Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )Sayfa:4

Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Hafta sonu sorular hazırlanıp Mithat abiye yollanacaktır
Tahminen Salı Günü Röpörtaj yayınlacak
Soru soran ve ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz.
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Sorular hazırlandı
Mithat Abi'ye yollandı.Cevapları bekliyoruz
En kısa zamanda yayınlanacaktır
Görüşmek dilegiyle...
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Röportaj ilerleyen saatlerde forumda olacak son düzenlemeler yapılıyor.
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

5.Hafta konugu Mithat Durandı.Çok keyifli bir o kadarda zor bir röpörtaj gerçekleşti.5 hafta oldu ama hala bizde aynı heyecan ve baglılık var.Mithat abide çok yardım etti sagolsun çok sıcak kanlı bir insan umarım bir gün yüz yüze konuşma fırsatımız olur.

Geçelim röpörtaja...

55361187611126966148326.jpg


Mithat Duran kimdir? Kendiniz den bahseder misiniz?

Mithat DURAN 10.06 1974 istanbul doğumluyum.İlk okulu Bahçelievler peraja ilk öğretim okulu,orta okul ve liseyi Galatasaray lisesi,üniversite doğu akdeniz,master yurt dışında yaptım.Geniş bir ailem var vede aile bağlarımız çok sağlamdır.En büyük özelliğimizailenin tüm erkekleri aynı liseyi okumuş olması ve çok koyu galatasaraylı olmamız.Aslında asla sinirli bir kişilğim yoktur bazen forumda bazı kardeşlerime,sert çıkmışlığım oluyor bu tamamen o anki anlık bir olay sonra bende çok üzülüyorum ama beni tanıyanlar zaten benim mizacımı,iyi bilirler


Mithat Duran hangi meslekle uğraşmaktadır?

Aile işimiz biraz kapsamlı otomotiv sektöründe ve akaryakıt sektörü,inşaat ve son olar tv yapımcılığını kapsayan bir gurubuz,ben son 3 aya kadar tv yapımcılığı sektörüne bakıyordum ancak,kendi isteğimle bıraktım.Şuan en büyük uğraşım doğacak oğlum için hazırlık yapıp eşime daha çok vakit ayırmak.

Mithat Duran Ne zamandan beri basketbolun içinde ? Şubeyle bağlantısı ne zamandan beri var?

Basketbolu kendimi bildim bileli severim,Ama profesyonel olarak 1998 senesinden beri ilgileniyorum,Faruk başkanın zamanından beri içindeyim kulübün.Ama en aktif zamanlarım Özhan bey zamanında oldu.


Şube de görev aldığınız zaman hangi konumdaydınız ? Play-out oynarken şubede neler ters gitti o zaman ki havayı anlatır mısınız ?

Konum olarak isim vermem yanlış olur ama başkanın emri ile şubedeki yanlışları veya doğruları bilen transferler hakkında araştırma yapan bunları başkana rapor halinde sunan birisiyim diyere konuyu geçiştireyim.
Playout dönemi hayatımın kabusudur,sene başından beri belliydi yaşanacaklar,her seferinde rapor olarak sunduğumuz sıkıntılar görmezlikten gelindi,mali sıkıntılar hat safhada ve müdahele etmemize izin verilmiyor,o günlerde siniriden duvarlar çok yumruk atmışımdır.Ama benimde suçum var belki duvar yerine masaya yumruğu vurmalıydım.


Şubenin şimdiki halini nasıl buluyorsunuz ? Görev verilse tekrardan gelir misiniz?

Şube o zamanda aynıydı şimdide aynı,değişen yok yine tek adamlık devam ediyor,ona yakın kişiler at oynatıyor,ben o zamanda isyan etmişimdir,şimdide ediyorum.El altından zaten teklif geliyor ama o zamanda söyledim şimdide söylüyorum,böyle bir sistemsizliğn içinde 1 kere oldum vede çok üzüldüm ,ikinci kez aynı hatayı yapmam.Sistemi olmayan hiç bir oluşumun başarılı olacağını inanmıyorum,inanmadığım bir davayıda savunmam.

Siz görevde olsaydınız Erkekler de Okan Çevik Bayanlarda ise Zafer Kalaycıoğlu ile devam eder miydiniz ? Alternatif isimleriniz neler?

Ne Okan abiyle nede Zafer hocayla çalışmazdım hatta,Zafer hocayı kulüpten içeri sokmam,benim ahlak ve spor etiğine yakışmayacak hareketleri tahammül etmem mümkün değildir.Okan abinin hayelimdeki takımı oluşturacak kadar yeterli görmediğim için çalışmam ama adam gibi adamdır.O ayrı benim için Galatasaray'ın bekaası daha önemli dostluk ilişkilerinden.O ayrı benim için Galatasaray'ın bekaası daha önemli dostluk ilişkilerinden.

Kiminle çalışmak istediğime gelince,erkek takımı için tabi biraz bütçe meselesi,şuanki bütçeyele Erman Kunter ve tab Baldwin,10 mil. dolarlık bir bütçem varsa Ergin hoca veya Oktay MAHMUDİ,daha yükseklerde ise david platt,obradoviç,pini gerson,ivkoviç son olarakta,jasmin repesa.

Bayan takımında tek isim Cem hoca ile çalışmak isterim.


Little transferinin gerçekleşmesin de sizin payınız nedir? Transferin gerçekleşme hikayesini bizimle paylaşır mısınız?

O dönemde 25 bin dolara oyuncu arıyorduk,piyasada adam yoktu buda ispanyada yaşadığı bir olaydan dolayı boşta idi teklif geldi bizim hocada balıklama daldı o paralara başka adam bulamamıştık,tabiki yapılan hatanın ortaklarından biri benimdir.


Galatasaray Lisesi hakkında neler düşüyor? Lise'nin Galatasaray'daki etkisini siz nasıl yorumluyorsunuız?

Lise benim ve ailem için çok önemli,bize verdikleri vede yaşatıkları onu bizim için değerli kılıyor,tabi böyle okuldan mezun olmanın haklı gururda var.hangi sektörde olursa olsun mutlak bir liseli abiniz yada akranınız vardır,bu ülkede bu birlik ,beraberliğin hayatın her diliminde devam etmeside tabiki büyük bir ayrıcalık.

Liselilerin Adnan Polat' ı protesto etme sebebini bir liseli olrak nasıl youmluyorsunuz?

Aslında o protestonun arkasında başka olaylar var diye düşünüyorum birde bu olayı basın tetikledi biraz yok liseye başkandan ultimaton diye,yazınca lise biraz galeyana geldi diye düşünüyorum.Bence zamanlama yönünden yanlış bir tavırdı,bazen gereksiz gerginlikler bize zarar veriyor diye düşünüyorum.

n614832696359052348.jpg


Ne zamandan beri Murat Özyer'e karşısınız? Murat Hocayla önceden bir tanışmışlığınız var mı? Şu anki ilişkiniz nasıl ?

Murat hoca benim liseden büyüğüm abimin devresi,ancak ben kendisine Galatasaray spor kulübüyle imza attığı tarihten beri karşıyım hem geliş şekline hemde geldikten sonra ki yaşananlar sebebiyle kendisini sevmiyorum,sportif açıdanda hocalığına inanmıyorum,bakın bu sene başaka takımda ben biliyorum ki oraya transfer oluş şeklide yanlış,insanlar sizi başarılı olduğunuz için tercih ederler,siz o koltuğa sizden daha başarılı birinin ayağını torpille kaydırarak geliyorsanız bu yanlış bunu kabul edemem.Bakın T.T. transferinide Lütfü ARIBOĞANIN ricası olarak gitti,bunu ben değil T.T. camiası söylüyor.

Site içerisinde genellikle agresif muhalefet bir üye görüntüsü çiziyorsunuz.Acaba site içerisinde görüşlerini begendiginiz veya anlaştıgınız üyeler var mı ? Tanışmak isteyip de tanışma fırsatı bulamadığınız üyeler kimlerdir?

Aslında beni tanıyanlar,benim için asla agresif diyemezler,Eyübün iyimserliğini Ahmet beyin,analizlerini,ilgi ile takip ediyorum aslında çok var ama isimler bende kalsın yarın öbürgün bana karşı koz olarak kullanırlar


Basketbol yönetimde sorumlu biri olsanydınız ve forumlardan sürekli istifa konuları açılsa nasıl hissederdiniz kendinizi ?

Bunun sebebini araştırır hatta bu istifaları isteyenlerle yüz yüze görüşürdüm, Onlara ne yapmaya çalıştığımız söyler onların fikirleri dinler hatam varsa düzeltirdim.Bu cevabı bütün samimiyetimle yazdım.

n6148326961483496876.jpg


Galatasaraylı oluşunuz aileden gelen bir bağ mı yoksa başka etkenler sayesinde mi ? Galatasaray denince neler hissediyorsunuz?

Ailem komple galatasaray taraftarıdır,tabiki taraftarlığım aileden geliyor,rahmetli dedem,8 amcam,babam ,2 abim,3 yeğenim hepsi liseli,o yüzden bizim durumumuz biraz farklı.Galatasaray ismi bana her zaman daha iyi anımsatır asla tamam diyemem her zaman mükemmeli ararım buna sebebte kulübümün hedefleri olmuştur.

Galatasaray tarihinde en başarılı ve başarısız bulduğunuz başkan kimdir?

Benim için en başarılı başka Sn Selahattin BEYAZIT'tır.Galatasaray spor kulübünde başkanlık yapan bir insanın başarısız olması mümkün değildir.

Mithat Duran denilince direk akla basketbol geliyor acaba diger branşlarla ne kadar ilgili?Mesela futbol maclarını izlemeye gidiyor mu en son gittiginiz futbol macı hangisi?

Futbol maçların sıkı bir şekilde takip ediyorum en son bu gün 4-3 lük trabzon maçındaydım,ama 2000 uefa finali ve yıllar öncesi xamax maçını asla unutamam.


Basketbolda mı yoksa futbolda kazanılacak bir avrupa kupası sizi daha mutlu eder ?

Kupanın branşı olamaz alınan her kupada akıtılan bir alın teri var,emek var fedakarlık var,acı var, oyüzden alınan kupa her zaman değerlidir benim için.ayırt etmem mümkün değildir.


Acaba bir gününüz nasıl geçiyor,neler yapıyorsunuz hobileriniz neler ?

Güne her zaman erken başlarım pazar günü bile ereken uyanırım günde en fazla 3 saat uyurum,Kahvaltı yapmayı pek sevmem ancak her pazar ailemle kahvaltı yapmaya özen gösteririm.Öğlene doğru işe giderim saat 10:00 geçirmem mutlaka iş yerine uğrarım,işim bitene kadar başka hiç konuyla ilgilenmem,acil durulmar hariç.Akşam eve geldiğimde mutlaka 1 duble alkol alırım günün stresin atmak vede rahat olmak için.Gece yaşantını artık sevmiyorum,ama haftada iki kez eşimle dışarı çıkarım.

n6148326966446845897.jpg



Ailenize zaman ayırabiliyor musunuz?Onlarla neler yapmak sizi mutlu ediyor?


Ailem benim için çok önemli,her fırsatta onlarla vakit geçiririm,yazları hafta sonları,mangal partisi benim için,en büyük zevktir.Kışın uludağ ve sıcak şarap her fırsatta yaptığım bir aktivitedir.En büyük hobim arabalardır,bunun için çok fazla kaza geçiridim,artık eşim izin vermediği için yarışmıyorum,ama 480 beygirlik bir arabam var,belki eşim bir gün izin verir diye satmıyorum.


Bu biraz özel istek sorusu olacak ama Nilay Kızılok ablayı kıramadık ve sormak zorunda hissettik.Sanırım Nilay ablayı arayıp saatlerce konuşup yemegini geç yemesine neden olmuşsunuz acaba bu olayın iç yüzü ney? Konu neydi ?


Nilay'la yaşanan olay eyübün suçu ben telefonda eyüple konuşuyorum yanımda Nilay var dedi bende bana muhalif olduğunu bildiğim için ver dedim telefonu nilaya,daha merhaba demeden başladım anlatmaya,sonra nilay evet haklısınız dedi bende teşekkür edip eyübü istedim,yemekte olduğunu bilmiyordum,gerçi bilsemde fark etmezdi.


Site içerisinde en çok Eyüp Yıldız ile karşı karşıya geliyorsunuz acaba Eyüp abiyle unutamadıgınız bir olay veya anınız var mı ?
Eyüp Yıldız' ı bir de sizden dinleyelim.Eyüp yıldız ile arkadaşlaığınız nasıl başladı? unutamadığınız bir olay ya da anınız var mı?



Eyüp benim için çok önemli bir dosttur,forumda karşı karşıya gelmemiz,aslında bir birimize olan sevgimizden kaynaklanıyor,forumda bana muhalif olan Eyüp forum dışında benle aynı fikri savunuyor,aradaki çelişkiyi daha çözemedim.

Anıya gelince bakın bunu Eyüp bile hatırlamaz,O zaman ahmet cömert maçları oynuyouz maaç saat 19:00'da saat 2:30 civarı çocuklar geldi abi kapıda 5 kişilik bir gurup var içeri girmek istiyorlar,bende almayın dedim,aradan 20 dakika geçti yine geldiler Mithat abi seni istiyorlar dedi,bende yanlarına gittim baktım Eyüp elinde pankartlar bize izin verin bunları asalım diyor.Dedim kardeş şimdi git maçtan bir saat önce gel anlamıyor,e sonunda tamam dedim gidin asın sonra dışarı,ben döndüm içeri girdim aradan 1 saat geçti emniyet md.ile salonu dolaşıyoruz,bir baktım Eyüp türbünde polislerle bomba araması yapıyor.O zamandan beri Eyüp benim için bombacıdır.asla geri vitesi yoktu,ama arkasını hep biz toplarız,Oratğım (Murat CANDAŞ'la beraber).



Gsbasket üyelerine söylemek istediginiz son olarak bişey var mı ?

Forumdaki kardeşlerime tek tasiyem haklı olduğunuzu bildiğiniz hiç bir konuda geri adım atmayın,ve hayatta her zaman nokta gibi sabit olun ,virgül gibi kıvrılmak bir galatasaraylıya asla yakışmaz.Benide yapmış olduğunuz bu güzel aktiviteye dahil ettiğiniz için siz iki kardeşime sonsuz teşekkür ederim.


Ahmet DEDEHAYIR:Günah keçisi

Basketbol:Kalite

Murat CANDAŞ:Herkesin sahip olmak isteyeceği,bir dost ve ORTAK

Poker:Kaan DURAN herseferinde beni kazıklıyor.

İnternet:Eşimin peşime taktığı en büyük casus:)

Florya:Evim zamanı geldiğinde tekrar kavuşacağız.

Mor forma: Tamamen duygusal bence :)

Gsbasket: Dostlar meclisi

Ali sam yen:Enbüyük liseli ona ve liseye sonsuz teşekkürler,stada gelirsek,anılar,hüzünler,mutluluklar yaşadığım mabed

Erdal ve yiğit kardeşlerime sonsuz teşekkürler.[MİTHAT DURAN]


Eyüp Yıldızın Düşünceleri

Huysuz ve agresif!

Mito'yu anlatacak iki kelime, bir de yeminli Murat Özyer düşmanını ekleyeyim.

Ama iyi dost, sağlam arkadaş, ve oturaklı bir cimbomlu, kısa bir süre içindede baba olacak!

Bu forumun renklerinden biri, hatta forumun raiting makinası, çok yaşasın, sağlıklı olsun, mutlu olsun, huysuz olsun, tek isteğim bu!



GSbasket Röpörtaj Ekibi
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Yemek ile ilgili eksik anlatım var.:D

Roportaj cok guzel olmus ellerinize saglık. Eyup Yıldız ile ilgili anı super.:)
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Röportaj biraz aceleye geldi bikaç yerde yazım hatası olabilir onlarıda düzeltiyoruz.

Gsbasket röportaj ekibi
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Little itirafı güzel olmuş :)
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Bu röportaj Mithat Abi hakkındaki düşüncelerimi 180 derece değiştirdi :)

Elinize sağlık...
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Little itirafı güzel olmuş :)

Aşk olsun kanka itiraf değil,gerçek bu allahın bildiğini kulundan saklamanın,ne alemi var!!!.

Senin anın hakkında yorum yapmadın???
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Yazım hataları vardı birkaç tane ama aceleye gelmiş madem olur o kadar.Gerçekten çok beğendim röportajı sindire sindire okudum,eyüp abi ile ilgili anısı gerçekten'de komikti ayrıca kısa cevaplar bölümündeki cevapları çok güzeldi ve bu güzel röportajı bizlere sunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Bakalım sıradaki kim :)
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Beyler ellerinize sağlık.Her zamanki gibi bomba olmuş. Mithat abi sana da samimi cevapların için teşekkürler :)
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Mahmut Uslu' ya neden saldırdınız Mithat bey? Olayın perde arkasını dinleyebilirmiyiz lütfen?


Aslında olayın evveliyatı var.6-0 biten maçın üçüncü golünden sonra yukarıda ismi,geçen şahıs,orda bir hareket yapmiştı,ama Başkan bizim müdahele etmemize izn vermedi,belkide iyi yapmıştı,o zaman için, daha sonra fener ,Galatasaray basket maçı,Burak 3 sayılık basket attı şeref türbününde,aynı adam bize dönüm küfür edince bende şalter attı fenerin sahsıymış filan demeden,bende üstüne yürüdüm çıkan arbedede birtane sağlam gönderdim,ayırdılar,ben soyunma odasına giderken bu sefer oyuncu semih,mirsad boşnakça küfür edince dönüp onalara hamle yaptım mirsad bilir beni,B. evlerde zamanında ona ne yaptığımı,neysa bunlar canlı yayında oluyor,tabi big boss bunları seyrediyor,aramış birisini alın onu ordan kan çıkaracak demiş.ben soyunma odasındayım baktım fener taraftarı odaya geliyor,polisler müdahele etmiyor,içimden ulan dedim bunlar bizi bitirmeye geliyor.

Bende çektim ruhsatlı silahımı,gelin ulan bakalım ne olacak dedim,araya biri girdi fener amigosu dedi baba gerek yok,size saldırmaya değil,özür için geldik,kusura bakmayın.

Tabi ben bir ton fırça yedim madem bir bok yapıyorsun bunu niye canlı yayında yapıyorsun diye asıl komiği daha sonra o şahıs 3 devre programıda İlker YASİN'e olayı anlatırken beni Başkana şikayet ediyordu.Onun adamı şunu yaptı diye izlediğimde bayağı gülmüştüm.
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Galatasaray için bombada aradım evet, hemde arama kıyafetim olmadan parçalı ile :) :) !
 
Re: Aile Toplantısı ( 5. Hafta Konuğu: Mithat Duran )

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Galatasaray için bombada aradım evet, hemde arama kıyafetim olmadan parçalı ile :) :) !


Biliyorsun dışarı çıkınca seni içeri almayacağımı,ne varsa yapıyorsun asıl,memrların bilmediği,bomba yanlarında geziyor haberleri yok.Bombacı Eyüp seni.
 

Üst