ABVL 10.Hafta | Galatasaray Daikin 0-3 Vakıfbank

Bütünüyle ele alındığında garip,bu başlık özelinde ise boşluk hissinin egemen olduğu bir gün.Maddelemek en iyisi haliyle.Cümleler bağlantılı olduğunda güzel durmuyor.
-Maçın ilk anlarında Lo Bianco ve Nejla'nın çarpıştığı,Lo Bianco'nun bir süre yerde kalıp kalktıktan sonra yüzünü tuttuğu sayı maçın özetiymiş aslında.
-İlk sette 0-3'ten sonra 3-3'ü bulduk,10'lu sayılara kadar başa baş gittik.Teknik molaya yakın ara açıldı,o bölümden set sonuna kadar 14-24'ten sonra oyuna girmemizi sağlayan 3 sayılık seri dışında artı bir şey yoktu.
-İkinci sette 18-16'ya kadar gayet güzel getirdik.18-16'yken Nilay felaket bir pas verdi ve ritm döndü,20'li sayıların başında Nejla çoğumuza göre dışarı giden rahat da bir servisi karşılayamadı.Her şeye rağmen 23-23'ü bulduk ama 23-24'ken Vakıfbank'ın hücum etmemiz için bizim alana bıraktığı topta Selime acayip bir hata yaptı,çok yaralayıcı oldu.Hata onda mı yoksa topu ona bırakan ön oyuncularda mı bilemem ama yapılacak iş değildi.
-Geçen set için dövünürken üçüncü sete iyi başlayıp 9-4'e getirdik ama orada da tribün oyundan koptu.Münferitler iki tribünü dolduracak kadar kalabalıktı ama bağıran grup hem azdı,hem de nitelik olarak alışıldık Burhan Felek'in çok altındaydı.''Aziz Yıldırım,Beşiktaş,voleybol maçındayız,oyuna dönelim'' hengamesinin arasında bu set de gitti.
-Gioli'nin bloklarda,tek ayaklarda ve defansta bu kadar etkili olduğu bir maçı Neriman'ı 3 set boyunca oyuna bile dahil edemeden kaybettik.Pek bir şey yazamıyorsun bunun üstüne.
-Yukarıda yazdıklarımın verdiği boşluk hissine rağmen bu takım çok seviliyor.Daha önce de yazdığım gibi Vakıfbank'la esas maçı CL şampiyonluğu için yapacağız.Ligde ise müesseselere kaybedeceksek bile Eczacıbaşı maçındaki gibi kaybetmeliyiz,böylesi sezonun anlamını törpülüyor zira.
 
Unutmadan yer ve zaman konusunda çevresiyle yoğun ihtilaf yaşasa da bir doğumgünü kutlamasına imza attı çocuğun teki.Güzel de oldu. :)
 
Malesef 3-0 kaybettik,takımın atlaması gereken bir eşik var ve hep ufak farklarla,basit hatalarla,konsantrasyon kayıplarıyla o eşiği atlayamadık.Eczacı maçında 24-22 den verilen 3.set hala hafızamdayken,Vakıfbank maçında da 2. ve 3.set rakibin sıkıntıya girdiği anlarda onları rahatlatan biz olduk.Takımın mücadelesine,hırsına saygı duyuyorum ama kritik toplarda da biraz daha konsantrasyon diyorum.Bu arada hocamızın 3+1 yabancı hakkımız olmasına rağmen Yuko Sano'yla Molnar'ı kadroya almamasına da şaşırdığımı söylemeliyim,bir de rakibin file önünde fürst,glinka ve brakocevic'le bize nazaran büyük bir fizik üstünlüğü aşikar iken neden özge hiç denenmedi bunu da merak ediyorum.Yine de desteğe devam takımımıza,4lü finale kadar daha iyi oluruz umarım.
 
Bu yenilgi kabul edilecek cinsten kesinlikle değil!
Kafa kafaya mücadele edersin de 3-2 çok zor yenilirsin anlarım. Abi vakıfbank seni hiç set vermeden 3-0 yenecek kalitede bir takım asla değil! Eğer hedefimiz Avrupa şampiyonluğu ise bu yanlış bir an evvel düzeltilmelidir! Üstelik finallere talip olup almışken! F8 deki rezaleti yaşamak istemiyoruz!
 
3-0'lık skor ne Vakıfbank ile aramızdaki farkın ne de maçın göstergesi. Aybars'ın dediği gibi bir eşik var atlamamız gereken, bunun için de basit hatalarımızı minimum düzeye indirmemiz gerekiyor. Oyuncularımız bunu başarabilecek kapasitede mi, bence evet. Ama sanırım bunun için daha fazla büyük maç tecrübesi gerekiyor, özellikle Türkiye ligi için. Yoksa F4'da ilk altımızın yarısı değişecek ve umudumuz da daha fazla olacak.

Ayrıca kornaların çalınması için verilen izinde yardımcı olan Savaş abiye de çok teşekkürler.
 
Bence Vakıfbank ile aramızda dağlar kadar fark var hala manşet sorunumuz var Neriman ne kadar iyileştirsede manşetini özellikle ilk sette çok iyi kullandı rakip bunu ki liberomuz da çok kötü Necla hiç kapatamıyor manşet sorunumuzu.

Vakıfbank pasörü Naz bile çok uzun bu yüzden bloklarda müthişler Calderon'u maçın başında sürekli blokladılar.Blokları bozmak için hızlı oyun gerekli ama manşet kötü olunca Lo Bianco da bunu oynatamıyor ve pasın adresini belli ediyor.Savunmaları da bizim aksimize çok daha oturmuş.

Gördüğüm kadarıyla forumda havaya girilmiş ama ben bu yıl çokta fazla birşey beklemiyorum Eczacıbaşı ve Fenerbahçe takımını eleme şansımız var Lig yarı finalinde eşleşirsek olabilir ama devamı zor gibi duruyor.
 
Ben Vakıfbank'la aramızda dağlar kadar fark olduğuna inanmıyorum ve evet 3-0'lık yenilgi pek hoş olmadı ben de 2 set ya da en kötü 1 set alabileceğimizi düşünüyordum maçtan önce,fakat salonda maça güzel bir ilgi olmasına rağmen ben oyuncularımızda gereksiz bir gerginlik hissettim nedenini bilemiyorum ya da belki bana öyle gelmiş olabilir tabi ama bunun sonucunda oyuna hiç giremedik zaten 1.set boyunca,diğer 2 set mücadelemizi yaptık en azından ilk setteki kadar kolay teslim olmadık rakibe ki rakibin yarısı zaten Milli Takımda beraber oynayan ve birbirini çok iyi tanıyan oyuncular bunların yanında da çok üst düzey 3-4 tane yabancı olunca en ufak konsantrasyon kaybında cezayı kesiyorlar haliyle.
Ayrıca 12-13 yıldır amatör branşları takip eden biri olarak bayan voleybolda en son ne zaman iddialı olduğumuzu hatırlamıyorum.Gerek maddi sıkıntılar gerekse yönetim ilgisizliğinden dolayı bayan voleybol branşı Galatasaray Spor Kulübü'nün 5 ana branş içinde şampiyonluk yaşamamış tek branşı ve biz son 2 yıldır yatırımı artırdık sadece,2 mesaj yukarıda belirttiği gibi Uğurcan'a katılıyorum büyük maç tecrübesi edinmemiz gerekiyor böylece takım basamak atlayabilir,takımda kesinlikle bu potansiyel var ama her şeyden önce Sarı-Kırmızı Parçalının dna'sında büyük maçları,kupaları kazanmak vardır ve işte en çok da buna güveniyorum sanırım :)
 

Üst