Allen Iverson

Kendisini isteyen bir takım olmayınca NBA'in haşarı çocuğu, küçük dev adam, tüm zamanların en skorer 17. oyuncusu Allen Iverson basketbol kariyerini noktalama kararı aldı.
 
Gerçekten çok büyük bir oyuncu.Her ne olursa olsun bırakması kötü oldu.Geçen sene yaptığı müthiş asisti unutmayacağım :(
 
Çaldığı top ile mucizevi bir şekilde takımına maçı kazandırdığı anı ve Stephen Marbury ile 2003 All Star'da 150'ler de biten maçta yaptıklarını unutmayacağım. Tabii 2001 NBA Final serisinde Kobe Bryant ile girdiği düello da jabası :) .

Yazmakla bitmeyecek kadar müthiş bir kariyeri var. Umarım kendisini unutturmaz.

Ayrıca Wachovia Center'a forması asılmalı.
 
ben bıraktığına inanmıyorum. 34 yaşında sanırım daha.. bir süre bakıp teklifleri uzaktan izleyecektir.. özellikle play offlar yaklaştıkça yani all star arası sonrası bir çok takım teklifde bulunacaktır AI'a..
 
Hala güçlüyüm ve oynamak istiyordum diyor ama
basketbolu bırakmakla ailesine daha iyi vakit ayıracağını düşünüyormuş.
 
Kendi düşen ağlamaz.
Efsane olarak başladı efsane olarak sürdürdü, kestane olarak bitirmek zorunda kaldı.
Küçüklüğümde en beğendiğim oyuncunun bu hale düşmesi üzüntü verici.
 
Unutulmaz bir oyuncuydu ve öyle de kalacak.

Her ne kadar şu son dönemde verdiği kararların yanlışlığı onu kötü bir noktaya getirse de NBA'e damgasını vurmuş, gelmiş-geçmiş en büyük skorerlerden biridir. O müthiş cross-over'larını unutmak asla mümkün olmayacaktır. Gönül isterdi ki bir yüzük alarak bu işi bıraksın ancak geri planda kalmak istememesi ve hala gideceği takımın bir numarası olmak istemesi bunu biraz da imkansız kılıyor. Eğer kendine verilecek bir rolü kabul ederse belki de son bir şans ile yüzüğü kovalayabilir.

LeBron öncesi NBA'de en sevdiğim isimdi. 76'ers ile birlikte yaptığı işler çok iyiydi. Umarım AI bir yüzük almadan bu oyunu bırakmaz.
 
http://www.youtube.com/watch?v=HxVRQHU5It0
http://www.youtube.com/watch?v=grXws5m1 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=YEmS8ZQIhTA

iverson_lue.jpg


nba'i sevme nedenimdi, çocukluğumun starıydı.. aah ah...

eyayyyyyyyyyy!!!
 
Basketbol oynuyordum ve bana doğum günü hediyesi olarak Iverson ayakkabısı gelmişti. O ayakkabının içinde 2 yıl kalmışlığım vardır ve o hediyeyi aldığım andan beri en özel oyuncuydu kendisi benim gözümde..

Irkçılığa karşı yapılan organizasyonlarda onu görmek, çete kavgalarına karışması, hapis yatması, verdiği tokat gibi cevap'lar.. Hepsi ayrı güzeldi benim için.

Hidayet Türkoğlu : Kobe Bryant'ı savunmak gerçekten çok zor, ama Iverson'ı savunmak imkansız.

güle güle the 'answer..
 
The Answer good bye

Onun sayesınde phildelphia sixers tutmaya basladım.Bana böle özel bir takımı tutmamı sagladı.Iyv nın kan yutarak oynadıgı macımı saysam yoksa 12 eklem yerınden sakatken cıkıp oynadıgınımı saysam o Nba EN ÖZEL OYUNCUSU benim gözümde.

Keske sixersda güzel görkemli bir sonla bitseydi ona bu yakısırdı.Geri döner bir sezonlugunada olsa tekrar sixersda oynar vede öle bırakır UMARIM(bir senemiz gerekırse gitsin)
 
Allen Abi;

Mektebunu aldık.. Sen bizi unutmazsın, biz de seni..
Yine de bir gün oyuncu olarak veya başka bir şekilde bu franchise'a hizmet edeceğin günlerin hayali bize yetecektir..
Forman kirişlere elbet çekilecek.. Bu konuda şüphen olmasın..
Sen bizim öz malımızsın.. İstesen de başkasının olamazsın..
Gözlerinden ve dövmeli ellerinden öperiz..
Ailenle mutlu-mesut yaşamanı temenni ederiz..
Adamsın..
 
Benim NBA ile ilgili öğrendiğim bir iki şey varsa oda Iverson'ın 1 yıl içinde geri basketbola döneceğini söyler.O yüzden fazla ayağa düşmüşken bu kararı yerinde bence,seneye istediği draftları yapamamış veya iddialı bir kadronun 6. adamı olarak 'kurtarıcı' rölü ile çağrılmaya başlanır.
 

Üst