BSL 18. Hafta | Galatasaray Odeabank 98-82 Pınar Karşıyaka

17/18 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 18. haftasında Pınar Karşıyaka'yı konuk ediyoruz.

Tarih: 10 Şubat 2018, Cumartesi
Saat: 20:15
Yer: Sinan Erdem SS
Yayın: beIN Sports 3

17 haftası geride kalan ligde iki takımın da 6 galibiyet ve 11 mağlubiyeti bulunuyor. Bu sezon oynanan ilk maçı deplasmanda takımımız 91-75 kazanmıştı.

Rakibimizin skor yükünü Jarrod Jones, DJ Kennedy, Dominic Waters üstleniyor.

Play-off ve Avrupa yolunda artık her maçımızın final niteliği olduğu dönemde tüm taraftarlarımızı salona bekliyoruz.

Başarılar #YenilmezArmada!
 
Son düzenleme:
Çok çok önemli bir maç olduğunu belirterek başlayayım. Rakip tam manasıyla bizi yenmek üzerine hazırlık yaptı. Küme düşme tehlikesi her iki takımda da var en azından şu anlık. Bizim haftaiçi oynadığımız saçma sapan uzatma inşallah bu maçta başımıza iş açmaz. Çok büyük hata ettik çünkü rotasyonumuz ve oyuncu grubumuz çok sıkıntılı.

Rakibin direncini maç boyu canlı tutmamamız lazım.
 
Çok kritik bir haftada çok kritik bir galibiyet aldık. Dom Waters KSK'yı diri tutsa da takım olarak iyi oynadık. Caner Topaloğlu'nu ilk yarıda rotasyonda kullanmamız da rahatlattı. Emir'in de 2 haftalık aradan sonra dönüşüyle çok daha iyi olacağız. İnşallah derbi öncesi kaliteli bir pivot kazandırmış oluruz.
 
Hardy ve Juskevicius'un liderliğinde güzel bir galibiyet aldık, bizim adımıza çok önemli maçtı. Başta Oktay Mahmuti ve tüm takımı tebrik ediyorum.
 
Karşıyaka'yı bu sezon iki maçta da yendik ve olası bir puan eşitliğinde yukarda kalan biz olacağız. Çok önemli bir galibiyetti. Yalnız o 100'ü atmalıydık lamı cimi yok. Senelerdir Karşıyaka deplasmanlarında bize yapılanları görüyoruz, biliyoruz. O 100'ü taraftar da istemişken atmalıydık.
 
Karşıyaka'yı bu sezon iki maçta da yendik ve olası bir puan eşitliğinde yukarda kalan biz olacağız. Çok önemli bir galibiyetti. Yalnız o 100'ü atmalıydık lamı cimi yok. Senelerdir Karşıyaka deplasmanlarında bize yapılanları görüyoruz, biliyoruz. O 100'ü taraftar da istemişken atmalıydık.

Karşıyaka'ya büyük kulüp ne demek öğretmiş oldu Oktay Mahmuti ince bir el hareketiyle son anda :) Anlayana güzel cevap verdik Yasin bey :)
 
Savunmamız sıkıntılı, hem de en olmaması gereken iki yer 1 ve 5'te. Taylor vasat savunmacı, Renfroe felaket. 5 numaradaki halimiz zaten ortada. Yine de Ege karşısında biraz eski tip pivot Banic'i bulunca enerjisiyle çok kötü görünmedi bugün. Ancak bugün karşımızda yine Obekpa filan olsa yine pota altımızda cirit atardı heralde. Takımın savunmada en iyi olduğu anlar Taylor ve Göksenin'in aynı anda sahada kaldığı anlar ancak o anlarda da dış şut atamadığımızdan iyice primitif bir hal alıyoruz. Bunu çözmenin yolu ya pota altına çok dominant bir çember savunucu almak ya da 1 ve 5 numaraya çok yüksek profilli olmasa da işlerini iyi yapan orta halli 2 oyuncu almak olacak. Umarım yönetim bunu başarabilir, dediğim gibi bu yeni yönetimi test edebileceğim süreç bu gelecek 3 hafta içinde olacak, inşallah konuşmayı olduğu kadar icraati de seviyorlardır.

Tebrikler Aslanlar.
 
NZprQO.png


“Taraftarımızla bütünleşme hissediyorum”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 18. hafta maçında Pınar Karşıyaka’yı Sinan Erdem Spor Salonu’nda 98-82 mağlup eden Galatasaray Odeabank’ta koçumuz Oktay Mahmuti ve maçın yıldızlarından Dwight Hardy karşılaşmanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Oktay Mahmuti:


“İyi bir basketbol oynadığımızı düşünüyorum bugün. Tüm oyuncularımız katkı verdiler. Her ne kadar Dominic Waters’ın sayılarına cevap veremeyip Pınar Karşıyaka maça geri dönse de oyun kontrolünü yeniden elimize aldık. Hem savunma hem hücum alanında daha aktif olup kazandık. Şunu söylüyorum, galip gelmek önemli bu takım için. Şimdi bir ara var ve bu arayı en iyi iyi şekilde değerlendirip eksiklerimizi düzeltmeye çalışacağız. Benim bir konu daha çok hoşuma gitti esasında bugünkü maçla ilgili olarak. Seyirciyle yavaş yavaş da olsa bir bütünleşme hissediyorum. Seyirci bizle bir arada olmaya çalışıyor, bize destek vermeye çalışıyor. Bu bizim için oldukça önemli. Umarım önümüzdeki maçlarda onların desteği daha büyük olur, bizim gayretimiz de en az onlar kadar büyük olur ve daha iyi yerlere hep beraber gideriz.”


Dwight Hardy:

“Bugün maça oyunun iki tarafında da agresif başladık. Maçın genelinde sahayı iyi koştuk, topu iyi çevirdik ve boş şutları iyi yüzdeyle isabete çevirdik. Bunu yapabildiğimizde ne kadar tehlikeli bir takım olduğumuzu gösteriyoruz. Şimdi amacımız bu performansı daha istikrarlı hale getirmek olacak. Ben ise bugün kendimi iyi hissediyordum. Maça iyi başlayınca oyunun geri kalanında da momentumu yakaladım. Ama bu performansımı takım arkadaşlarıma borçluyum. Takım olarak kazandık. Artık sezon içerisinde iniş çıkışları kesmeli ve istikrarlı şekilde iyi performansımızı sürdürmeliyiz.”
 
Çok iyi hücum ettik bu akşam. Hardy hem içeriden hem dışarıdan baya yıprattı KSK'yı, Juskevicius da boşu bulduğu anda cezayı kesti. Kriz anlarında çok iyi geldi bize bu ikilinin katkısı. Renfroe mental bakımdan tamamen kopmuş, Jordan Taylor ise geldiğinden bu yana belirli bir çizgide devam ediyor. Uzun gelirse Renfroe tribüne gidebilir ya da temelli gidebilir. Şaşırtıcı olmaz.

Tebrikler Oktay hocaya ve tüm ekibe.
 

Üst