Ayberk Olmaz

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında Ayberk Olmaz ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. 8 Haziran 1996 doğumlu, 210 cm boyundaki Ayberk Olmaz pivot pozisyonunda forma giyiyor.

Kariyerine 2013 yılında başlayan genç pivot, 2014-15 ve 2015-16 sezonunu TED Ankara Kolejiler formasıyla geçirdi. 2016-17 sezonu öncesinde İBB Spor Kulübü ile anlaşan Ayberk, kariyerinin ilk önemli sürelerini de burada Ertuğrul Erdoğan’ın yönetiminde aldı. 2016-17 sezonunda ligde 16 maçta görev yapan oyuncu ortalama 9.2 dakika süre alırken 2.1 sayı ve 1.8 ribaund ortalamaları tutturdu.

Geride bıraktığımız 2017-18 sezonunda ligde 20 maça çıkan ve ortalama 15 dakika oynayan Ayberk Olmaz, 4.2 sayı ve 3 ribaund ortalamalarıyla oynadı.

Genç oyuncumuza Galatasaray’a hoş geldin der, başarılı bir sezon dileriz.
 
Oktay hoca Galatasaray'lı değil diye alf atmıştınız aldığınız adamı hiç mi araştırmadınız?

Sonra aile İstanbul'a taşınmış... Ayberk doğuştan Fenerli... 2 yıl önce babası ile Dereağzı'ndaki Fenerium'a gelmişler, forma almak için... Tesadüf o ya, şimdi Darüşşafaka&Doğuş'ta görev yapan, Fenerbahçe Ülker Alt Yapı Koordinatörü Fikret Doğan'a yakalanmışlar... Doğan, "Gel bakalım" deyip az ilerdeki salona götürüp eline topu vermiş. Ayberk'in üzerinde günlük kıyafetler... Sıçramış smacı yapmış... "Ver nüfuz cüzdanını" demiş...

http://*********************************************/haber?haber=25982
 
Fenerium'dan alışveriş yaparken tesadüfi basketbol olmuş bir Fenerbahçe sevdalısı arkadaşımız demek. Hayırlı olsun. Işıl Alben'i göndermeye çalışıp aynen böyle oyuncuları alalım. Yakışır!
 
Hangi formayı giydiğini unutup gönül verdiği renklerle ilgili en ufak bir şey hissettirirse canı yanar. Sadece basketbola odaklansın.
 
Son iki sezonda Galatasaray basketbol şubesinden soğumam vesilesiyle, ister istemez ülke basketbolundan da uzak kalmıştım.
Pazar akşamı Ayberk'i izlerken bu iki unsura da dair heyecan duyabildim tekrardan.
Kendisinin gelişimini merakla takip edeceğim.
Umuyorum ki Goksenin Köksal ve Ege Arar'ı önüne örnek olarak almaz.
 
Takımımızın AS Monaco maçı öncesi gerçekleştirdiği son antrenmanda oyuncumuz Ayberk Olmaz sol ayak bileğinde bir sakatlık yaşadı.

Kulüp doktorlarımız tarafından yapılan muayenede Ayberk Olmaz'ın sol ayak bileği bağlarında yırtık tespit edildi.

Oyuncumuzun yaklaşık bir ay sürecek rehabilitasyon sürecinin ardından takımla çalışmalara yeniden başlaması öngörülüyor.

Ayberk Olmaz'a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hızlı bir rehabilitasyon süreci geçirmesini temenni ederiz.

Geçmiş olsun...
 
Bugün o kadar berbat oynadı ki Ertuğrul Erdoğan 2. çeyreğin başında az daha dövecekti kendisini.Bu seviyede işi kalmamış.
 
Son attığım mesajın üstünden bir yıl geçti ve hala takımda. Ligin en az para kazanan 2-3 yerli oyuncusundan biri olması bile şaşkınlığımı gidermiyor. Belki bizden gittikten sonra Eurocup'ta 1 maç bile görmeyecek ve BSL'de tutunabilse bile play-off göremeyeceği bir takımda olacak ama 2. sezonunu tamamlayabilmesi kendisi açısından büyük bir başarı. İleride torunlarına anlatır herhalde.
 
Bir Berk Demir'in Daçka'da bu yıl yaptıklarına bakıyorum. Bir Samet Geyik'in bu yıl geldiği noktaya bakıyorum. Bir Metecan Birsen'in Karşıyaka'da yeniden doğuşuna bakıyorum. Bir de yedek 4 numaramız diye izletilen Ayberk'e bakıyorum. İçimden sadece bu geçiyor :
 
Gelirken bonsevis ödedik pişmesi lazım oynaması lazım. Kapasitesi sınırlı Sertaç i da cok genç ham iken almıştık, Melih Mahmutoğlu nu da. Yedek uzun olarak hazır olmayan ham gelişiminin başındaki oyuncuları tercih etmezdim.
 
Son iki sezondur formamızı giyen Ayberk Olmaz ile sözleşme yenilendi!

Kendisine sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmesini diliyoruz.
 
Bu yıl beni sinirlendiren en büyük olay bu oldu. Lig'de bile tutunamayacak ve 2 yılda hiçbir şey yapmamış bu oyuncu neden devam ediyor ve kendisi neden tepki göreceğini bile bile takımda kalmak istiyor ? İnanın bilmiyorum.

Mustafa Cengiz'den nefret ediyorum artık!
 

Üst