Avustralya Açık 2012

Bayanlarda her sene her turnuvada inanılmaz sürprizler oluyor.Erkeklerde ilk 4 numaranın en az 3'ü yarı finali görecektir yine.Fedex'in yolu zorlu olsada müthiş formunu umarım devam ettirip kazanır turnuvayı.
 
Berdych - Djokovic finali bekliyorum.

Kuranın üst tarafında Raonic zorlayacak Djokovic'i bir sonraki turda, Hewitt'i eler genç Kanada'lı sonrasında da Djokovic'i terletebilir. Murray ya da Tsonga ile muhtemel yarı final eşleşmesini de geçer Djokovic.

Berdych'in çeyrek finalde Nadal'ı, devamında da Federer'i elemesini bekliyorum muhteşem servis atıyor finale kadar da mental olarak çok etkilenmiyor bu isimlere karşı, benim süprizim Berdych turnuvada.
 
Erkeklerde gözlerim her zamanki gibi Del Potro'da.. Önce Yen-Hsun Lu'yu sonra da Philipp Kohlschreiber'i elemesini bekliyorum bir sürpriz yaşamadan. Sonrasında çeyrek finalde muhtemel rakibi Federer oluyor. İnşallah geçer diyim, zor tabi ama bekleyip görmek lazım..

Diğer takip ettiğim isim Tsonga'nın ne yapacağı konusunda daha keskin fikirlerim var.. Yarı finalden öteye gidemez gibi zaten, Djokovic rakip olacak oraya gelirse. Olay çeyrek finalde mi yarı finalde mi eleneceği gibi görünüyor, oradan da Murray'in gelmesi muhtemel. Orada da Murray bir adım daha önce..

Favori tabiki Djokovic, gönlümden geçen isim de her turnuvada olduğu gibi Del Potro...
 
Gerçek maçlar başlıyor.

Çeyrek final eşleşmeleri:

Erkekler:
Juan Martin Del Potro - Roger Federer
Tomas Berdych - Rafael Nadal
Novak Djokovic - David Ferrer
Andy Murray - Kei Nishikori

Kadınlar:
Caroline Wozniacki - Kim Clijsters
Victoria Azarenka - Agneszka Radwanska
Ekaterina Makarova - Maria Sharapova
Sara Errani - Petra Kvitova
 
Clijsters, Wozniacki'yi birincilik koltuğundan ederek yarı finale yükseldi, rakibi Victoria Azarenka.
Erkeklerde ise ilk yarı finalist Federer oldu, beklediğimden çok daha kolay oldu. İlk kez favori göstermedik o da sağolsun takır takır yarı finale kadar geldi. Yoksa???

Diğer taraftan da biraz zorlanarak gelen isim Nadal oldu. Finallerde görmeye alışık olduğumuz iki isim şimdi yarı finalde.

Bu arada:
"Bu sonuçla yarı finale yükselen Federer, bir Grand Slam turnuvasında 30. kez yarı final oynayacak. İsviçreli tenisçi, Grand Slam turnuvalarında 31 kez yarı final oynayan ABD'li Jimmy Connors'ın rekoruna da yaklaştı.

Federer, 1000. maçında Del Potro'yu yenerek resmi maçlarda 814. galibiyetine ulaştı. Grand Slam turnuvalarındaki 232. galibiyetini alan İsviçreli tenisçi Avustralya Açık'ta finale kalması halinde, Connors'ın bu alanda 233 maçla elinde bulundurduğu rekora da ortak olacak. "
 
Berdych çok iyi oynadı turnuvadaki formunu sürdürdü ama Nadal'ın son 2 setteki oyunu eski günlerini anımsattı özellikle son sette mükemmel oynadı. Böyle oynarsa Federer ile oynayacağı yarı final maçı da harika geçer.

Diğer taraftan Djokovic finale gidecektir Ferrer'in zorlamasını beklemiyorum Murray de klasik grand slamlerde tıkanma özelliği ile aklını kaybeder ve maç da gider.
 
Yine klasik bir Nadal-Federer maçı. Her maç aynı senaryo, kritik yerlerde yüzüp yüzüp bir türlü son noktayı koyamayan Federer, yine olmadık yerlerde yaptığı basit hatalar, saçmalamalar, Nadal'ın ise birazda balının katkısıyla insanlıktan çıkması vs. O yüzden maça da Nadal'a da Federer'e de gıcık olduğum maç olmuştur.

Bu arada bayanlarda finalin adı Victoria Azarenka-Sharapova oldu.
 
Ve şampiyon Novak Djokovic.
Yani iki tenisçiyi de kutlamak lazım. Müthiş mücadele, pes etmeyip sonuna kadar savaşma. Sonuçta biri kazanacaktı o kişi Djokovic oldu.
 

Üst