BSL 13. Hafta | Galatasaray Ekmas 89-83 Beşiktaş Emlakjet

84-78 öndeyiz ve rakip top kaybediyor. Rakibin molası yok ve kalan süre 2:20. Biz gidip mola alıyoruz ve rakip moladan döndüğünde farkı tek hücuma indiriyor. Ne gereği var hoca? Rakip zaten o anda düşmüş ve biz süreyi durduruyoruz. Bırak akıp gitsin süre. Mitrovic’in oyuna dokunuşları rezalet.
 
Su Besiktas’in 6 yabancisinin en az 3’u iskarta adamlar.Ama bu doneme kadar cok iyi geldiler.Iyi de goturuyorlar.Sebebi de tamamen koc farki.Yoksa Besiktas’in kadrosunun bizden iyi bir kadro olmadigindan eminim.

Walden bugun muhtesem oynadi.Hucumda 20 atmasinin yani sira savunmada muthis isler yapti ve ben bu takimda oynarim dedi.

Prepelic cok ozel bir oyuncu gercekten.Bugun sahadaki 24 basketbolcu arasinda bir cevher gibi parliyor.Digerlerinden en temel farki oyunu beyniyle oynamasi.

Mccormack hucumda kusursuz bir mac cikardi.Zaten Mccormack bu.Onu beslerseniz karsiligini her zaman verir.Bu isi de Prepelic cok iyi yapiyor zaten.

Yalniz takimda inanilmaz bir 4 numara problemi var.Koca maci Yeboah ve Gokseninle oynadik resmen.Oraya iyi bir transfer sart gibi duruyor.

Kocu cok elestirdik ama bugun iyi is cikardi.Rotasyon isini abartmayip takimi corbaya cevirmedi bu kez.Tum takima ve koca tebrikler.Onemli bir galibiyetti.Artik bir seri gelsin de kafamizi yukari siralara kaldiralim.
 
Derbi kazanmanın hazzı her zaman farklıdır. Takımımıza tebrikler yüzümüzü güldürdüler.
Bunu söylemek bana eziyet geliyor ancak sürpriz bir galibiyet aldık. Beşiktaş’a karşı herhangi bir branşta kadro kalitesi olarak geride kalmak rezalet bir durum. Delgado 4-5 pozisyonda boş atışları kaçırdı. Maçın kırılma anlarından biriydi bu durum. Bazen topunda sevmesi çok önemli.
Hakemler de rezaletti. İki takıma da basit fauller çıktı.Ancak bize verilen hücum fauller komediydi.ikisinde de üçlük bulduğumuz pozisyonlardı.
Nispeten Fenerbahçe maçına kadar denk takımlarla oynayacağız. Bir nebze olsun üst sıralara tırmanmak lazım. Bulunduğumuz pozisyon rezalet.
 
Hakemler rezil bir maç yönetti.
Özellikle çaldıkları teknik fauller bjk yi oyunda tuttu.
Ama maç sonu bjk nin hocası hakemler yüzünden kaybettik dedi 🤦‍♂️
 
Bost Radebaugh ve Jarell Martin'i gönderip hala ve hala bir tane sağlam guard gerekiyor. 8 den 6 ya düşeriz hem. Kadroda Halilovic olsa en azından içeride surekliligimiz olurdu Samet pivot değil.

Olmazda Bost Rade Martin ve Yeboah tan çıkıp Heidegger ve Hommes getirebilsek seviyemiz birden başka yere çıkar. Walden da yanında oynatan oyuncularla daha farklı olacak gibi.
 
Bugün 9 oyuncu kullandık. 2 tanesi 3 dakika civarı süre aldı. Paok deplasmanında da 9 oyuncu kullandık. Sezonun en iyi maçlarından 2’sini oynadık.

Prepelic’in topa yön verme konusundaki maharetiyle Walden da rahatladı, rolünü buldu gibi. Rotasyon daraldıkça roller oturuyor. Hocanın çorba yapma şansı azalıyor. Euroleague başlığına da Ataman’ın en iyi yaptığı şey belki de bu demiştim.

Bu saatten sonra yapılması gereken tek hamle Bost’tan çıkılıp Heidegger’in takıma katılması olabilir.
 
Tekrar yazacağım 8 fiilen 7 yabancıyla Ismet varken ne BCL de ne BSL de 6 yabancıyı geçemeyeceğiz. McCormack 'i iyi kötü pota altında yedekleyebilecek isim ne Samet ne Sadık Halilovic.
McCormack Halilovic Yeboah Prepelic her daim kadroda olmak zorunda. Bost ve Radebaugh dan çıkıp bir pg alınmalı. J.Martin zaten sezonu kapattı.
Bu kadar para çöp olmasın isteniyorsa son bir oyuncu hamlesi gerekli koçtan bağımsız.
 

Üst