Avrupa Futbol Ligleri 2022-2023

Courtious'ın az önceki lastik gibi uzayarak çıkardığı top bana Taffarel'in kurtarısını hatırlattı.

Öte yandan ne olursa olsun şampiyonlar ligi yarı final rövanş maçı erken konusmak olmaz ama Real Madrid İspanya liginde sıradan takımla maç yapıyor gibi oynamamalı.Hücum hattına topu taşıyamadın 26 dk boyunca.

Manchester City ise takım halinde koşmanın,birlikte ön alanda pres yapmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi ilk 26 dk.Karşında orta sahanın gerisinde savruk şekilde dizilen takımda olunca golü erken buldular.

Valla Courtious'ın çıkardığı 1 tane net 1 tane kale dibinde kaçan birkaç tanede ciddi atağı var City'nin.
 
Real 2 senedir her eşleşmenin 2.ayağını evinde oynadığı için şans ayağına geldiğinde fırsatları değerlendirmişti. Sahada ölü görüntü verseler de rakipleri yeteri kadar gereğini yapamayıp karşısındaki formadan çekinince Real'in attığı 1 gol ev sahibi avantajıyla ivmeyi değiştiriyordu. Ancelotti de büyük hoca oluyordu "DonCarlo" oluyordu yersen 😅 Tüm stratejileri tutmayıp farka gidecek maçlar özellikle Courtios sayesinde açık kapı kalığı için son dakikalarda skor olarak değişince skor yorumculrının gözünde kahraman oldu.

Dün gördük gerçek "Real"i. İlk yarıdan da biterdi maç da kurtarıcı Courtuis iş başındaydı yine. Kroos'un attığı o şut biazaşağı gitse Ederson kurtarırdı ama belki biraz yana gitti desek gol olsa büyük şanssızlık olurdu City için. Bu oyunda moral maalesef çok önemli çünkü. Yine de oyuna bakınca City sahadan süpürdü. Real'e karşı üstünlüğünüzü skora yansıtınca yapacakları birşey kalmıyor elbette. Dünkü maçın Manchester'da oynandığını unutanlar acaba Real buradan da döner mi dedi ama o işler tatarftar sinerjisi olmadan zor. City sana topu teslim edip bekleyecek bir takım değil iç sahada.

Bundan sonra yılların Inter'lisi olarak finalde Inter'i tutuyorum ama her ne kadar Manchester'ın kırmızı tarafından olsam da Pep ve İlkay faktörüyle hakettikleri şampiyonluğu kazanan bir City'ye de hayır demem. Yıllar sonra keyifli bir final olabilir. Inter bu tip maçları kontrollü oynuyor ve çok zor gol yiyor. Erken gol yemezlerse her şey olabilir maçta.

Bu arada biletler en düşük 70 euro imiş. Böyle bir final için kabul edilebilir bir bedel, İmkanı olanlar değerlendirebilir.
 
City son 6 sezonda 5 Premier Lig şampiyonluğu almış bu sezonla birlikte. Guardiola yine kupalara, şampiyonluklara doymuyor, ambargo koymuş. Muhtemelen Şampiyonlar Ligi finalini de alacak bu sezon.
 
FIFA kulüpler dünya kupası diye bir turnuva olacakmış. 2025’te Amerika’da ilki başlayacakmış.
Bilginiz var mı?


Yukarıdaki linkten detaylara bakabilirsin. 32 takımın 12'si UEFA'dan ve 4'ü son 4 senenin Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak. Bunlar da şimdiye kadar Chelsea, Real Madrid ve Manchester City oldu şimdiye kadar. 4.takım bu senenin şampiyonu olacak. Ancak turnuva sezon bitimi Haziran ayında başlayacağı için 2024-25 şampiyonu katılamayacak. Onlar bir sonraki turnuvanın katılımcısı olacak bu da biraz tuhaf ama muhtemelen organizasyon çok önceden kura çekip takımları belirlemek istiyor bçyle büyük çapta bir turnuva için. Yine de büyük ihtimalle turnuvada yer alırlar çünkü geri kalan 8 takım UEFA puanına göre belirlenecek. Ancak klasik son 5 yıla göre değil turnuva 4 yılda 1 olduğu için son 4 yıl puanına bakılacak. O yüzden son 3 senenin puanlarına baktığımızda geri kalan 9 takım şöyle oluşuyor şimdilik; Bayern Münih, PSG, Liverpool, M.United, Inter, Leipzig, Roma, Juventus ve Sevilla olarak sıralanıyor. Buna Güney Amerika'dan ve yeni dönem Suudi takımlarından da eklemeler olacağını düşündüğümüzde çok güzel turnuva olur. Sezonlar biteceği için başka hiçbir turnuvada da kafalar olmaz takımlar açısından. Bu da tam kadro ve istekli takımlar izletir. 2020'de covid-19 nedeniyle yapılan tek maçlı turnuvanın ne kadar keyifli olduğunu ve bunu ilerde 8li veya 4'lü bir turnuva formatında yapabilir miyiz acaba diye düşünüldüğünü de hatırlatırım. Dolayısıyla format çok ilgi çekici olacaktır.
 

Üst