BSL 2. Hafta | Galatasaray Ekmas 85-81 Manisa Büyükşehir Belediyespor

Bu sefer de biz üst üste 2 tane üçlük bulup farkı 5'e çıkardık. Son 2 dakika 15 saniye.

Artık iyi savunma yapalım, rakip yorgun zaten.
 
Walden hücumda 2 kilo bıraktı, 1v1 oynama sevdasına Luther'dan blok yedi. Son 1 dakika 23 saniye var ve 1 farkla öndeyiz. 2 tane basit hatadan adamları tekrar oyuna soktuk. Azıcık zeki oyuncularımız olsa maç bitmişti.
 
Walden gene en kritik hücumda 1'e 1 oynadı ve isabeti bulamadı. Şuna oynama artık diyecek biri yok mu? Adam çiftliğiymiş gibi takılıyor en organize olman gereken dakikalarda.
 
Zor da olsa kazandık ama geleceğe yönelik takım hiç umut vermedi.
Halilovic bu maçta çok iyiydi ama büyük maçlarda soru işareti.
Yeboah zaten söylemeye gerek yok,neden transfer edildi hâlâ anlayamıyorum.
Göksenin benim saydığım 3 tane rahat turnike kaçırdı.
Walden devamlı 1v1 oynamak istiyor ama maçın kazanılmasında çok etkili oldu.
Yani neresinden tutsan elinde kalan bir takım var.
 
Walden'ı da övmeye gelmedi son 2 dakikada 2 hücumu bire bir oynayıp rezil etti. Maçı kazandık ama takımın kısa forvet ve pivottaki kalite eksikliğini gidermeden bu maçları koparamayacağız.
 
Rakibin ekstra üçlük yüzdesine ve haksız yere hocamızı atan hakemlere rağmen kazandık. Bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama maçın anahtarı ribaund üstünlüğümüzdü. Tebrikler takım 👏 takımın akıl koyan, organizatör bir kısaya ihtiyacı var. Atletik pivotu söylemiyorum bile artık.
 
Martin böyle oynanacaksa 5 numaradan önce savunmada özellikle yana doğru ayakları çabuk ve istikrarlı şut atabilen 4 numara lazım bence
 
85-81 kazandık.

Takıma acilen oyuna zeka koyabilecek kısa ve atlet uzun lazım. Bugün Terry cılız diye bizi rahatsız etmedi ama diğer takımlardaki kalıplı atlet uzunlar bizi çok üzer.
geçen hafta Denizlispor'un pivotu madara etti bizi pota altında. o en iyi ihtimaldi iste, ben tofaş'ın geniş pivotu karşısında ne yapacağımızı çok merak ediyorum cidden. pota altinda gram tehdidimiz yok.
 
Kan geldi kazanana kadar. Petkim maçını da kazanıp rahatlasak iyi olur.

Rotasyonu rolleri oturtmak lazım artık. 2 transfer şart. En zayıf halka Jarell Martin. Bir skorer guard bir atlet uzun gerekiyor. Martin olmasa bir sey kaybetmeyiz. Yeboah Radebaugh faydalı olabiliyor zaman zaman. Aslında iyi bir guard gelirse Radebaugh 'ya da gerek kalmaz ama.

Martin acil olarak gönderilmesi lazım elde iyice patlamadan. Talibi çıkar. 200 K zarar değil ücretinden kalaniyla daha faydalı uzun bulunur.

Skorer şutör guard yok atlet sert uzun yok fazla vakitte yok. D.Upson J.Hamilton iş yapardı şu takımda.
 
Martin konusunda bir türlü negatif düşünemiyorum. hala form tutup uçacakmış gibime geliyor, belki ben polyannacılık oynuyorumdur bilmiyorum. yazın yapılan transferler içinde herkesin razı olduğu tek isim oydu, 2. hafta sonunda herkesin çok formsuz dediği tek kişi de o. halilovic ve hatta yeboah bile takdir edildi ama kendisi felaket durumda. ben bu durumu tersine cevirecegini, derbide dolu tribünler önünde kafasını toparlayacagini düşünüyorum. yok toparlayamaz, yine böyle felaket oynamaya devam ederse mokoko. 500 bin dolara oynuyor, mevcut ortamda ona takım bulmak çok zor.
 

Üst