eminim
tüm takıma gelince engin kadar iyi olmasalarda bir kere hidayet ve mehmet hırvatlara karşı oynadıkları gibi rezil değillerdi savunma yapmak istiyorlardı semih ve memo darkoyu türkiyeye geldiğine pişman ettiler darko milicic bir daha buralara gelirken iyi düşünecek kim bilir buraya geleceğine belki detroite tatile gider.onun dışında ibrahim ile ilgili bişeler yazacam.bu adamın ne yaptığı belli değil ya bir bakıyorsun genç takım oyuncusu gibi saçma sapan toplar kaybediyor.bir bakıyorsun el üstü bir şut atıyor vay anasını dedirtiyor çok ilginç bir adam bu şu anda pek 1 sorun yok savunmada oturmaya devam ediyor.daha iyi olabiliriz.bu arada takım bu sabah 1,5 saat idman yapmış.beni düşündüren tek nokta ERSAN İLYASOVA.hido ve memo nun gelmesiyle geçen sene vizyon olan adam bu sene eli titriyor atıyor potaya çarpmıyor umarım en yakın sürede kendine gelir.
 
Maç tek kelime ile süperdi tabi Memo'nun süre dolduktan sonra attığı üçlük dışında.Keşke sayılmasaydı nedeni yok ama başkası yapsın tabi ''ev sahibi'' avantajı meselesi fakat bize helede maç bu kadar güzelken o sayılara TÜRK Milli takımımızın ''İHTİYACI'' yoktu ...
Bunun çok güzel bir örneğide Orhun Ene İTÜ'de oynarken hatırlayan arkadaşlar vardır.Orhun 2002 - 2003 sezonunda İTÜ'nün kader maçında Fenerbahçe'ye karşı son 7 dakikada ''DÖRT'' sayı önde giderken süre dolduktan sonra attığı üç sayılık basketi ''MASANIN'' vermesine karşın hakemlere gidip ''ATTIĞI ÜÇLÜĞÜN GEÇERSİZ'' olduğunu söyleyip sayıyı sildermesi Orhun Kaptana 2003 ''FAİR PLAY'' ödülünü getirmişti.
Dipnot olarak İTÜ o maçı ''ALNININ AKI'' ile kazandı ve ligte kalmıştı.
 
o sayıyı hido attı tv de şut atarken süreye baktılar ama memo dipten hidoya pas verirken süre dolmuştu iyimser olalım yani salonun dolu olmsı nedenyle ses duyulmadı diyelim
ayrıca bunlar sırp ya ümit millilerin 3 sene canını yaktılar bu kadarda olsn
 
Milcic diyorsunda 23 sayı attı maçın en skorer ismi :? 10!da 4 serbest atışı onu ntek kötü yanı olarak göze çarptı.Bizde ise taşlar oturmuyor.Bu seferde Ersan ve İbo çuvallıyor :? Takımda güvendiğim tek isim Memo çizgisini hiç bozmuyor.
 
ya adam atığı sayıları fast break te attı ya orta mesafe hatta bir tane de üç sayılık attı.onun dışında sırtı dönük sayı bulduğunu hatırlamıyorum bi oyunda keremin üstünden vurdu aklımdan kalanlar bunlar
 
bu Ersan beni düşündürüyor :( kendini vermiyor hiç.Oynamak mı istemiyor sanki Nba'de çok süre almışta bütün kış yorulmuş gelmesem ayıp olur en iyisi oynamayım beni kadrodan çıkarsınlar süsü veriyor gibi.
 
Hüsnücan Ardil' Alıntı:
bu Ersan beni düşündürüyor :( kendini vermiyor hiç.Oynamak mı istemiyor sanki Nba'de çok süre almışta bütün kış yorulmuş gelmesem ayıp olur en iyisi oynamayım beni kadrodan çıkarsınlar süsü veriyor gibi.
Ersan bence Nba de ki ilk yılının yorgunluğundan dolayı böyle.Yorgun olmak için illa ki her maç 35 dakika oynamak zorunda değil.Kas yüklemesi denilen birşey var.Onun etkileri bunlar.
 

Üst