• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:09

wotws

0
Puanları 36
Çözümler 0
Web sitesi
www.gsbasket.org
@wotws
Tür : Aksiyon / Bilim Kurgu / Gerilim
Yönetmen : James Cameron
Senaryo : James Cameron
Görüntü Yönetmeni : Mauro Fiore
Müzik : James Horner
Yapım : 2009, ABD

Oyuncular

Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine) , Zoe Saldana (Neytiri) , Michelle Rodriguez (Trudy Chacon) , Sam Worthington . (Jake Sully) , Giovanni Ribisi (Selfridge) , Laz Alonso (Tsu Tey)

Film 14 yılda kurgulanmış. 500 milyon dolara yaklaşan bütçesiyle dünyanın en pahalı filmi ünvanına sahip.

Konu

Yakın gelecekte Pandora adında yeni keşfedilmiş bir gezegen var. Bu gezegende dünyada çok az raslanan ancak çok değerli olan bir elementten bol miktarda var. Ancak sorun şu ki, bu gezegenin sahipleri ve doğası madenciliğe izin verecek türden değil. En büyük tehdit, 3 metrelik ırklarına Na'vi adı verilen yaratıklar.

Bilimadamları, kendi NA'vi görünümlü yaratıklarını yapacak bir yol buluyorlar ( Na'vi ve insan DNA melezi). Bunlar boş vücutlar ve insanlarla bilimadamları bunları kullanarak Pandora'ya gitmek ve Na'viler'e savaşmadan yaklaşmak istiyorlar. Weaver, Avatar projesinin liderini oynuyor ve amacı Na'vier ile barışçıl yollardan temas kurmak.

Worthington ise bir gazi, felçli, ancak hala savşçı bir kalbi var. Bu nedenle bu onun kullanamadığı vücuduna kavuşması için mükemmel bir ortam yaratıyor.

Bu filme Pazartesi gideceğim. Herkes mükemmel diyor. Şu anda en iyi 3D teknolojisi olan IMAX'te (Sadece Ankamall ve İstinye Park'ta var, Ankamall'da gösterimde değil) izleyecektim ama bu teknolojiyi henüz ülkemizde kullanamıyorlarmış. Özellikle altyazılar çok yoruyormuş. Film 3D altyazı 2D yani :)

Ben de karar verdim Xpand ile izleyeceğim.

Hmm görüntüler, bir görsel şölen. Ancak konu da orjinal gibi ama mesaj, kurgu falan son derece klişe.

Ömer kurgu klişe dedin de adamlar 14 sene bunun için mi uğraşmışlar :)

Kerem, filmin makyajı o kadar güzel ki, 14 sene az bile olmuş. Ama kurgu bambaşka birşey, yıllarla uğraşmakla olmaz.

Dün öğlen Cinebonus'a gittik akşam seanslarının biletleri bile bitmişti.
Kız arkadaşımla Testereyi izlemek zorunda kaldık.. Gün romantik başlamıştı ama öyle bitmedi :)

Animasyon ağırlıklı bir filmin bu kadar ilgi çekeceğini sanmıyordum.. yarın bilet için şansımı deneyeceğim merak ettim baya..

Filmi Ankamall'da 3D olarak izleyebilecek miyiz Kerem? :)

izledim ve beğenmedim,ömer'in söylediklerine katılıyorum.gereksiz yere uzatılmış,izlerken uyumamak için kendimi zor tuttum.

Sinemada devrim olmuş millet uyuyor :)

Konu olarak klasikti belki ama görsel açıdan mükemmeldi ya.

Ankara'da da izlersin Barış tabi. Ben Xpand ile izledim mesela. Yalnız koltuktu, gözlüktü derken ara ile beraber 3 saate yaklaşan gilm yordu baya ya :)

izlemek gerekiyor

Görsel olarak kimsenin bir şikayeti yoktur fakat süre olarak gerçekten insanı sıkıyor.

Herkes görüntü kalitesinden bahsetmiş zaten.. Onun dışında pek tatmin etmedi beni. Sinemadan çıkınca iki saat ceza idmanı çıkarmış gibi oluyorsun.

İzlemenizi öneririm ama sinema devrimi falan demem mümkün değil kendi adıma. Konu olarak bu kadar zayıf olan bir filmi sadece görselliğinden dolayı abartmamak lazım. Kısacası overrated..

Kamera arkasını izledim geçen gün. Figüranlar dahil topu topu 30 küsur kişi rol almış filmde ama filmi izleyince ortalık yaratıklardan geçilmiyor. İnsan kendini kandırılmış hissediyor, kopyala yapıştır oyunculara döndü artık iyice sinema.

Film gerçekten çok güzel,
İzlediğim ( görsel anlamda ) en iyi film diyebilirim ...

Ama bu baş ağrısı çok fena yahu :)

Yer bulamıyorum yok böyle birşey..
Bakırköy cinebonus'ta resmen kapalı gişe oynuyor..

Dün pazar olunca dedim erkenden gidip bileti sağlama alayım.. Ama oda ne 23:30 seansına kadar olan tüm biletler yine bitmişti..

Yakında herhalde capacitynin önünde çadır kuracağım bilet almak için..

Alen abi çok şanssızmışsın..
Capacity'de takılıyorduk, sinemaya gitme fikri bile yoktu. Avatar'ı sorduğumuzda salon resmen boştu ve gitme fikri öyle çıktı bizden.
Nasıl bulamadın :)

Berk Tuna Tertipli' Alıntı:
Alen abi çok şanssızmışsın..
Capacity'de takılıyorduk, sinemaya gitme fikri bile yoktu. Avatar'ı sorduğumuzda salon resmen boştu ve gitme fikri öyle çıktı bizden.
Nasıl bulamadın :)

Hafta içi mi gitmiştiniz Berk?

Evet, cuma günü.

Film 500m$ harcanarak 12 yılda yapıldı :) Suankı toplam hasılatı 4milyar dolar suanda turkıye ile imf arasındakı konusalun para mıktarı :) varın gerisini siz düsünün...Bizde yahsi batı ile devam edelim :)

Geri