Barclays Atp Tour finals-London 2009

1 ay kadar önce doha'da wta bitmişti.. şimdi atp kapanıyor londra'da.. son derece prestijli bir turnuva.. yine grup sistemi ve çapraz eşleşmeler olacak.. benim için kötü haber eurosport'un vermiyor olması.. evine aydın doğan ve yardakçılarına ait hiç bir yazılı, görsel malzemeyi sokmayan benim için d spor da bir seçenek değil ve hiç bir zaman da olmayacak.. benim paramla ercan saatçi gibilerin boğazından bir lokma geçmesin.. d spor'a sahip olan tenis severler için güzel bir seyirlik..

gruplar şöyle;

a grubu: federer, murray, del potro, verdasco...
b grubu: nadal, djokovic, davydenko, soderling..


nadal, roland garros'dan beri ilk kez soderling'e karşı oynayacak..rafa, soderling'i bu sefer ezip geçecektir.. soderling'in dünyanın en overrated tenisçisi olduğunu düşünüyorum zaten.. djokovic çok formda geliyor.. federer ve nadal sallanıyorlar.. murray ve del potro'da sakatlıktan çıkıyorlar.. geçen sene burada final yapan davydenko'dan iyi bir iş gelebilir..

22 kasım-29 kasım tarihleri arasında oynanacak bir turnuvadır kendileri..
 
Emre abi erkeklere de ayrı bir başlık açmasaydın haksızlık olacakti ama sen buna izin vermeyip açmışsın bile,adaletin için teşekkürler:)

Federer'in grubu baya zorlu gözüküyor,orada keyifli maçlar olur,kimin çıkacağını kestirmek zor,rahatlıkla Federer çıkar diyemiyorum:( Diğer taraftan normal şartlarda Nadal ve Nole çıkması lazım ama Nadal da ???.Djokovic çok forma o çıkacaktır zaten.

Benim için güzel bir seyirlik olacak:)
 
yahu bu parisdeki geçen hafta sezon sonu değilmiydi ne oluyor dedim bir an ,ben 0nu final diye izlemiştim ama Emre kardeş :( .federer şampiyon olana kadar bitmeyecek mi bu sezon.
 
Eser Atalay' Alıntı:
yahu bu parisdeki geçen hafta sezon sonu değilmiydi ne oluyor dedim bir an ,ben 0nu final diye izlemiştim ama Emre kardeş :( .federer şampiyon olana kadar bitmeyecek mi bu sezon.

yanlış turnuvayı izlemişsin eser kardeş.. kapanış bu..
federer'in pek şampiyon olacakmış gibi bir hali görünmüyor şu ara..
Bu ara djokovic moda..
 
Ş.Saadet Ünal' Alıntı:
Federer'in grubu cidden çok zor.. Umarım Del Potro ile çıkar.. Diğer gruptan da davydenko ve soderling çıksın.. :)

Anti Nadan duyguların ön planda gene Saadet :)

Dün gece Nadal-Novak yarı finalinin tekrarını izledim. Benim gördüğüm Novak bu turnuvanın favorisidir. Adam formunun zirvelerinde süzülmeye devam ediyor. Nadal aynı maçta ayağından sakatlanmış sürekli rejinin gözü ayaklarındaydı Nadal'ın. Amerika Açıktan beri "yaralı boğa" olarak nitelendiriyorlardı Nadal'ı ama benim gördüğüm "yaralı boğa" artık ölmek üzere. Federer'le unutulmaz 5 setlik mücadeleler yapan, müthiş vuruşlar ve savunma gösteren Nadal yok artık. Sakatlığı onu bitirmiş iyice. Sharapova gibi uzun soluklu bir ara vermeden eski Nadal'ın geri dönmesi mümkün görünmüyor.
 
Saadetcim senden yeni Soderling resimleri bekliyoruz:)

Bu arada Federer'in resmi ne öyle:)

http://cache.daylife.com/imageserve/07V88pNbEZ8jI/610x.jpg

Nadalda süper(!) çıkmış:

http://i45.tinypic.com/331h8qb.jpg

Gerçi diğerlerininde onlardan pek farkı yok.Geçen Emre abinin Doha turnuvası ile ilgili resimleri koyduğu adreste hepsinin resmi var.Şöyle:

http://lovegametennis.blogspot.com/

İstikbal göklerdedir:)
______________________

Pazar günkü maçlar:

tsi 16:15 Murray-Del Potro
tsi Federer-Verdasco

Pazartesi:

tsi 16:15 Nadal-Soderling
tsi 22:45 Djkovic-Davydenko
 
Dünkü maçların sonuçları şöyle:

Murray-Del Potro:6-3, 3-6 ve 6-2

Federer-Verdasco:4-6 , 7-5 ,6-1
..........................
D spor maçları şuan vermiyor,sanırım yine yarı final ve final maçlarını verecekler,Federer yarı finale kadar gelsin de en azından sezon biterken bir Federer maçı izleyelim.

Ayrıca şuan oynanan maçta ilk sette Soderling 4-3 önde.
 
soderling, nadal 'ı Roland Garros'dan sonra, Londra'da da yenmeyi başarmış 2 sette.. djokovic de davydenko'yu çok zorlanmasına rağmen 2-1 geçmiş..

bugün;

Del Potro - Verdasco
Murray - Federer


maçları oynanacak..
 
Ş.Saadet Ünal' Alıntı:

Sağol şekerim.
_________________

Sezonu lider kapadı ve rekoru yakaladı

Andy Murray'i mağlup ederek Masters Cup'ta 2'de 2 yapan Roger Federer, sezonu 1.sırada kapatmayı garantiledi. İsviçreli raket bunu yaparken 20 yıldır aşılamayan Ivan Lendl'ın rekoruna da egale etmeyi ihmal etmedi...

Rekorların adamı, Andy Murray galibiyetiyle 2009 sezonunu 1.sırada kapatmayı garantiledi.

Rafael Nadal'ın az da olsa varolan ümitlerinin tükendiği maç neticesinde liderliğini perçinleyen Roger Federer, 5.kez seneyi lider kapayacak.

Tarihte bunu başarabilen 3.tenisçi olan Roger Federer, Pete Sampras ve Jimmy Connors'la birlikte bu alanda başı çekiyor.

Geçtiğimiz yıl 1.sıradaki yerini Rafael Nadal'a kaptıran İsviçreli raket, 1 yıl aradan sonra yeniden zirveye kurularak Ivan Lendl'ın 1989'da yaptığı geriye dönüşten bu yana, bunu tekrarlayan ilk tenisçi olma özelliğini de eline geçirdi. Ivan Lendl 1988 yılında Mats Wilander'e zirveyi kaptırmış, 1 yıl sonra yeniden birinci olmuştu.

15 Grand Slam şampiyonu, daha önce Jimmy Connors'un 165 hafta üst üste 1. olma rekorunu 237 haftaya taşımıştı. İsviçreli'nin hedefinde şimdi Pete Sampras'ın elinde bulunan 286 hafta liderlik koltuğunda oturma rekoru bulunuyor.
_______________

Boşuna rekorların adamı denmiyor.Go Roger =)

Dünkü maçın da büyük bir bölümünü izledim,D Spor yarı finalden sonra verecek herhalde dedim ama dünkü maçları canlı yayınladı,bakalım finale kadar bütün maçları verecekler mi?D Spor bu belli olmaz,çoğu maçı canlı yayınlamıyor sonradan banttan yayınlıyorlar.

Nadal'da şu gruptan hiç galibiyet almadan elenirse şaşırmam,yenerse de bugün Davydenko'yu belki yener,tek galibiyet onu üst tura çıkarmayabilir.
Geçen bayanlarda Venüs tek galibiyetle mi çıkmıştı bir üst tura??
 
Nadalolduğu zaman federer'i seyretmek büyük keeyif. Ama Nadal oyun anlayışını değiştirmezse, ne yazıkki kortlarda onu daha fazla göremeyeceğiz. Federer her aman topun arkasında hareketli görüntüsü ile şahsen beni her zaman büyülüyor
 
Soderling sıçramaya devam ediyor, Federer'de noktalanacak bu gidişle sıçramaları. Nadal'dan sonra Novak'ı da geçti Soderling. Nadal aynı tarifeye devam ediyor, Davydenko'ya da yenilip işini garantiledi.
O kadar dedik sana "git adam gibi iyileş, ondan sonra gel" diye, büyük sözü dinlemezsen olacağı buydu Sinyor Nadal.
 
Federer, D.Potro'ya (bu çocuğa ısınamadım bir türlü, çok itici geliyor yıllardır bana nedense) yenilmesine rağmen ikiside yarı finale çıktılar. Büyük ihtimal finalede bu ikisi çıkacak gibi.

Bu arada, Nadal ve Murray'den sonra D.Potro da Federer'le olan maçlarında üstün taraf olacak bu gidişle.
 
Nadal üçücü maçında da Djokovic'e 2-0 yenilmiş,hiç set alamadan turnuvaya veda etmiş oldu.

Del Potro mevzusuna gelirsek Arjantin'li olması hasebiyle destekliyorum,ayrıca iyi de bir oyuncu ama tenisseverlerin gözüne daha hoş görünmek istiyorsa öncelikle kısa kollu tişörtler giysin lütfen:)
Emre abi senin bağlantıların vardır ya, şu Del Potro'ya ulaşıp isteğimizi ona iletsen ne güzel olur,büyük sevaba girersin valla.=)
 
Emel Dizili' Alıntı:
... tenisseverlerin gözüne daha hoş görünmek istiyorsa öncelikle kısa kollu tişörtler giysin lütfen:)
Emre abi senin bağlantıların vardır ya, şu Del Potro'ya ulaşıp isteğimizi ona iletsen ne güzel olur,büyük sevaba girersin valla.=)

İşte bunu kastediyorum bende, tek ben değilmişim demek çok şükür. :)
 

Üst