AEVL 18.Hafta | Galatasaray 3-2 Maliye Milli Piyango

Erkek voleybol takımımız yarın saat 15.00'da Burhan Felek S.S'de Maliye Milli Piyango'yu konuk edecek.

Maliye Milli Piyango 17 maçta aldığı 12 galibiyet, 5 mağlubiyet ile topladığı 35 puanla 4.sırada. Niko,İvovic ve Vemic gibi iyi yabancı oyuncuları var. Zor maç olacak, sezonun ilk yarısında oynanan maçta bizi 3-0'lık net bir sonuçla yenmişlerdi ama o maça Bojan ve Salparov gibi 2 önemli eksikle çıkmıştık. Vlado ise elindeki kırıkla oynamıştı.

Takımımız ise son zamanlarda sadece İ.B.B karşısında net bir galibiyet alabildi. Geçen hafta 3-2 kaybedilen Çankaya Belediyesi Anka maçından sonra Dragan Nesic'in görevine son veren takımımız yerine Ahmet Reşat Arığ'ı getirdi.

Yarın Reşat hocanın da ilk maçı olacak. Kısa sürede hemen takımı toparlaması beklenemez ama elinde çok iyi bir kadro var, onları sadece şampiyonluğa inandırmalı ve takımın tekrar o eski mücadeleci oyununa döndürmesi lazım. Eğer bunları yapabilirse başarılı olacağına eminim Reşat Hocanın.

Hem Reşat hocaya ilk maçında başarılar dilemek,hem de keyifli bir mücadele seyretmek isteyenleri yarın Burhan Felek'e bekliyoruz.

Takımımıza başarılar.
 
Bugün takım ilk iki set adeta şiir gibi oynadı. Takım savunması,imkansız topların çıkması,hücumdaki hızlı oynanan oyunlar adeta makine gibiydik.Özellikle Bojan'a parantez açmak lazım, nazar değmesin son haftalarda olduğu gibi yine müthişti,müthiş. Hücumdaki sayıları,yaptığı bloklar, takımı ateşlemesi attığı smaç servisler... Sezon başından çok çok farklı bir Bojan izlediğimiz kesin.

3.set maç baş başa giderken Tomi'nin manşete aksaması sonucu seti kaybettik. 3.sette de güzel oyunumuz vardı ama Niko'nun servisleri Tomi'yi zorladı ve seti kaybettik. 4.set ise adeta durduk çıkmayan kolay toplar, basit servislere alınamayan manşetler olunca son 3 maçta olduğu gibi yine 2-0'dan kaybedeceğiz diye düşünmeye başlamıştık tribünde. 4.sette Maliye Milli Piyango'nun orta oyuncusu Burak Hascan,Erhan'a yaptığı bloktan sonra hareket çekince Erhan'ı sinirlendirdi baya.

Tie break'e iyi başlayamadık ama Erhan, 4.sette sinirlendiği Burak'a sahayı dar etti resmen. Onun orta hücumlarını tıkayıp, Niko ve Vemic'e yaptığı ard arda bloklar ve orta hücumlarıyla aldığı sayılar bize hem 2 puanı, hemde maçı kazandırdı.

Erhan'ı hırslandıran Burak'a da teşekkür etmek lazım. :)

Takımın son haftalardaki 3. ve 4. set performansları baya düşündürücü, birden bire oyundan ciddi anlamda kopuyoruz. Bu kadar tecrübeli takıma yakışmıyor bu. Umarım ilerleyen haftalarda şu kaybettiğimiz puanlara üzülmeyiz.

Her şeye rağmen tebrikler takıma.

Maçın istatistikleri ; http://www.tvf.org.tr/istatistik/pdf/2013-7-1-e--galatasaray-mmillipiyango.pdf
 

Üst