Acıbadem Bayanlar Ligi | Fenerbahçe 1 - 3 Galatasaray Daikin

Geçen maç olduğu gibi bu maçta da belirli bir dönem rehavete girdik ama son bölümde oyunu toparlayıp maçı kazanmayı bildik. Neriman başta olmak üzere tüm oyuncularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ederim.
 
1 haftada 2 kez Fenerbahçe'yi mağlup eden kızlarımızı tebrik ediyorum.

İlk sete hızlı başladık,çok iyi servis attık.Kim servise gelse gerçekten iyi servisler atıp Fenerbahçe'nin manşetini bozup,iyi hücum yapmalarını engelledik ve bloklarda iyi yerleşme fırsatı bulduk.Direk blok sayılarımız sadece 3 ama bloklarımız topu yumuşatıp kolay savunma yapmamızı sağladı.

İkinci sete yine ilk sette olduğu gibi hızlı başladık.Calderon'un blok sayısı ve Sinem'in etkili servisleriyle ilk teknik molaya 8-6 önde girdik iyi servislerimizi devam ettirince 10'a 6 oldu ve Fenerbahçe molası geldi.Eda'nın etkili servisleri ve bizim manşet hatalarımız olunca fenerbahçe 5-1'lik seri yakaladı ve durumu eşitlediler.Durum 18-18 iken Fenerbahçe'nin önce file hatası,sonra rakip sahaya müdahalesi çalınmayınca 20-18 öne geçtiler.20-18'den sonra Neri ve Calderon ağırlıklarını koydular özellikle 24-23 gerideyken Neri'nin üst üste sayıları ve Selime'nin muazzam savunmasıyla seti 26-24 almayı bildik.

3.set için fazla yazacak bir şey yok.Resmen bıraktık seti,ne manşet aldık,ne savunma yaptık,ne de hücum edebildik.

4.sete yine hızlı başlayan taraf bizdik.Bloklarda iyi yerleştik,iyi manşet aldık ve hızlı hücumlarla kolay sayılar bulduk. 2.teknik molaya 16-10 öne girdikten sonra Fenerbahçe kendine geldi.Eda'nın servis serisi,Kim ve Seda'nın blok sayıları ile 17-17 ile durumu eşitlediler.Durum 18-18 iken maçın yıldızı Selime,Paula'yı tekli blokta yakalayınca 19-18 öne geçtik.Selime'nin yaptığı blok kırılma anı oldu belkide maçın.Sonrasında Calderon hücumda sorumluluğu alınca seti 25-22 ve maçı 3-1 aldık.
 
Forumdaki arkadaşlara 2 maçta 1 set veririz demiştim, 2 set vermişiz. Üzgünüm :(
şaka bir yana helal olsun hepsine, perşembe günü salonu doldurmak farz oldu
 
2. set ve 4. sette bedenim İpekçi'de,ruhum ve gözüm Burhan Felek'teydi.Telefonlarda yayın biraz geriden geliyordu.''Maç sayısı'' ve ''kazandık'' mesajlarını atan kuzenim müthiş puan topladı benden.Olumsuz hareketlerini bir süre görmezden geleceğim çok sapıtmadıkça. :)
Maçı GS TV-NTV Spor-GS TV olmak üzere üç farklı alternatiften kaydettim.Çok bir şey istemiyorum,3 kaydın birleşminden maçın tamamı çıksın yeter. :)
Şimdilik içimin yağları eridi ve Neriman Özsoy dışında bir şey yazamıyorum.Galatasaray'ın Galatasaraylı sporcusu omzundan sakatlanıyorsa tek bir ihtimal var.
 
Takımımızı tebrik ediyorum. Yavaş yavaş takım oturuyor. Bu yılın yine de bizim için geçiş yılı olduğunu düşünüyorum. Seneye bir kaç üst düzey hamle ile CEV CL şampiyonluğunu hedefleyebiliriz. Zaten asıl hedefimiz bu olmalı.
Son olarak ezeli rakibimiz Fener artık bu yenilgilere alışmalı bir çok branşta. Önceden yatırım ve organizasyon çok zayıftı amatör branşlarda. Ancak artık çok farklı herşey. Her alanda büyüyen bir Galatasaray var.
 
Üçüncü sette biraz endişe ettim. Ancak dördüncü sete öyle bir giriş yaptı takım, anlatamam.
Bir haftada 2 ezeli rakip galibiyeti. Tebrikler kızlara. Maç hakkında yazacak çok şey var. Kısmetse öğleden sonra...
 
Kalbimizin bir yarısı İpekçi´deyse diğer yarısı Burhan Felek´teydi. Bir ara bench arkası tribün elinde telefon voleybol maçını izliyor, kimileri de ekranlar donuyor diye maça dair bilgi almaya çalışıyordu. Bunu başarmak kolay olmasa gerek! Evet, siz başardınız. Kaybetseniz de kimse bir şey diyemezdi size ama siz kolayı değil olayı seçtiniz ve net bir galibiyet elde ettiniz.

Kim iyiydi, kim bekleneni veremedi bilmiyorum ama sahaya yüreğini ortaya koyan bir takım vardı dün, onu biliyorum. Takımın bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürler.

Ve Neriman...
 
Oyuncuların hemen hepsi iyiydi ama şu kötüydü diyebileceğimiz biri yoktu bana göre bu maçta, sürekli eleştirilen Necla bile güzel performans sergiledi, maçları kazanmamızın yanı sıra beni en çok sevindiren ise Özge Nur, Selime ve Sinem'in performansları, takıma gerçekten güzel katkı veriyorlar, inşallah performansları daha da artarak devam eder, tabi Derya içinde geçerli bu dileğim
 
ah şu sarıyer maçı yaşanmasaydı ne güzel 4 puan fark devam ediyor olacaktı aramızda.

Özcan Abi.. Bence Sarıyer mağlubiyeti çok hayırlı oldu. Takım o maç ile silkinmiş oldu. O maçtan sonra takıma kendine geldi diye düşünüyorum. Dünkü maça gelecek olursak,helal olsun kızlara. Bir haftada ezeli rakibimize karşı aldıkları iki galibiyet ile kulübe müthiş moral oldular. Neriman,müthiş bir yürek koydu ortaya. Sakatlığından da kurtulursa daha da muhteşem olacağından hiç şüphem yok. Calderona diyecek laf yok zaten. Herkes mûthişti. Tebrikler sultanlar...
 
Kolay iş değil yıllardır üvey evlat muamelesi gören bir branşa insanların tekrar heyecan duymasını sağlamak. İzlediğim en güzel Galatasaray takımlarından biri oldu bu takım. Tebrikler..
 
Bir de manşete çözüm bulabilsek çok güzel olacak. Hiç olmadık servislerin bile rakibe sayı olarak dönmesine neden oluyor bazen.
 
Maçı izleyebildikten sonra Çarşamba'nın karbon kopyası olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Tek fark 2. setin sonundaki Neriman Özsoy darbesi,daha doğrusu büyük geri dönüşümüz. :)
Çarşamba ve Pazar günkü ilk set performanslarımızı betimlemek zor.İlkinde 23-10'u bulmuştuk,Pazar ise başa baş giden ilk teknik molanın ardından 20-10'u görmüşüz.Bu tarz maçlarda ilk setin önemi malum,galibiyete dolambaçlı yollardan ulaşmak gibi bir tasarrufunuz yoksa ilk set zaruri. :) Çarşamba'nın üzerine deplasman oynuyorken,karşıda hala belirleyici bir oyuncu olan Seda bu kez sahadayken böylesine sert başlamak muazzam.
İkinci sette skor 10-7'ken Nejla'nın 1 metre yukarıdan çıkardığı servise çıkan sayı kararı ritmi döndürmüş.Setin genelini geride götürüp 20'li sayılara doğru öne geçsek de 22-22'yken Gioli'nin tek ayak hücumu bloğa takılmış.Setin kalan kısmı Neriman'a neden ''iyi ki var'' dediğimizi kanıtlar cinsten.Arka arkaya 4 sayı alarak setleri 2-0'a getirmiş.24. sayıda Lo Bianco'nun çoğu pasörün fileye gireceği manşeti Neriman'a tereyağından kıl çeker gibi paslaması ve 26. sayıdaki uzun rallide Özgenur'la,Nejla'yla ve daha önemlisi Calderon'la yaptığımız defans çok değerli kareler barındırıyor.Neriman'ın son sayıda arka çizgiyi görüşü enfes.Tribünlerinin öfkeyi bir yöne doğrultamadığı karmakarışık tepkisi ise çok keyifli. :)
3. sette başlarda geriye düşsek de ikinci teknik molanın sonuna kadar fark hep 3 sayı civarında gezinmiş.Rakip dağılmaya müsait olsa da hücumda düşmemizin etkisiyle uzun rallilerden sayı çıkartamayıp maçı uzatmışız.
Son sete yaptığımız başlangıç patronun kim olduğunu gösterir cinsten.16-10'a kadar her şey gayet güzel gitmiş.Teknik molanın dönüşünde Çarşamba'nın sevilen yüzlerinden Meryem'in 2 sayı alması tehlikenin habercisi olmuş.Manşetler patlayınca skor 17-18'e kadar gelmiş.Kaçırdıkları servisin ardından Selime'nin Paula'ya yaptığı blok maçın kırılma noktası belki de.Keza 22-21'de Seda'nın auta vurduğu top Calderon'a maçı bitirmesi için göz kırpmış. :)
Calderon'un sayısından sonra sahanın ortasında yaşanan sevinç bu takımın her ögesiyle Galatasaray'a yakıştığını gösteriyor.Tahrik yok,çok daha fazlasını hak edenlere karşı müstesni bakışların ötesine geçen bir tavır yok.
Barbolini çok büyük bir antrenör.Deneylerinin meyvesini sezonun şu ana kadarki en değerli sekansında topladık.Bu paralelde Sinem'e ayrı bir parantez açmamak olmaz.Servis turu ilk setin anahtarı olmuş.Maçın genelinde ortadan ve tek ayak hücumlarından gayet güzel katkı yapmış.Bu şekilde devam ederse en üst seviyede dahi takıma katkı yapar,bilinen sevilen yüzlerden biri olur.Selime Volkan'ın da sıklıkla dile getirdiği gibi kritik anları apayrı oynuyor. :) Özgenur da 2. setin son bölümündeki dönüşte büyük pay sahibi,bilhassa blokta.Bu üçlü bizim için çok değerli.Çizgilerini bozmadıkları takdirde ligde şampiyonluk şansımız olur,CL'de de yerine göre önemli katkılar yapabilirler.
Gioli'nin varlığı çok şey katıyor bize.Manşetin sorunlu olduğu ortamda eskisi kadar da sıçrayamıyorken beklentiyi ölçülü tutmak lazım ilk planda.Hücumda bıraktığı tat ''ehh işte'' olsa da ortada oynadığında oyunumuz müthiş olgunlaşıyor.Derbi özelinde hücum katkısı oynadığı bölümün en iyisiydi.Daha iyi bir tercihimiz olamazdı herhalde. :)
Lo Bianco,Calderon,Neriman üçlüsüne dair hislerim kelimelerin çok ötesinde.
Neriman 2 maçın birinde oynayabilir mi derken çıkıp 2 maçı birden kazandırdı.Böyle bir karakterin -üstelik Galatasaray taraftarıyken- takımda olması çok keyifli.Şu 2 maçta o omuzla ne geliyorsa vurdu,maçları söke söke aldı.Bizden hiç ayrılmasın,simge oyuncumuz olmaya doğru adım adım ilerlesin.
Calderon dönem dönem oyundan düşse de sıçradığı anda yaşadığımız heyecan her şeye bedel.O sıçradığında hayat duruyor,öldürdüğünde zevkten dört köşe oluyor insan.Her iki derbiyi de o bitirdi,çok da yakıştı. :)
Son olarak Leo.Hakemle konuşurken elini beline atışı,yaygın kanıyı parçalarcasına ''İtalyan kızlar konuşurken de sevimli olabilir'' diyerek aksanlı İngilizce konuşması,hepsinden çok çok önemlisi o dandik manşetleri bıkmadan usanmadan altın paslara dönüştürmesi,servisleri,takıma verdiği karakter...Şampiyon kadroları hatırlayamayan bir Galatasaraylı olarak gönül rahatlığıyla söylüyorum;kendisi Galatasaray kadın voleybolunun başına gelen en güzel şey.
 
çok güzel yazmışsın onur eline sağlık. yeni japon bayanımız sadece cl maçlarında mı oynayacak acaba yoksa ligde de oynatabilirmiyiz çok zor olsada ?
 
çok güzel yazmışsın onur eline sağlık. yeni japon bayanımız sadece cl maçlarında mı oynayacak acaba yoksa ligde de oynatabilirmiyiz çok zor olsada ?
Teşekkürler Özcan abi.Sano konusunda voleybolun duayeni Volkan Kızıltaş'a dönelim. :) Tahminime göre Lo Bianco-Calderon-Gioli üçlüsünden vazgeçmeyiz büyük maçlarda.
 
Sinem ve Özgenur böyle oynarsa gerek yok Gioli'ye ligde ama onu kıramaz açıkcası Massimo :) Gioli kaprisi yüksek birisi zaten ligde yedek çıkıyor bir de 4.yabancı olursa Avrupa için kaybedebiliriz kendisini. Tabi hoca ayarlayacaktır bu dengeyi mutlaka.
 

Üst