BSL 13. Hafta | Galatasaray 93-85 Arel Üni. Büyükçekmece Basketbol

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, Tahincoğlu Basketbol Süper Ligi 14. hafta mücadelesinde 5 Ocak Cumartesi günü Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol ile karşılaşacak. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 15:15’de başlayacak ve Tivibu Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmayı Mehmet Şahin, Kaan Büyükçil, Semih Vural hakem üçlüsü yönetecek.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımımız, şu ana kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 12 karşılaşmada aldığı 7 galibiyet 5 mağlubiyet ile beşinci sırada bulunuyor. Ligde oynadığı son mücadelede Türk Telekom’a konuk olan takımımız sahadan 87-81’lik mağlubiyetle ayrıldı. Takımımızda 17 sayı ile oynayan Nigel Hayes en skorer oyuncumuz olurken Aaron Harrison, Marko Arapovic ikilisi 15’er sayı, Zach Auguste ise 12 sayılık katkı verdi.

Rakibimiz Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol şu ana kadar Tahincoğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı maçlarda aldığı 5 galibiyet 7 mağlubiyet ile on birinci sırada bulunuyor. Oynadığı son karşılaşmada Afyon Belediyesi’ni ağırlayan rakibimiz, sahadan 84-94 mağlup ayrıldı. Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’da 21 sayı üreten Kenny Hayes ve 20 sayı ile oynayan Osiris Eldridge takımlarının en skorer isimleri oldu.
 
ilk yarı 45-45 son 5 dakkaya kadar çok kötü savunma yaptık. Göksenin ve Hayes ön plana çıktılar. Klobucarın da çok şaşırsam da ekstra katkısı var. Toplam 8 oyuncu kullandık. Ama Tai Websterın olmadığı bir günde Emir Gökalp neden kullanılmaz anlamıyorum? Büyükçekmecede Devin Williams şov yapıyor. 16 sayıda. Auguste ve Arapovic bugün onu durduramadı. Keşke Devin Williams bizde olsaydı. Bence Vesely'den sonra ligin en iyi pivotu.
 
Çok kötü savunma yaptık iyi atarak kazandık salonda Mustafa Cengiz diye sevgi gösterisinde bulunanlar rica etse de şu takıma bir uzun bir de oyun kurucu alsa.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Maçı kazanmak güzel oldu. Savunma sertliğini iyi ayarladığımız dakikalarda rakiplere ciddi sıkıntı yaratıyoruz ve dış şuta itiyoruz ama önemli olan maçın tamamına yakınında bu savunmayı sağlamak. Maçın adamı kesinlikle Nigel Hayes'ti. Müthiş bir kişisel performans ortaya koydu.

Maç içerisinde "büyük başkan" diye tezahurat yapılması sebebiyle ben utanç duydum. Mustafa Cengiz "Büyük" ise Faruk Süren ne acaba? Çok yazık çok ...
 
Sezon sonu için belli ipuçları edinebiliyoruz. Ligde kalitenin düşmesinin de etkisiyle bu sezon Playoff yapacağımız neredeyse kesin gibi. İlk 4 ve hatta ilk 3 şansımız da mevcut. Set tempomuz son maçlarda daha yukarıda, daha akıcı hücum ediyoruz.

Saf bir oyun kurucu ile çok daha iyi işler çıkarabiliriz. Yönetim buna kulak tıkamamalı.
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımımızın, Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’u 93-85 mağlup ettiği maçtan sonra başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Nigel Hayes basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:
“Bizim açımızdan Türkiye Kupası adına çok önemli bir karşılaşmaydı. Aslında ufak tefek sakatlıkların da etkisiyle çok iyi bir hafta geçirmedik. Tai Webster’ın son 3 haftadır belinde bir sakatlığı var. Sağlık ekibi hazırladı ve Fenerbahçe Beko maçında oynayabildi ama bu maçta onu dinlendirmek zorundaydık. Marko Arapovic’in sakatlığı söz konusu, Ege’nin de sakatlığı var. Eksik bir kadroyla hazırlandığımız bir maç oldu. Ben maçın çok zor geçeceğini düşünüyordum, öyle de oldu. Rakibimiz cidden çok farklı bir basketbol oynuyor. Bire bir hücumun, yaratıcılığın çok yüksek seviyede olduğu bir basketbol oynuyorlar. Kolay da değil. Bu yönüyle sanırım kaybettiğimiz Afyon maçına benzetebiliriz. Sanıyorum bugün biraz daha akıllı oynadık maçın son bölümü hariç. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim hedefimiz her maç için konsantre olup kazanmak. Her hafta bunu yapmaya çalışıyoruz. Çok mücadele eden bir takım, bu yüzden oyuncuların hepsini tek tek tebrik ediyorum. Hata yapılır, maç kaybedilir ama Galatasaray takımının bir kimliği var. Bu da her top için mücadele eden bir Galatasaray takımı, onlar da bu kimliği her maç sahaya koyuyorlar. Her top son topmuş gibi mücadele eden bir Galatasaray takımı var. Elbette bilgi eksikliği ve gençliğin getirdiği hatalar da var. Enerjimizin yüksek olması bazen bu hataları telafi ediyor. Bugünkü maçta etti, Türk Telekom maçında telafi etmedi.
Bir de küçük bir sitemi ben buradan taraftarlarımıza göndermek istiyorum. Öncelikle buraya gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Hakikaten basketbol takımını destekleyen kemik bir taraftar grubu var. Bugün de bu kötü hava şartlarında buraya gelen taraftarlarımız bu teşekkürü hak ediyor. Fakat Galatasaray takımı, 1500 – 2000 kişiye oynamamalı. 7000 kişiye 8000 kişiye oynamalı. Bu takım da bu saygıyı ve desteği hak ediyor. Bizim kaç tane kombineli taraftarımız var ben gerçekten çok merak ediyorum. Bu şartlarda bu kadar mücadele eden bir takım bence desteği hak ediyor. Sene başından beri aynı şeyi söylüyorum, bunu bir kez daha da söylemeyeceğim. Lütfen bu takımı destekleyelim ve lütfen burada arkamızda büyük bir güç olarak bir taraftar grubu olsun. Tekrar ediyorum, sene başından beri bizi desteklemeye gelen taraftar grubunu ayrı bir yere koyuyorum ve çok teşekkür ediyorum. Ancak tahmin ediyorum Galatasaray’ın bu salonu dolduracak taraftar grubu vardır diye düşünüyorum. Bu takımı desteklemeyeceksek hangi takımı destekleyeceğiz? Bu çocuklar mücadele ediyor. Sene başında bana söylenen ‘takım mücadele etsin yeter’ cümlesiydi. Taraftarlardan böyle mesajlar geliyordu. E mücadele ediyoruz, ben de rica ediyorum taraftarlarımız gelip desteklesin. Oyuncularımız bunu hak ediyorlar çünkü, bu saygıyı ve desteği hak ediyorlar. Bunu söylüyorum ve bir daha da bunun altını çizmeyeceğim. Ligin ikinci devresinde evinde oynayacağımız 8 tane maç var. Deplasman maçları azalacak. Anadolu Efes maçı da Sinan Erdem’de olacak. Galatasaray taraftarı gittiğimiz her yerde zaten oluyor ancak ümit ediyorum ki ligin ikinci yarısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda da daha fazla olacak.”

Oyuncumuz Nigel Hayes ise şu ifadeleri kullandı:
“Bugün bizim oyunda hem iyi yaptığımız hem de kötü yaptığımız şeyler oldu. Ben yaptığımız hatalar hakkında konuşmak istiyorum. Bugün ilk yarıda savunma enerjimiz çok düşüktü, çok basit hatalar yaptık. Savunmada geriye koşmakta zorlandık, çok basit top kayıpları yaptık ve rakibin çok kolay sayılar bulmasına izin verdik. Türk Telekom maçından sonra da bunu söylemiştim, eğer savunma seviyemizi belirli bir noktaya taşıyabilir ve bu enerjiyle oynayabilirsek yenemeyeceğimiz bir takım yok. Bugün kapasitemizin çok altında oynadığımızı düşünüyorum ama ne kadar çirkin de olsa galibiyet galibiyettir. Bugün de galibiyet aldığımız için mutluyum.”
 

Üst