• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Puanları 0
Çözümler 0
@Gazanfer Tosun
Rakiplerimizi, özellikle de en büyük rakibimiz Fb Ülker'i değerlendirecek olursak;

- Pargo, Bogdanovic ile anlaştılar haberleri var. Chuck Eidson için de astırıyorlarmış ama Bogdanovic oraya daha yakın gibi sanki.

- Sean May, Lavrinovic ve Saras'ı gönderecekler doğal olarak. Yabancı sorunu nedeniyle muhtemelen Kinsey de gidecek, Bosman kuralını göz önüne alırsak.

Bu gelişmelerle şöyle bir kadroları oluyor.

Ukic - Pargo - Engin Atsür
Ömer Onan - Bogdanovic
Preldzic - Marko Tomas
Yabancı - Kaya - Mirsad
Vidmar - Oğuz

Euroleague için kadroları böyle olacak gibi gözüküyor. Burada Vidmar ve Mirsad sakatlıktan ne şekilde dönecek çok önemli onlar için. Bir de bu kadronun hücum gücü çok üst seviyede ama onlara geçen sene başarıyı getiren ön alan savunmasını sekteye uğratabilir.

Lig için bizim baş edebileceğimiz bir kadro, tribüne oturtacakları yabancı tercihi belirleyici olacak orada da...

Kısaları inanılmaz güçlü yalnız.Eidson alırlarsa savunmada da sıkıntı yaşamazlar yine.Vidmar,Mirsad'ın nasıl döneceği en kritik nokta dediğin gibi .Onlar eski formlarında dönerse her yönüyle çok güçlü bir kadro olabilirler.

Valla Eidson'ı alamazlar inşallah. Adamı çok beğeniyorum ve o iğrenç forma altında izlemek istemem. Pargo'ya kıl olurum ve Ukic varken gereksiz hamledir bana göre

Pargo kesin olarak Maccabi'de kaldı Edison'da kalmaya yakın diyor İsrail'liler İnterbasket'de.

Beko Basketbol Ligi 2011/2012

Hacettepe ile Genç Banvitliler´e hoş geldin diyerek açalım başlığı...

Evet 2010/2011 sezonu bitmedi ama iki takım haricinde bir çok takım için sezon çoktan tamamlandı, yeni sezon hazırlıkları başladı, transfer haberleri açıklanmaya başlandı...

O halde 2011/2012 Beko Basketbol Ligi´ne dair düşünceleri paylaşacağımız başlığı açmakta fayda var.

Banvit'te sanırım İbrahim Yıldırım'ı gönderecekler. Bu sene meydana gelen bir olay yüzünden başkan ona epey kızmış. Epeydir kadroya girememesinin nedeni de buymuş. Vasat takımlar için iyi back-up gard olur.

Bu başlığa taşımak daha iyi oldu sanırım. Diğer başlıktaki mesajımı silebilirsin Onur abi.

İbrahim Yıldırım ile ben orta okuldayken karşılıklı oynamıştım. O zamanlar 2 numara oynuyordu. Müthiş bir şutördü. "Oo bi' maçta 11 üçlük atmış" , "Her maç 40'ı varmış" gibi efsaneleri hep konuşuluyodu :) Hocaları da çok umutluydu kendisinden ama bi' türlü beklenilen patlamayı yapamadı bence.

Bu arada Genç Banvitliler'de çok büyük ihtimalle devredecekmiş hakkını bir takıma. Selçuk, İTÜ falan varmış adaylar arasında.

Aynen öyle Doğuş, çok büyük bir oyuncu olacağı konuşuluyordu 2-3 seneye kadar. Beni de etkilemişti açıkçası.

Ama beklenen çıkışı yapamadı, Orhun Ene geldiğinde bi' ihtimal denildi ama taraftarla epey samimi olması, bunun sonunda da istenmeyen olayların çıkması Banvit Başkanını sinirlendirmiş. Türklerle devam etmek istiyorlarsa 1 numara da bence Yiğitcan'dan çok daha iyi bir alternatif ama diğer sorunlardan ötürü kalmasını beklemiyorum.

Soner Şentürk@Erdemir

Beko Basketbol Ligi'nde üç sezondur küme düşmekten son anda kurtulan Aliağa Petkim, aynı kabusu yaşamamak için kolları erken sıvadı.

Antrenör Burak Bıyıktay'la yeniden anlaşan, Bornova'dan ayrılan Ümit Sonkol'la da söz kesen Yeşil-Beyazlılar, geçen sezon Almanya Ligi asist kralı olan Sırp oyun kurucu Branislav Ratkovica'yı renklerine bağladı.

Burak Bıyıktay, üç sezondur Tuebingen takımında forma giyen Ratkovica'nın geçen sezon 7.4 asist ve 12.0 sayı ortalamaları tutturduğunu hatırlatarak, "Tam düşündüğüm sisteme uygun bir oyun kurucu buldum. Zagorac'ı tutarsak, iki ABD'li daha alacağız. Yerli piyasasında araştırmalarım sürüyor" dedi.

Trabzonsporda ciddi mali kriz varmış oyuncuların hepsi ihtar çekmiş ayrıca Ersin Görkem'inde diğer yılki ücreti çok fazla olduğundan indirime gitmek istemişler ya da sözleşmesini feshetmek istemişler . ( sormazlarmı adama sözleşme yaparken nerdeydin diye Doğan Hakyemez bir takımı daha batırdı . )

Fenerbahçe-Efes Pilsen-Beşiktaş , Olin Edirne'den ayrılacak Can Akın ile ilgileniyorlarmış.Banvit'de Erkan Veyseloğlu'nu transfer etmek istiyormuş.İki hamlede bana mantıklı gelmedi...

Can Akın bizde oynadığı sezon felaketti.Ancak bu sezon Olin Edirne'de müthiş iş çıkarttı.Eğer bu sezonki performansını devam ettirebilirse Can TBL'de rahat her takımda oynar.Banvit'inde 3 numarada kaliteli bir oyuncusu yok.Erkan Veyseloğlu iyi katkı verebilir ancak o da büyük hedeflerin oyuncusu değil kesinlikle.

Aliağa Petkim, Ratkovica ve Ümit Sonkol'un ardından Pınar KSK'nin eski guardı Ryan Toolson ile ABD'li pivot Brian Qvale'i renklerine bağladı

Ufuk Sarıca: Savanovic konusunda büyük oranda anlaşma sağlandı, resmi imza atılmadı ama mutlu sona büyük oranda yaklaştık.

Savanovic çok büyük bi' transfer. Saha içinde katacaklarını tartışmak doğru olmaz zaten her sisteme uygun bir oyuncu çünkü. Bunun dışında da gerçek bir lider. Maç nasıl giderse gitsin disiplinini kaybetmeyecek, asla yılmayacak bir oyuncu. Efes için çok isabetli bi' transfer olmuş. Gönül ister ki bizde oynasın fakat o seviyelerde değiliz henüz.

Fenerbahçe için de Bourisis ve James Gist konuşuluyor. Onlar için de doğru adres bu 2 isim. May gibi bir balondan sonra Gist mest edecektir onları.

Beşiktaş bu sezon VEF RİGA'da oynayan Art Parakhouski ile ilgileniyormuş.

Efes Pilsen için de Savanovic'ten sonra Planicic ( Önümüzdeki sezon 1 numara da görmek istediğim ilk isim ), Siskauskas, Kaun isimleri geçiyor. Efes sağlam geliyor gelecek sezon için.

2 takımda çok iyi yabancılarla ilgileniyor, biz de karşılık verebiliriz umarım.

Sinan ile Kontratı uzatmışlar galiba :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri